Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, februari 09, 2021

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws vind ik dat sinds kort ook binnenlandse terroristen als terroristen worden aangemerkt. Eindelijk wordt er wat gedaan tegen de misvatting dat alleen moslims geweld plegen en aanzetten tot geweld met de bedoeling haat en angst te zaaien. Wat dat is wat 'terrorisme' betekent. Canada is het eerste land dat de rechts-extremistische groepering 'Proud Boys' kenmerkt als terroristische organisatie. Wellicht omdat de oprichter en leider van deze groep gewelddadige racisten in Canada was geboren.

Ook goed nieuws: haatzaaiers en leugenaars van social media aftrappen werkt. Kort nadat het meneer Trump verboden werd zijn leugens een aantijgingen te verspreiden via Twitter, Facebook, Youtube, et cetera, daalde de hoeveelheid aantoonbare nonsens op sociale media drastisch. In elk geval op zijn favoriete platform, Twitter. Ruim 70% minder twitter-berichten met daarin aantoonbaar onjuiste informatie! Ik vind dat nogal wat.

Ook goed (geweldig zelfs!) vind ik dat er mensen zijn die zich bezighouden met het maken van dit soort filmpjes. Ik kan er uren naar kijken en ook bij de 137ste keer dat ik het zie nog intens genieten:


'Hé, jij kijkt toch niet op mij neer, hè?' 
Lijkt Billy de Kat hier te willen zeggen.
Wat denkt u dat hij mij probeert duidelijk te maken
op deze foto?

De lolcat van deze week gaat over een stokpaardje van mij:
vrijheid van meningsuiting, en wat dat nu eigenlijk is.


'Ja, jij hebt recht op vrijheid van meningsuiting.
En ik heb het recht jou mijn kroeg uit te zetten
voor het maken van racistische opmerkingen.'


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Meer lezen? Mijn verhalenbundels