Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 15, 2018

Waarom luisteren wij naar politici?

Dat politici vaak een prima salaris ontvangen wisten wij al. Ook dat zij allerlei uitgaven kunnen declareren: van een stropdas die speciaal voor een interview wordt gekocht via taxiritjes en lunch. Alsof men van een inkomen van een paar duizend euro per maand zelf geen broodje of das zou kunnen kopen. Maar vooruit.

Wij wisten ook al dat politici uitstekend kunnen praten. Zó goed dat complete mensenmassa's klakkeloos aannemen dat het klopt wat zij zeggen.

Van de Amerikaanse president Donald Trump (klik) is bekend dat het vaak niet duidelijk is wat hij zegt, laat staan wat hij bedoelt. Toch heeft hij miljoenen aanhangers.

In Nederland was het tot voor kort politicus, partijvoorzitter (en enig lid) van de PVV, Geert Wilders, die de aandacht trok met uitspraken die doen vermoeden dat hij plannen heeft voor een 'beter Nederland'. Maar tot op de dag vandaag kwam hij naar buiten met exact nul uitvoerbare concrete voorstellen om de daad bij het woord te voegen. Je zou zeggen dat hij na ruim tien jaar op het pluche zo langzamerhand wel eens iets concreets bedacht zou kunnen hebben. Niet dus:'Coming man' Thierry Baudet van het Forum voor Democratie dan. 'Hij zegt het allemaal zo mooi!' -'Wat dan precies?' 'Nou eh...tja, eh...dat weet ik eigenlijk niet. Maar ik ga wel op hem stemmen want hij zegt het zo mooi en ik ben het met hem eens!' De mensen die op hem en zijn partij stemmen zijn vaak mensen die het verschil niet kennen tussen debatteren en oreren (klik).

===========================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Deel dit bericht