Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 06, 2022

Vlees van vissen is 'vlees' maar volgens 'de norm' zeg je 'vis'

Een à twee keer per week eet ik een stukje vlees. Meestal kip, soms rund en soms vis. En ja, dat spul dat bij vissen aan de botten zit, heet ook 'vlees'. Zelfs wanneer je hun botten 'graten' noemt en hun vlees 'vis' zodat je kunt zeggen dat je vegetariër bent 'want ik eet geen vlees'. Welnu, dan ben ik ook vegetariër want ik eet geen 'vlees' maar 'kip' en 'koe'.

========
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer
========

70% Van wat Nederlandse boeren aan voedsel produceren is om dieren mee te voeren. Waarna wij die dieren eten. Lijkt mij nogal inefficiënt. Niet dat wij veevoer zouden moeten eten maar is het niet veel praktischer (en goedkoper én minder slecht voor de natuur) als de boeren gewassen zouden verbouwen die door mensen in plaats van door dieren gegeten kunnen worden? Dan hoeven er ook veel minder dieren in veel te krappe stallen en hokken vetgemest te worden. 

De gemiddelde Nederlander eet vrijwel elke dag vlees. Dat kan best minder. Om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen is twee keer per week een stukje vlees eten ruim voldoende.

Ooit rookten veel volwassen tabak. Dus dat werd 'de norm'. Tegenwoordig worden mensen die roken wat meewarig aangekeken want nu is 'niet roken' de norm. Dat wil zeggen: dat wat als 'normaal' wordt beschouwd.

De meeste mensen zijn heteroseksueel. Dus dat is de norm. De meeste mensen zijn boven de 1.60m. Dus dat is de norm. De meeste mensen geven meer om zichzelf dan om anderen of de planeet. Dus dat is blijkbaar de norm. De meeste mensen eten graag vlees. Dus dat is de norm. De meeste mensen hebben een donkere huidskleur. Maar gek genoeg is blank zijn bij 'ons' de norm.

Wat zijn uw gedachten hierover en wat is volgens u 'de norm'?

Kan ook altijd wel lachen om mensen die denken dat normen en waarden altijd vastliggen en blijkbaar graag roepen: 'Ze moeten zich aan onze waarden en normen houden!' Speciaal voor hen creëerde ik ooit deze meme:
Kunt u een paar typisch Nederlandse of Belgische waarden en normen noemen en aangeven wat het verschil is tussen een waarde en een norm? Uit het hoofd? Dus zonder te vragen of op te zoeken?