Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 06, 2019

Waar neemt u tijd voor?

Men vraagt zich wel eens af waarom ik soms zeg: 'Daar heb ik geen tijd voor'. 'Hoezo heb jij geen tijd? Je werkt toch maar drie dagen per week?' Inderdaad heb ik een vaste baan voor 24 uur per week. Daar komt zes uren per week reistijd bij. Vrijwilligerswerk als secretaris voor een vrijmetselaarsloge en de bewonerscommissie kost gemiddeld (afhankelijk van het seizoen) vier uurtjes per week. Af en toe vier uurtjes in een nachtclub of op een evenement staan (zo'n twee keer per zes weken) lijkt niet veel maar je bent vaak uren op pad naar een te dragen hoedje of vest of zo en dan komt er nog de reistijd bij. Onlangs was ik ruim vijf uren onderweg naar een opdracht.

Entertainment (ook de administratie ervan) kost mij zo'n vier uren per week, gok ik. Dan zit ik inmiddels op 38 uren per week die ik besteed aan direct aan (al dan niet vrijwilligers-)werken gerelateerde zaken.

Graag neem ik af en toe tijd mijn verhaaltjes te redigeren om er een volgende verhalenbundel van te maken en stiekem hoop ik ooit eens mijn roman te kunnen uitbrengen. En een kindergeschiedenisboek. En een tienerboek. En een science fiction novelle. En de biografie van mijn moeder. En die van mijzelf. Samen met blogstukjes schrijven kost schrijven en redigeren mij zo'n 8 uren per week.

Er is een buurvrouw die ik vaak zie, een ander zie ik regelmatig en met diverse andere buren heb ik af en toe contact. Tijd besteed aan kletsen op straat, thee drinken thuis, samen naar de film...makkelijk tien uren per week. Af en toe in de kroeg hangen of uit eten met vrienden...vier uren per week.

Inmiddels besteed ik zo 60 uren van mijn tijd per week. Daarnaast lees ik graag en zie ik af en toe een aflevering van een door mij gevolgde tv-serie of een documentaire. En zelfs voor het kijken van een film draai ik de hand niet om. Al doe ik dat doorgaans tijdens een activiteit als strijken. Totaal gebruikte tijd aan lezen en tv kijken? Uurtje of tien per week.

Huishouden? Daar deed ik 'vroeger' te weinig aan. Nu probeer ik het bij te houden door er zo'n tien uren per week in te steken.

80 Uren van mijn weekbesteding zijn nu - al is het met een natte vinger - bekend. Eten, slapen en persoonlijke hygiëne verdubbelt dat aantal tot 160. Er zitten 168 uren in een week. Dus.

Weet u waar de u beschikbare uren heengaan?


Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/