Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 03, 2011

Rudolf Schock

Persoonlijk denk ik dat de frustraties van Geert Wilders voortkomen uit een gevoel van eenzaamheid. Hij is namelijk het enige lid van de PVV. En zelfs het enige lid van de stichting Vrienden van de PVV. Bovendien het enige lid van zijn familie dat zijn Indische afkomst verloochent.

Verder is hij de enige man in Nederland die een buitenlandse echtgenote met twee paspoorten mag hebben. Daarnaast geldt uitsluitend voor hém dat uitschelden wordt gezien als vrijheid van meningsuiting. Het uitschelden van Geert Wilders is géén vrijheid van meningsuiting.

Gefrustreerde eenzame vriendenloze mensen slaat vaak wild om zich heen in de hoop op aandacht. Doorgaans uitsluitend verbaal. Gelukkig.

Nu ben ik maar een simpele hobby-amateur-psycholoog maar het zou kunnen, toch?

Ik bedoel maar: wanneer zou de laatste keer zijn geweest dat iemand 'Ons Geert' mee vroeg naar de film?

M'n zoon en ik gingen gisteren. En zo zagen wij 'The First Avenger', ofwel 'Captain America'. Vroeger verslond ik al die superhelden-boekjes maar tegenwoordig doe ik het wat rustiger aan wat mijn aankopen betreft.

Mijn eerste comics las ik al op jonge leeftijd, ongeveer in de tijd dat mijn 8-jaar oudere broer zijn muzieksmaak begon te etaleren. Daardoor ben ik gaan houden van de hardrock van de jaren '70. Logisch ook: wat je veel hoort gaat je bekend in de oren klinken en ga je vrijwel vanzelf 'mooi' vinden. Althans, in de tijd dat je persoonlijkheid nog wordt gevormd.

Het verklaart ook mijn voorkeur voor de oude New Wave omdat ik op de middelbare school een beetje een buitenbeentje was en liever met de andere buitenbeentjes naar Siouxsie and the Banshees luisterde in het tekenlokaal dan met de grote massa staan swingen in de aula op de disco uit die tijd.

Neem het dus uw tiener niet kwalijk wanneer hij of zij naar muziek luistert die u niet kan boeien. Het is heel normaal dat hij of zij liever naar top40-muziek luistert dan naar de favorieten van pa en ma. Zeg'ns eerlijk: u zegt misschien wel dat de muziek uit 'uw' tijd beter was dan die van nu maar ook indertijd was dat waarschijnlijk maar gewoon Top40-muziek.

Wilt u uw kind overtuigen van het plezier van luisteren naar uw favoriete platen, draai die dan wat vaker in zijn of haar bijzijn.

Misschien wel daarom houdt mijn zoon van 15 van ondermeer David Bowie, The Clash en The Red Hot Chili Peppers en kan ik daarom mijn dochter van tien altijd wel blij maken met een stukje Bach of Jean Michel Jarre.

Gisteren genoten wij van lunch bij mij moeder thuis. Zij had toevallig net een stapel LP's gekregen van een vriend en zo kwam het dat wij zaten te luisteren naar Rudolf Schock.