Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, november 06, 2014

Steun de kleine zelfstandige!

Vandaag ontzettend veel lopen opruimen in huis: een krat vol spullen gaat naar de kringloopwinkel en tientallen DVD's wachten op een nieuwe eigenaar. Ik hoop er een paar tientjes mee te verdienen die ik dan kan besteden bij diverse buurtwinkels.

Vanavond - na het bijwonen van een lezing van Jelle Jolles die volgt op een algemene ouderavond - zal ik samen met mijn vriendin vermoedelijk de lokale horeca gaan steunen... Af en toe ontkom je er niet aan geld uit te geven bij het filiaal van een keten maar als het even kan steun ik graag de kleine zelfstandige. Temeer omdat ik er - pun intended - zelf een ben.

Er zijn daadwerkelijk mensen die liever bij filialen van grote winkelketens dingen kopen dan bij een kleinere zelfstandige 'want dat is niet efficiënt'. Blijkbaar wonen zij in de heerlijk efficiënte wereld zoals die wordt geschetst in de film Equilibrium: een orwelliaanse maatschappij waarin het verboden is emoties te hebben 'want dat is niet efficiënt'.

De onnadenkende medemens vergeet ook even dat 'geen tijd hebben' een onzinnig excuus is om bij de buurtwinkel langs te gaan. Ze hebben namelijk wél tijd voor de Ikea dus waarom niet voor een authentieke meubelmaker? Goed, een bijzettafeltje is bij Ikea goedkoper maar die van de echte meubelmaker gaat langer dan een jaar mee en is dus op langere termijn goedkoper. 'Ja maar die buurtwinkels gaan altijd al om zes uur dicht!' Klopt. Maar niet op zaterdag. Heb je nog smoesjes over?

Vandaag weer eens een Gouwe Ouwe. Hier zijn The Blue Diamonds met Sukiyaki: