Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 04, 2024

Zijn kinderen te 'kneden'?

Ooit werkte ik op het COC. Dat stond ook op mijn cv. Maar veranderde ik in 'jongerenorganisatie' na een paar interessant verlopen sollicitatiegesprekken.

De homogemeenschap werd 'de homo- en lesbogemeenschap'. 'Zijn lesbiennes dan niet meer homoseksueel? "Ja, maar wij eisen apart genoemd te worden want wij zijn een aparte groep en willen dat blijven! 'En jullie eisen integratie en niet langer als aparte groep gezien te worden?' 'Ja, nú begrijp je ons!' 'Nee.' 

Inmiddels spreken wij van 'Queer' of 'de LGBTQIA2S+-gemeenschap'.  Best ingewikkeld en dus logisch dat 'het volk' er niets van begrijpt. Zelf spreek ik - wanneer de situatie dat vereist - inmiddels van 'alfabetmensen' maar liever noem ik alle mensen 'mens' in plaats van hen een etiket op te plakken.

Dat vrijwel alle kinderen opgroeien tot volwassenen die denken dat zij hetero zijn omdat hen nooit geleerd is dat er een andere 'menssoort' is, is volgens de meesten prima. Een vreemde vooronderstelling. Of niet?

Lange tijd hadden kinderen in 'de Westerse wereld' slechts één soort rolmodel om zich aan op te trekken: de keurige, blanke - vaak 'christelijke' heteroseksueel.  Tot aan de tv-serie 'Zeg 'ns AAA' was dat het enige type mens op de Nederlandse televisie. Een tikkeltje achterhaald beeld. Een beeld dat conservatieven graag zien; deze domme groep mensen zou Zeg'ns AAA nu 'woke' noemen en 'cancelen'. 

Omdat zij geen homoseksuele rolmodellen hadden dachten velen dat zij ziek waren; in het lichaam danwel in het hoofd. Homoseksualiteit was zelfs officieel 'een ziekte'.  'Ja, vroeger, in de oudheid!' Neuh, tot in de jaren 70 van de vorige eeuw was het normaal om mannen te verminken en martelen als die homoseksueel bleken te zijn. In Nederland dus. 
Kunt u zich voorstellen gemarteld te worden vanwege uw - al dan niet vermeende - seksuele geaardheid? Tot voor kort was dat in Nederland 'normaal'. De daders waren (en zijn!) vaak keurige - want witte - 'christenen'.

Als u denkt dat alleen traditionele moslims homosekuelen als inferieure mensen zien, nog maar kort geleden was dat óók een normale gedachtengang in ons 'beschaafde' Nederland.
Zelfs vandaag de dag zijn er nog 'keurige, blanke, christelijke, echte Nederlanders!' die het liefst 'alle homo's dood!' willen hebben. 

Dit soort lieden zijn zó ontzettend dom dat zij denken dat je er als kind voor kunt kiezen om later op mannen en/of vrouwen te vallen. 

Dat zijn dus zelfs Marokkaanse mensen die Forum voor Democratie van Thierry Baudet stemmen 'Want Baudet is net als wij, traditonele, jonge Marokkanen, tegen gelijke rechten voor vrouwen en homo's!'

Bent u tot 'hetero' of 'homo' opgevoed? Volgens Matthys van Raalten kan dat:


Dan vraag ik mij af wat zijn ouders heeft bezield om een kind op te voeden tot bijzonder domme volwassene.

"Ja, maar homosekualiteit is onnatuurlijk!" O ja, joh? Hoeveel kerken en bijbellezende kangoeroes heb je ooit gezien in de natuur?

Heeft u enig idee waarom domme mensen zo vol vooroordelen zitten? Niet alleen over seksualiteit maar ook over religie en zelfs over huidskleur?


=========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels