Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 02, 2019

Leven zonder geld

Soms fantaseer ik er wel eens over hoe de wereld er uit zou zien zonder geld. Soms alleen en soms met vrienden. Stel dat een buitenaards wezen onze herinneringen aan en gedachtes over geld vandaag wist: hoe zou de wereld er dan morgen uitzien? Interessant als gedachtespel!

Ruim 30.000 jaar lang overleefde de mensheid zonder het bestaan van geld. Dat geeft toch aan dat het niet onmogelijk is. De meesten van ons leven om te werken en werken voor het geld. Geld om de hypotheek af te lossen, alimentatie te betalen, een auto en zo verder. Maar wat nu eens als wij geld als middel en niet als een doel zouden gaan zien? Hoe zouden dan onze werkdagen er uit zien?

Vraag mensen maar eens waarom zij eigenlijk werken. De meesten zullen zeggen: 'voor het geld' en de meesten zullen daar zelf niet blij mee zijn omdat zij liever werken om te helpen, om een gevoel van voldoening te ervaren en niet om zo moe te worden dat je bij thuiskomst nergens nog zin in hebt. Ondanks al dat geld op je rekening.

Hier de verhalen (klik) van een paar mensen die een tijdlang en doelbewust leefden zonder geld. Zie ook hier en hier.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/