Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 16, 2013

Moeilijk


Vandaag en gisteren rustig m'n administratie bijgewerkt en lopen opruimen en schoonmaken in m'n woning. Natuurlijk waren wij nog even bij m'n moeder langs in het ziekenhuis en hoorden dat zij waarschijnlijk komende maandag een nieuwe bypass in haar been ontvangt. Vanmiddag gaan wij op gesprek bij m'n zoon's huiswerkbegeleider en vanavond gaan m'n zoon, m'n vriendin en ik in de kou genieten van het Amsterdam Lightfestival en daarna uit eten. Dat uit onderzoek blijkt dat mensen dat steeds minder vaak doen vind ik begrijpelijk want echt goedkoop is het niet. Maar dankzij een kortingsbon hoeven wij even niet te kijken naar dat onderzoek!

Volgens onderzoek vindt 24 procent van de Nederlanders dat vuurwerk voor consumenten verboden moet worden. 37 Procent kan het niet schelen of het spul al dan niet wordt verboden en GroenLinks verbindt daar de conclusie aan dat 'maar liefst 61 procent' een wetsvoorstel voor afschaffing van consumentenvuurwerk zal steunen.

Behalve dat dit een schandalig voorbeeld is van manipulatie met cijfers en eigenlijk volksverlakkerij, graaft de politieke partij hiermee in feite haar eigen graf. Volgens diezelfde logica zou de partij zichzelf namelijk moeten opheffen want bij de laatste verkiezingen stemde maar een klein percentage van de stemgerechtigden op GroenLinks; een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking zou dus achter het voorstel staan om GroenLinks af te schaffen.

Bovendien vindt een meerderheid van de bevolking dat scooters gevaarlijk zijn en veel overlast veroorzaken. Maar waarom wil GroenLinks scooters dan niet verbieden?

Men heeft het graag over 'democratie' en 'de meerderheid beslist' maar denkt men wel na over de consequenties van die uitspraken? Volgens diezelfde logica zou geen enkele autobezitter ooit nog parkeergeld betalen 'want de meerderheid is daar tegen'. De Telegraaf kan worden afgeschaft 'want van de bijna 17 miljoen Nederlanders zijn er maar 1 miljoen die die krant lezen.' En zo verder...

Van het geld dat het 'onderzoek' van GroenLinks kostte en het onderhouden van de website Vuurwerkoverlast.nl hadden duizenden kinderen in Afrika eten kunnen krijgen. Maar ja, wat is belangrijker: kinderen redden van de hongerdood of koste wat kost je gelijk krijgen?

En inderdaad: misschien moet ik mij niet met dit soort zaken bezighouden en er wat luchtiger over doen maar dat vind ik moeilijk.