Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 10, 2010

Opgehangen

Even doorgaand op gisteren: Ook best wel raar om overdag in een nachtclub te zijn. Toch was ik daar vandaag. En wel voor een fotoshoot. Het was erg gezellig met de fotografe en de collega-modellen en ik ben ervan overtuigd dat er mooie foto's zijn gemaakt. In elk geval in mijn hoofd...;-)

Werd vanmorgen verkouden en zwakjes wakker. Toen ik dus thuiskwam ging ik even liggen voor een klein dutje.

Gemiddeld op een dag ontvang ik een stuk of vijf telefoontjes, verspreid over de gehele dag. Behalve die enkele keer dat ik een middagdutje doe, al dan niet noodgedwongen. Dan bellen die verschillende mensen binnen dat één en hetzelfde uur. Gegarandeerd.

De Amerikaanse marine en het leger garandeert ons dat de raket die gisteravond laat voor de kust van Los Angeles werd afgevuurd niet werd afgevuurd. Ik bedoel: de lancering is weliswaar gefilmd en tientallen ooggetuigen zagen hoe de raket opsteeg maar de lancering heeft eenvoudigweg niet plaatsgevonden. Duidelijk toch?

Wat mij betreft net zo duidelijk als dat een gebeurtenis als Kristallnacht nooit meer mag plaatsvinden. Toch is het dagelijkse kost: mensen die onrecht wordt aangedaan puur en uitsluitend vanwege hun afkomst. Vreemd genoeg wil een Joodse organisatie niets meer te maken hebben met Nederland Bekent Kleur.

Deze laatste organiseerde de Kristallnacht-herdenking vanuit het anti-discriminatie-beginsel. Maar volgens het Centraal Joods Overleg (CJO) moet het weer een puur Joodse aangelegenheid worden en gebruikt Nederland Bekent Kleur de herdenking voor uitsluitend politieke doeleinden.

En ik maar denken dat al die herdenkingen gingen over vrede en verdraagzaamheid...:-(

Wie er nu precies "gelijk" heeft is eigenlijk helemaal niet belangrijk . Mensen hebben hun leven gegeven opdat wij in vrede en harmonie kunnen samenleven maar wij hebben niets geleerd...

Tijd voor een nieuw onderdeel op dit weblog: Over Onbekende Helden.

Erwin Planck, zoon van de beroemde natuurkundige Max Planck, vond het zo vreselijk dat Hitler Joodse wetenschappers buitenspel zette dat hij meedeed in het complot om de dictator om te leggen. Helaas voor vader Max (die al eerder een paar zoons verloor) werd Erwin gearresteerd, gemarteld en uiteindelijk opgehangen.

Deel dit stukje