Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 01, 2015

'Werklozen zijn lui'

Vrede in de Oekraïne is iets waar iedereen - behalve wapenhandelaren en een handvol politici - blij van wordt. Vandaar het voorstel van Poroshenko om het tegen Poetin op te nemen in een één op één gevecht, om verder bloedvergieten te voorkomen. Alpha-mannetje dat Poetin is zou het zomaar kunnen dat hij deze kans om zijn ego verder op te poetsen niet laat gaan! Als het gevecht live uitgezonden gaat worden kon dat wel eens dé Youtube hit van het jaar gaan worden!

Filmpje

Ook ik dacht in eerste instantie dat het filmpje dat ik maandag plaatste (http://terrebel.blogspot.nl/2015/03/eenzijdige-berichtgeving.html) waar gebeurd was. Tot ik bij de tweede keer kijken nadacht: hoe komen die ploeggenoten zo snel met een stoel aanzetten en wat is dat voor een scheidsrechter dat hij bij het tweede ongeluk niet eist dat er een reserve keeper en een arts komen opdagen? Het filmpje was dus gewoon een (knap in elkaar gezet en geacteerd!) meesterwerkje! Lees hier (Engels) het hele verhaal erachter.

Wat is nuttig?

Is het 'nuttig' dat mensen uren van hun tijd besteden aan het maken van dit soort filmpjes in plaats van bejaarden te helpen met boodschappen doen of andere 'nuttige' dingen? Altijd weer een lastig onderwerp, 'wat is nuttig?'

Asielzoekers weren? Dan ook Anne Frank!

Is het nuttig om asielzoekers te weren uit Nederland? Dan moet je natuurlijk ook consequent zijn en niet alleen asielzoekers weren die toevallig een donkere huidskleur hebben. De voorstanders van het sluiten van de grenzen, VVD en PVV met name, zouden dan ook Anne Frank geen asiel hebben aangeboden in Nederland. Zij zou dan niet in Het Achterhuis hebben gewoond en vele jaren eerder door de Nazi's zijn vermoord.

Is mensen op straat zetten christelijk?

Asielzoekers zouden ook niet nuttig zijn 'want zij werken niet'. Kunst, wij geven hen geen werkvergunning want wij willen niet dat zij de Nederlandse arbeidsmarkt verpesten. Zelf heb ik een voorstel: asielzoekers op scholen hun verhaal laten vertellen. Zij kunnen dan hun leed verwerken door er over te vertellen en scholieren denken voortaan wel twee keer na voordat zij later als volwassene klakkeloos VVD of PVV stemmen! Bovendien kunnen zij er dan niet meer van worden beschuldigd luie werklozen te zijn, zoals nu gebeurd met de uitgeprocedeerde asielzoekers die rücksichtloos uit een ongebruikte en kille parkeergarage in Amsterdam worden gezet. De gemeente wil er een grasveld aanleggen 'want dat is nuttiger dan onderdak bieden aan mensen die verder nergens terecht kunnen'. En ik maar denken dat wij in een christelijk land wonen...:-(

Werklozen zijn lui

'Werklozen zijn lui!'
Dus jouw vriend is lui?
'Nee, want het is niet zijn schuld dat hij werkloos is!'

'Mensen die een laag inkomen hebben werken duidelijk niet hard genoeg!'
Vind jij dat jij een hoog inkomen hebt?
'Nee, ik vind €1600 per maand niet veel!'
Dus jij vindt jezelf lui. Duidelijk.