Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 09, 2022

Heeft u een mening of roept u maar wat?

Graag ga ik met mensen in gesprek. Over wat voor onderwerp dan ook. Graag ook wanneer wij een andere mening hebben en er een kans bestaat dat wij nader tot elkaar komen. Omdat wij beiden kijken naar wat verbindt en niet naar dat wat ons scheidt. Daarom volg ik ook graag de politiek. 

============================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer
============================================

Op lokaal niveau wilden de SP en GroenLinks meer 'groen' in de wijk: bossages, plantenbakken, bomen. Maar de VVD was tegen want 'wat heb je daar nu aan, dat mensen zich 'prettiger voelen' wanneer zij meer groen in hun straat zien? Dit project kost dus alleen maar geld en daarom zijn wij tegen!'. Tot wij betoogden - met een heus wetenschappelijk rapport in de hand - dat mensen die zich prettig voelen in hun wijk, geneigd zijn meer geld te besteden bij de lokale middenstand. Er werd dus meer groen in de wijk gerealiseerd, ook al hadden de betrokken partijen andere redenen om stoeptegels te laten vervangen door bomen en struiken.

Lastig wordt het wanneer de gesprekspartner niet weet wat een argument nu eigenlijk is. Zonder stiekem verder te lezen: kunt u in een enkele zin helder uitleggen wat 'een argument' is?

Een argument is een verifieerbaar feit om een stelling te bewijzen of juist onderuit te halen.

'Ik weet het zeker want ik las op Facebook dat iemand had gehoord dat de Oekraïners blij zijn met hun Russische bevrijders!' is geen feit. Niet eens een mening. Het is gewoon een leugen.

Wie moet liegen om iets te bewijzen, bewijst alleen maar dat dat bewijs er niet is.

Daar maakte ik deze meme over. Waarbij ik het liegen van Fox Entertainment Channel (een hoge rechter besloot dat zij zich geen nieuwszender mogen noemen vanwege de vele leugens die hun 'journalisten' verspreiden) als voorbeeld nam:
'Als je moet liegen en manipuleren om een punt te maken, bewijs je alleen maar dat je geen punt hebt.'

Ook ik roep wel eens wat vanuit emotie. Tijdens een twistgesprek in een liefdesrelatie bijvoorbeeld of in de kroeg. Maar als het even kan, neem ik de tijd voor ik een antwoord formulier om even bij mijzelf te rade te gaan: 'Klopt het eigenlijk wel wat ik wil zeggen?'

Roept u wel eens wat of denkt u liever eerst na om niet per ongeluk een leugen te verspreiden?Meer lezen? Mijn verhalenbundels