Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 08, 2012

Goed doel


'Hoe vind ik een goede webmaster die voor mij gratis een goede website in elkaar zet?' -'Niet.'

'Ik heb je een uur geleden een mailtje gestuurd. Waarom heb je nog niet gereageerd?' -'Omdat ik soms leukere dingen te doen heb dan een paar keer per uur kijken of iemand mij misschien een mailtje gestuurd heeft.'

'Morgen ga ik huizen bekijken en jij gaat met mij mee.' -'Dat dacht ik dus niet.'

'Waarom geef jij geen privé-les?' -'Omdat ik geen privé-les geef.'

'Ik weet wat je uurloon is maar voor mij doe je het wel gratis, toch?' -'Nee hoor!'

'Wat doe jij toch zo'n hele dag?' -'Mij te pletter vervelen en naast de telefoon liggen wachten tot mensen als jij mij opdrachten geven.'

'Waarom werk je niet gratis of in elk geval goedkoper? Je vindt dit werk toch leuk om te doen?' -'Omdat het mij óók leuk lijkt zo af en toe - zeg eenmaal per maand - de huur te kunnen betalen.

'Waarom ben jij zo klein?' -'Als compensatie voor jouw grote mond.'

'Kan ik jou even storen?' -'Nee.'

'Heb jij voor mij het telefoonnummer van je ex?' -'Natuurlijk!'

Zomaar even een paar vragen die mij in de afgelopen paar dagen werden gesteld. Met daarbij mijn antwoorden. Ja, beste lezers en lezerinnen, u leest het goed; ik heb leren 'Nee.' zeggen. En het bevalt uitstekend, moet ik zeggen.

Zo bevalt ook mijn nieuwe heup prima. Al had ik zaterdag wellicht niet de Sirtaki moeten dansen...;-) Mede daarom was ik vandaag even langs bij de huisartsenpost en omdat ik toch bezig was met m'n gezondheid meteen maar even bij de audiciën naar binnen gestapt...m'n gehoor is hetzelfde als dat van iemand van onder de 30!

Maar dan wel iemand van onder de 30 met een verminderd gehoor aan de linkerkant...In elk geval heb ik nog geen hulp nodig om te kunnen horen.

Natuurlijk help ik nog steeds graag anderen maar zodra mensen verwachten dat zij zomaar beslag kunnen leggen op mijn tijd is het wat mij betreft voorbij. De tijd is gekomen dat ik ook mijzelf help. Dat betekent dat ik mij voorlopig vooral op m'n eigen bedrijf concentreer en dat daarboven mijn geliefden een belangrijke rol in mijn leven spelen.

Maar dat betekent ook dat ik voorlopig geen tijd zal vrijmaken voor andere zaken. Al is het voor nog zo'n goed doel.


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Maurice Sendak