Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, februari 23, 2015

Vol is vol

Brainstormen over voetbal

Woensdag genoten wij intens van een bijzonder nuttige brainstormsessie over de toekomst van mijn bedrijf, vrijdag volgde ik een workshop over belasting voor artiesten en donderdagavond vergaderde ik met de bewonersvereniging en was op tijd thuis voor de tweede helft van een voetbalwedstrijd met Ajax. Voetballen vond ik 'vroeger' leuker. Maar toen waren teams nog geen commerciële bedrijven, 'fans' gedroegen zich nog niet als de hordes barbaren die ooit Rome onder de voet liepen en naar mijn idee werden keepers nog niet betaald om met opzet ballen door te laten...:-(  Eerder op die dag kocht ik een nieuwe (tweedehands) hoge hoed.

Nieuwe spullen

Ik zou wel eens nieuwe spullen willen kopen maar daar is toch wat geld voor nodig. Geld wat ik momenteel niet heb. Natuurlijk is geld wel eens handig maar waarom zou je miljoenen euro's willen hebben? Er zijn mensen die 14 auto's, vier boten en 9 huizen hebben. Ik vind dat wat overdreven. 'Sommige mensen zijn zó arm dat zij alleen maar geld hebben.' zei iemand ooit. En ik onderschrijf die uitspraak. Maar dat ben ik. Ik vind mensen nu eenmaal belangrijker dan geld, in tegenstelling tot onze overheid. Uit een rapport is inmiddels gebleken dat men bij de aardgaswinning in Groningen het financiële belang van enkelen hoger achte dan enkele duizenden mensenlevens. 'Ach, als het een keertje misgaat dan geven wij gewoon de nabestaanden een beetje geld en - als hun woning in een groot gat is verdwenen - gewoon een nieuwe woning. Dat weegt makkelijk op tegen de miljarden die wij met de aardgaswinning gaan verdienen!' of woorden van soortgelijke strekking zijn geuit. Ik ga het u zeggen: er gaan koppen rollen! http://www.nu.nl/algemeen/3995801/nederland-negeerde-mensenrechten-groningers-rond-gaswinning.html

Straf voor politici

Daarmee bedoel ik dat er politici en projectontwikkelaars door het stof moeten en moeten worden ontslagen. Wellicht zelfs in het gevang worden geworpen. Ik bedoel geenszins dat wij aanhangers van IS gaan vragen van enkele sleutelfiguren in deze nare affaire de kop van de romp te scheiden op bloedige wijze.

Moslim moordenaar

Jammer dat de moordenaar van drie studenten in Amerika een blanke atheïst was. Ware hij een licht getinte moslim, dan hadden de kranten bol gestaan met het nieuwsbericht en had Mark Rutte de bevolking toegesproken, bijgestaan en luidkeels aangemoedigd door zijn maatje Geert Wilders. Maar helaas, het mocht niet zo zijn. Blog collega wltrrr schreef er een stukje over: https://wltrrr.wordpress.com/2015/02/12/atheist-vermoordt-drie-moslims-waar-blijft-de-verontwaardiging/

Omgaan met verbaal geweld

Ooit was ik er getuige van dat een dame op straat door een jongetje vanaf zijn balkon werd uitgescholden. Zij liep naar de betreffende voordeur en ik dacht: 'Die belt aan en zal in een net gesprek de ouders vertellen wat hun zoontje doet en hen wijzen op hun opvoedkundige taak in deze.' Maar nee, zij pakte een flesje water en goot dat leeg in hun brievenbus. Alsof zo'n jochie zijn vervelende gedrag nooit meer zal vertonen als je de post van zijn ouders in water drenkt! Dat is toch geen oplossing? Sterker nog: als volwassene hoor je zo'n kind te leren hoe je je als mens in de maatschappij wél dient te gedragen. Kinderachtig en zelfs agressief gedrag doet de zaak alleen maar escaleren. Er zijn oorlogen gestart om minder ernstige redenen. Echt waar. http://www.history.com/news/history-lists/6-wars-fought-for-ridiculous-reasons (Engels)

Maar hoe kun je dit en soortgelijk gedrag dan afstraffen?

Jan Smit en de Kabouterdans

Als het aan mij ligt krijgen zichzelf verrijkende politici en hun vriendjes een lekkere vette straf. Nee, ik stop ze niet in een gevangeniscel alwaar zij verplicht acht uren per dag naar muziek van Jan Smit moeten luisteren waarbij zij de Kabouterdans moeten uitvoeren.

Alternatieve straffen

Nee, wat mij betreft mogen zij minimaal een jaar genieten van de Bijstand via de Participatiewet. Of zij mogen met terugwerkende kracht studeren via het nieuwe studenten leenstelsel. Of 48 uur in één en dezelfde luier liggen in een verzorgingstehuis. Heeft u nog ideeën voor alternatieve straffen voor lieden als Jos van Rey, Ivo Opstelten, Jet Bussemaker, Mark Verheijen en Fred Teeven?

Is vol echt vol?

Als het in Nederland mis gaat zullen wij blij zijn als er landen zijn waar wij welkom zijn. Stel je voor dat zij zeggen: 'Vervelend voor jullie dat de dijken zijn doorgebroken maar Somalië is al veel te vol en jullie spreken niet eens Somalisch!'?

Als ik zie dat alleen al in Amsterdam ruim een miljoen vierkante meter aan kantoorruimte leegstaat kan ik mij niet voorstellen dat mensen nog steeds vinden dat ons land vol is. Vol van hypocrisie misschien. Maar zeker niet vol van mededogen. En dat is jammer. Vind ik.