Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, november 01, 2022

Goed nieuws en kattenlog

Deze lolcat vraagt wat u zou doen:

In reactie op de 'Endlösung der Judenfrage' reageerden velen met het sluiten van hun gordijnen.
Wat doet u wanneer ze voor uw buren komen?

Goed nieuws vind ik dat er jongelui zijn die echt goed nadenken over de toekomst. Zoals de jongelui van de TU Delft (waar mijn zoon studeert) die onder de naam Symbiotic Urban Movement een oplossing bedachten die wonen in Nederland leuker en duurzamer kan maken. Met minimale kosten. Vooral door bestaande appartementgebouwen - zoals die veel werden gebouwd tijdens de wederopbouw (Dus ongeveer tussen 1945 en 1975) - te verbouwen. Zij vertellen u zelf meer over het project waar men hoge ogen mee gooide bij een ontwerpwedstrijd over duurzaamheid. Ik vind dit soort ideeën hoopgevend:

Origineel vind ik het idee om daadwerkelijk mensen te laten wonen in het prototype om dan met de terugkoppeling die de studenten daaruit ontvangen het ontwerp verder aan te passen. Diverse woningcorporaties hebben al interesse getoond!

In het kader van Halloween, hier een foto van een kat, verkleed als vleermuis:
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels