Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, oktober 02, 2012

Mensheid


Mijn voorstel: €300 voor 4 uren entertainmentwerk. Tegenvoorstel klant: €250 voor 6 uren. Tsja, is dat nu onderhandelen?

Een lastig onderdeel van het entertainer zijn is dat mensen denken dat je't allemaal voor de lol doet. Natuurlijk vind ik het leuk om te doen maar dat wil niet zeggen dat ik geen huur hoef te betalen of niet af en toe beleg op m'n brood wil.

Toch zijn er opdrachtgevers die vinden dat je best van 9 uur 's avonds tot 5 uur 's nachts kunt werken zonder eten of drinken, zonder pauze en zelfs zonder reiskosten. In een ander land.

Bovenstaand voorbeeld is helaas niet verzonnen maar gelukkig ook geen alledaags verschijnsel. Maar het blijft jammer hoeveel mensen blijkbaar denken dat acteurs en entertainers geen rekeningen hoeven te betalen.

Gelukkig is lachen gratis en dat doe ik dagelijks. Bijvoorbeeld op Twitter via @DeReactiegraaf die vandaag met een juweeltje kwam. In een krantenartikel werd het Anne Frankhuis genoemd en in een reactie beklaagde iemand zich erover dat dat niet rolstoelvriendelijk is... Tsja, wat kun je verwachten van een 15-jarig Joods meisje met een Duits paspoort? Had zij moeten weten dat 65 jaar later mensen de trap op zouden gaan in haar schuilwoning en zich met rolstoel en al langs een boekenkast zouden proberen te wurmen?

En vooruit: omdat ik in de stemming ben nog even een plaatje dat ik vond op Facebook en dat aantoont hoe dom wij eigenlijk zijn als mensheid.