Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 12, 2023

Goed nieuws en kattenlog

Deze lolcat gaat over domheid:

'Laten we de Aarde beroven van 90% van al haar natuurlijke hulpbronnen,
die verkopen en allemaal in de fik steken over een tijdspanne van 75 jaar. Lachen, joh!'
'En jullie mensen vinden jezelf de slimste diersoort?'

Goed nieuws vind ik dat er langzamerhand eindelijk een eind lijkt te komen aan de macht van het patriarchaat. Daarmee bedoel ik dat vrouwonvriendelijk gedrag niet meer wordt weggezet als 'het was maar een geintje', 'welke man doet dat nu niet?', 'Hij heeft haar alleen maar ongevraagd bij haar borsten gegrepen. Niet vermoord of zo, hoor. Waarom doe je nu zo moeilijk?' en meer van die smoesjes.

Die Spaanse voetbalbobo die een speelster zoende tegen haar wil wordt alleen nog maar verdedigd door mensen als Woody Allen. Die zijn bloedeigen dochter van 7 verkrachtte en later trouwde met zijn 35 jaar jongere stiefdochter. Influencer Andrew Tate werd terecht gearresteerd voor het drogeren, ontvoeren, verkrachten en verhuren van meerdere vrouwen. Zelfs beroemde Hollywoodsterren die zich 'christen' noemen ontnappen niet meer aan Vrouwe Justitia. En wat is dat toch met al die 'stoere, sterke, echte mannen' dat zij vrouwen moeten drogeren om hen te kunnen overmeesteren? 

Kunnen domme macho's niet gewoon door aardig te zijn een vrouw in hen geïnteresseerd krijgen? Of wíllen zij graag gepakt worden voor hun wandaden zodat zij jarenlang mogen douchen met andere stoere kerels zoals zijzelf?

Het is een begin, al deze celstraffen maar er is nog een hoop te bereiken op het gebied van gelijkwaardige behandeling van mannen en vrouwen. Ooit wel eens een journalist aan een manlijke sporter horen vragen waarom hij koos voor een bepaalde kleur pet bij zijn shirt en of hij al een vriendje heeft? Vrouwelijke sporters krijgen voortdurend te maken met die onzin (klik).

Sinds mijn eigen kat overleed, moet ik maar de mazzel hebben dat er af en toe eentje bij mij naar binnen wandelt of op straat even voor mij wil poseren. Deze vind ik een mooie:In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels