Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, maart 02, 2010

Stembureau

Gisteren en vandaag kwam ik weer diverse bekenden tegen op straat: vroegere schoolmoeders en (ex-)reisgenotes. Vandaag gezellig gekletst met buurvrouwen Hetty en Angela én met de sigarenman. Altijd leuk.

Belastingaangifte doen is zelden leuk maar ik zou het toch maar doen. De Belastingdienst heeft weliswaar duizenden opgeroepen geen aangifte te doen "als er niets in (hun) situatie is veranderd ten opzicht van vorig jaar". Doe het toch maar wél want er zijn wel degelijk zaken veranderd. Die kunnen U 700 tot 1.700 euro belastinggeld-teruggave opleveren! Goh, waarom zou de Belastingdienst daarover zwijgen?

Wie niet zwegen waren de fractie-voorzitters van diverse politieke partijen tijdens een paar interessante debatten.

"Ik vond Geert de beste in het debat want hij zei tenminste waar het op staat". Ik:"Vertel, wat zei hij dan?" -"Nou, dat het allemaal de schuld is van de buitenlanders en zo.". Ik:¨Zinloos geweld bijvoorbeeld?" -"Ja, inderdaad!" Ik:"Maar dan kun je ook stoeptegels de schuld geven want in vrijwel alle gevallen van zinloos geweld waren stoeptegels in de buurt en soms zelfs erbij betrokken!" -"Eh..."

Er zijn mensen die willen betalen om het gezicht te kunnen zien van de gesprekspartner in kwestie!

Als U denkt dat U als gewoon burger al veel moet betalen...Scholieren van het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht moeten 500 euro lappen zodat conciërge Richard nog in elk geval dit schooljaar kan blijven.

Dat omdat onze geweldige (momenteel demissionaire) regering heeft besloten conciërges weg te bezuinigen. Docenten moeten voortaan maar de taken overnemen; meer werk voor hetzelfde salaris.

Minister Ter Horst heeft besloten te beknibbelen op het kledingbudget van de politie. Agenten zullen voortaan hun wanten bij Unox moeten halen terwijl de korpschefs hogere bonussen krijgen "omdat ze de crisis zo goed aanpakken." Agenten zijn al niet zo tevreden, minister Ter Horst; kijk maar eens naar dit onderzoek.

Morgen heeft U, den burger, de kans op lokaal niveau iets te veranderen aan het huidig politiek klimaat. Ik mag dan de hele dag achter zo'n tafeltje zitten. Ongeveer van 7 uur des morgens tot elf uur in de avond. Weliswaar met een break van twee uren tussendoor. Maar dan nog...Boek mee, twee tijdschriften en m'n moeder heeft toen ik vanavond bij haar at, broodjes voor me gesmeerd. Lief hè?

Indien U bent gemachtigd door Uw bedlegerige buurvrouw, vergeet U dan niet (een kopietje van) haar ID-bewijs mee te nemen naar het stembureau?

De link van vandaag is naar een onderzoek over RSI onder hangjongeren.