Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juli 24, 2016

De week voorbij

De man die in het Amerikaanse Baton Rouge doelbewust drie politie agenten in de val lokte en doodschoot was niet alleen de legale eigenaar van een aanvalsgeweer maar ook een voormalig beroepsmilitair en...geen moslim! http://www.nu.nl/buitenland/4294786/man-drie-agenten-baton-rouge-doodschoot-was-29-jarige-ex-marinier.html Flinke paniek dus op internet 'want soldaten zijn per definitie uit op vrede én hebben geleerd verstandig met wapens om te gaan!', 'elke Amerikaan die een geweer bezit is een verantwoordelijke volwassene die zich nooit tegen zijn medemens zal keren!', 'Als geweren worden verboden vinden gekken wel andere manieren om mensen dood te schieten' en 'Wat vreselijk, want alleen moslims zijn toch slechteriken?' Nee, natuurlijk niet.

Sowieso: 'De Islam' is geen entiteit en kun je dus nergens de schuld van geven. Of is 'Het Christendom' schuldig aan de moordpartijen die later bekend werden als 'de Kruistochten' of het kindermisbruik door honderden katholieke priesters en nonnen? Kun je 'Het Voetbal' aansprakelijk stellen voor het wangedrag van een paar honderd Feyenoordsupporters? Is het de schuld van 'De Muziek' dat mensen naar Nickelback luisteren? Is het de schuld van alcohol dat jaarlijks drie miljoen mensen sterven door het drinken van het goedje?

Ik deed er maandag langer dan anders over om naar het werk te komen want het Gemeentelijk Vervoerbedrijf heeft besloten de zomervakantie aan te grijpen om te werken aan het verbeteren van de dienstverlening. 'U had kunnen weten dat uw tram een andere route heeft meneer. Dan had u de website maar moeten bekijken!' *KLEUN* -'Auw! Waarom deed u dat?' 'Elke keer dat iemand er blijk van geeft niet na te denken mag ik die persoon op de neus slaan. U had dat kunnen weten want dat staat op mijn website.'

Sinds de invoering van de persoonlijke OV-chipkaart beschikken alle openbaar vervoer bedrijven over onder meer de e-mail adressen van vrijwel alle klanten. Je zou denken dat het versturen van een mailtje met de kop: 'Let op! Wijzigingen in bus- en tramlijnen Amsterdam!' niet heel veel moeite is. Maar dat is het dus blijkbaar wel.

Helaas voor mijn collega's was het erg warm en broeierig op kantoor en had ik geen deodorant bij mij. Misschien dat mijn baas daarom op gegeven moment besloot buiten te gaan zitten en het werk binnen voor een ander moment te laten. Met hem sprak ik bijvoorbeeld over bedrijven die hun medewerker strenge regels opleggen en het gebrek aan werknemers dat daar heel blij van wordt.

Ik verbaasde mij over mensen die lieten weten blij te worden van het aanschouwen van ellende in de wereld en zelfs van nieuws over moordpartijen:
Maar wie is die meneer Bas Paternotte eigenlijk? Simpel: deze meneer krijgt geld om te provoceren en heeft daar duidelijk heel veel plezier in. Zoals ook te lezen valt in dit stuk over hem en zijn clubje, The Post Online: https://jandirksnel.wordpress.com/tag/the-post-online/ 'TPO' beweert te schrijven 'voorbij het eigen gelijk' maar vindt vooral dat de eigen redactie gelijk heeft. Redactieleden die het durven de leiding tegen te spreken worden gewoon ontslagen 'want vrijheid van meningsuiting is voor iedereen! Behalve voor mensen die een andere mening hebben dan ik.' Zie ook: http://www.frontaalnaakt.nl/archives/the-post-online-door-nazis-voor-nazis.html

's Avonds belde en mailde ik een paar mensen over uiteenlopende onderwerpen en ging ik vroeg naar bed. Al was ik even geneigd om te kijken en luisteren naar de Republikeinse Conventie. Amerikanen zijn raar...

Kijk maar naar deze speech van Melania Trump, immigrant uit Slovenië en de derde echtgenote van presidentskandidaat Donald Trump. U weet wel: dat is die rare man die zo'n hekel heeft aan immigranten, onder meer die uit het voormalig Oostblok. Zij droeg een speech voor die zij 'bijna helemaal zonder hulp!' geschreven had:Hoewel mevrouw Trump vertelde de toesprak 'bijna helemaal zelf' geschreven te hebben, nam speech schrijfster Meredith McIver de schuld op zich. Heel nobel bood zij daarom haar ontslag aan maar Donald Trump weigerde dat uit de grond van zijn hart te accepteren 'want iedereen maakt wel eens een foutje.' Mooi. Jammer dat de Facebook pagina van deze schrijfster pas bestaat sinds de dag dat zij haar excuses aanbod en geen enkele online foto van haar meer dan 15 uren voor haar uitspraken op internet werd geplaatst. Zal wel toeval zijn...http://cheezburger.com/869381/list-rnc-donald-trump-is-trumps-mysterious-speech-writer-meredith-mciver-fake?ref=whatspopular

Dinsdag liet ik mij scheren door een vriend. In Utrecht. Bij het Spoorwegmuseum. Daar staan opvallend veel oude treinstellen en kunnen bezoekers 'De Vuurproef' doorstaan, ingeleid door Rutger Hauer. Leuk! Elke derde dinsdag van de maand kunnen mannen bij de met mij bevriende barbier hun baardstoppels laten verwijderen. Vrouwen natuurlijk ook.

Ik vernam dat de man die in Nice ruim 80 mensen vermoordde een moslim was. Maar dan geen fanatieke belijdende moslims maar meer op de manier waarop Geert Wilders een christen is: uitsluitend op papier maar zonder zich ook maar iets aan te trekken van de waarden die horen bij het betreffende geloof.

Vergelijk het met iemand die zich voetballiefhebber noemt maar liever gaat vissen wanneer Real Barcelona tegen Real Madrid speelt. Ik bedoel: ik kan mijzelf drummer noemen maar heb nog nooit van mijn leven een set drumstokjes in handen gehad.

Toen ik thuiskwam zag ik mijn zoon nog even. Altijd fijn! 's Avonds sliep ik bij mijn vriendin om de volgende dag vroeg de deur uit te kunnen.

Woensdag lagen mijn vriendin en ik heel hard te werken. Aan een kleurtje. Aan de kust.
Onderweg naar huis dronken wij even een biertje op een terras, om de hoek bij een markt die wij even bezochten.

Het lopen door het rulle zand is niet iets waar mijn knie heel erg blij van wordt maar het gaat steeds beter. Met een beetje mazzel kan ik over een paar weken al weer sporten!

Nieuws over het op handen zijnde sporttoernooi met de naam 'Olympische Spelen' valt niet te vermijden. In Rio de Janeiro worden honderden miljoenen Reaals uitgegeven om mooie stadions te bouwen, tijdelijke woningen voor atleten, reclameblokken bij televisie-omroepen, oefeningen in anti-terrorisme en het opknappen van straten rond de plekken waar binnenkort heel hard sport wordt beoefend.

Maar slechts een paar kilometer verderop zijn er de Favela's. Meisjes die nog geen tiener zijn worden er gebruikt als handelswaar. Ruilmiddel voor drugs. Die zij gebruiken om de fysieke en psychische pijn van hun ellendige bestaan te vergeten. Duizenden mensen moesten verplicht zelfs dit armetierige bestaan achter zich laten, achtervolgd door bulldozers. Bekijkt u even dit filmpje voordat u straks 'onze' atleten gaat aanmoedigen. Een beetje aandacht is toch wel het minste dat deze mensen verdienen. Vind ik. Vandaar dit filmpje:Bijna grappig om te merken dat mensen mij aanvielen op dit stukje: http://terrebel.blogspot.nl/2016/07/linkse-haagse-kliek-vvd-en-linkse-media.html waarin ik zou opmerken 'Jij zet alle moslimhaters neer als racisten dus jij mag jouw mening niet verkondigen!' (Uitdaging: waar in het stukje beweer ik dat? Ik kon het zelf niet vinden.) Tsja, 'Iedereen mag zijn mening uiten zolang het maar precies dezelfde mening is als die ik heb.' is niet mijn invulling van het begrip 'Vrijheid van meningsuiting'. Bovendien gaan de protesteerders voorbij aan het feit dat ik ook communistenhaters, jodenhaters, negerhaters, heksenhaters, zigeunerhaters, et cetera wegzet als mensen die vooral bang zijn en daardoor angst met feiten verwarren.

Dus lieve moslimhaters, jullie zijn niet de enige groep waar ik tegen ageer: ik discrimineer niet maar heb gewoon een hekel aan álle mensen die ervoor kiezen zich als domme leeghoofden te gedragen. Sorry maar zó bijzonder zijn jullie dus niet.

Intussen gedragen steeds meer regeringen zich dictatoriaal: in Brazilië is WhatsApp geblokkeerd omdat de dienst weigert de overheid alle gegevens van alle gebruikers te geven 'in verband met drugs- en terrorismebestrijding'. In Turkije zijn na de 'coup' duizenden rechters, soldaten en leraren ontslagen wegens vermeende kritiek op de leider van het land (http://www.nu.nl/buitenland/4296210/koenders-zorgen-vele-arrestaties-turkije.html). Bij de 'coupe' in Turkije bedacht ik dat het mij deed denken aan de Rijksdagbrand met Güllen in de rol van Marinus van der Lubbe. Vooral omdat de arrestatiebevelen al klaar lagen en de 'rebellen' het presidentiële vliegtuig onder schot hadden maar 'vergaten' erop te vuren.

President Erdogan stelde als prioriteit het afsluiten en verbieden van nieuwskanalen. Logisch, want voorkomen dat burgers toegang hebben tot kennis is voor dictators de eerste stap tot het eenvoudiger indoctrineren. Let maar eens op wat Donald Trump gaat doen zodra hij president is.

In Frankrijk werd buiten het parlement om en zeer tegen de wens in van een overgrote meerderheid van de bevolking een wet aangenomen die het werkgevers makkelijker maakt om zonder gevolgen werknemers te ontslaan (http://www.nu.nl/buitenland/4296151/franse-regering-drukt-omstreden-arbeidswet-zonder-parlementstemming.html). In Amerika mogen de Republikeinse afgevaardigden kiezen welke kandidaat zij naar voren willen schuiven voor de functie van president. Zij kunnen kiezen tussen Donald Trump.
(http://www.nu.nl/verkiezingen-vs/4295757/trump-formeel-verkozen-als-presidentskandidaat-republikeinen.html?redirect=1)
 'Democratie' heet dit allemaal. Dan weet u dat.

Gelukkig hebben wij onafhankelijke media die altijd onbevooroordeeld en feitelijk correct al het wereldnieuws brengt! Toch? http://www.toekomstvandejournalistiek.nl/2014/09/liegt-het-nos-journaal/

Thuis las ik boek nummer 11 van dit jaar uit: De Man van Nu van Hanco Kolk en Kim Duchateau, een intrigerend verhaal over mensen die vrij letterlijk langs elkaar heen leven. Een (echt heel dik) stripboek weliswaar maar daarom niet minder literair verantwoord.

Donderdag ontving ik per e-mail een afwijzing op een sollicitatie voor een (bij-)baan. Een keurige afwijzingsbrief. Wat ik als heel positief ervaar aangezien verreweg de meeste werkgevers niet de moeite nemen überhaupt te reageren op sollicitatiebrieven, behalve wanneer zij heil zien in het aannemen van de betreffende kandidaat. Ergens ook wel begrijpelijk want het komt maar al te vaak voor dat er 300 tot 800 mensen reageren op een vacature advertentie.

Heerlijk en gezellig gewerkt en het biertje op het einde van de werkdag voelde weer als zeer verdiend.
Met een collega verbaasde ik mij over mensen die er schande van spreken dat de Engelsen hun Minister van Milieu hebben ontslagen. 'Zo, dus de Engelsen geven niet om de planeet!?' -'Eh...hoe heet onze Minister van Milieu ook alweer?'

Ik verbaasde mij over de houding van de VN toen de Turkse overheid besloot de Mensenrechten te negeren 'voor hooguit een paar maanden, hoor!'. De VN besloot helemaal niets hiertegen te doen. Noch tegen de Franse reactie op de moord op ruim 80 mensen door een meneer van Tunesische komaf: het vermoorden van ruim 100 burgers in Syrië, een volslagen ander land. Alsof Duitsland besluit Zwolle te bombarderen omdat een doorgedraaide Noor mensen vermoord in Düsseldorf. https://www.almasdarnews.com/article/french-air-force-avenges-nice-massacre-kills-100-civilians-pictures/ 'Ja maar het zou kunnen dat dat bericht niet klopt!' Klopt. Iemand heeft vast met computeranimatie die kinderlijken in een verwoest gebied gestopt. In werkelijkheid leven zij vrolijk in prachtige villa's in dat prachtige land dat Syrië heet. 'Ja maar misschien waren het niet de Fransen die die kinderen hebben vermoord maar Amerikanen, Nederlanders of leden van IS!' Goh, nu voelen die moeders van die dode kinderen zich vast opeens veel beter.

Het was donderdag dus ik plaatste Engelstalige stukjes: https://www.linkedin.com/pulse/limit-does-exist-terrence-weijnschenk-entertrainer?trk=mp-author-card en http://terrebelius.blogspot.nl/2016/05/what-was-jesus-skincolour.html

Donderdag werd ook mijn moeder in het ziekenhuis opgenomen en daar maakte ik mij - uiteraard - zorgen over. Gelukkig belde zij diezelfde nacht nog met de mededeling dat zij na enkele onderzoeken weer naar huis mocht.

Op vrijdag werd ik ietwat gedeprimeerd wakker (goh, hoe zou dat nu komen?) dus besloot ik de hele dag alleen maar positieve gedachten te hebben en mij af te melden voor de Voedselbank. Niet alleen omdat het in de rij staan voor 'gratis eten' (via mijn belastingen betaal ik voor de instandhouding van de Voedselbank dus feitelijk is het een sigaar uit eigen doos) maar ook omdat mijn zoon van school is, ik nu dus geen schoolgeld meer betaal en dus boven de grens kom waarop men recht heeft op steun vanuit de Voedselbank: iemand die minder dan €150 per maand over heeft na aftrek van vaste lasten komt in aanmerking. Voor de helderheid: dat is €5 per dag. Aangezien ik sinds kort maar liefst €8 per dag te besteden heb...

En als ik wel eens verzucht dat ik het zo zwaar heb, denk ik even aan mensen die het écht zwaar hebben en prijs ik mijzelf gelukkig:

Zij werden op transport gezet naar een soort van 'heropvoedingskampen'. Waren zij Joden? Zigeuners wellicht? Speelt het in de nabije toekomst en gaat het om Moslims? Nee, hun 'misdaad' was armoede: http://hetpauperparadijs.nl/

's Middags ging ik even bij mijn moeder langs en kocht ik een afvalbak. Praktisch.

Vrijdagavond was er een schietpartij in München. Enige verwarring want Amerikanen dachten dat de moorden in Monaco plaatsvonden. Simpelweg omdat 'Monaco' Italiaans is voor 'München'.


Zoals het mij op een goede vrijdag betaamt publiceerde ik een verhaaltje: http://terrebel.blogspot.nl/2016/07/die-nacht-een-verhaaltje.html

Ik hield mij nog lekker bezig met lezen en schrijven terwijl ik luisterde naar het album Nighttime Birds van The Gathering. Lekker.

Zaterdag knipte ik mijn nagels, zou een kostuum naar de stomerij brengen en had een fotoshoot gepland staan. Opruimen in huis had ik beter niet kunnen doen want ik vond de OV-chipkaart die ik een paar maanden geleden dacht kwijt te zijn geraakt en heb nu al een tijdje een nieuwe. Kostte mij ruim een tientje. Shazbat! Einde van de middag had u mij kunnen treffen bij het lokale zwembad want de fotoshoot ging niet door en het kostuum mag ook een andere dag naar de stomerij. Natuurlijk kwamen wij zelfs bij het zwembad bekenden tegen!

Naar aanleiding van dit stuk (http://terrebel.blogspot.nl/2016/07/is-het-de-schuld-van-de-muziek-dat-er.html) wisten mensen mij te vertellen dat het 'toch echt alleen maar moslims zijn die geweld gebruiken.' Voor mensen die hun feiten uitsluitend via de grote media vernemen begrijp ik dat standpunt. Toch is het gewoon niet waar: ook christenen, joden en zelfs boeddhisten zijn niet wars van een aanslag of wat: (http://users.telenet.be/myprojects/peace/andereterreur.html) Maar als u uitsluitend wenst te geloven wat de 'mainstream media' u wil laten weten, laat u dan gerust door hen leiden. Zelf ga ik liever zoveel mogelijk achter de ware feiten aan, al valt het vaak niet mee die te achterhalen. Kleine tip voor wie bereidt is tot zelfstandig nadenken: raadpleeg óók bronnen waarvan u denkt dat zij niet uw mening reflecteren. Vanuit dat oogpunt lees ik zelfs wel eens de Telegraaf en bezoek ik zelfs wel eens hun dochteronderneming GeenStijl.

Zondag stond ik met mijn vriendin op de markt in Utrecht.
(Via http://www.rataplandesign.com)

Heerlijk weer en een aardige omzet. Leuke collega's en dito klanten. Gezellig! Dat was ook het telefoontje van mijn beste vriend, later die dag en eerder op de dag regelde ik vanaf de markt telefonisch nog een en ander ten behoeve van de Bewonerscommissie.
Omdat u al zo lang wacht even twee foto's van ons verblijf in Barcelona. Aan het verder sorteren van onze vakantiefoto's ben ik nog niet toegekomen. Excuses.Uw beloning van deze week is dit liedje van de Nederlandse band 'Within Temptation'. Hier is Ice Queen:In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/