Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, november 20, 2011

Discriminatie

Gisteren was ik met zoon en dochter lekker even de stad in. Bij een café'tje schreef ik een stukje aan m'n NaNoWriMo-roman en dronken we wat. Winkel in, winkel uit...heel gezellig!

Een half uur terug kwam ik thuis van het verjaarsfeestje van een vriend. Met diens zoon en een buurvrouw vooral zitten kletsen over punk, rock, jazz en salsa...kortom: muziek. Met de zoon nog even een potje zitten jammen op de gitaar en daarbij de nodige wijntjes gedronken...

En dat terwijl ik nog enigszins vermoeid was van het werken op een Burlesque-feestje in Den Haag gisteren. (in Club330 Live: check it out!) 21 Januari staat Bar Burlesque in het Paard van Troje! Natuurlijk zal Lady Marmalade erbij zijn en ondergetekende als Terrebelius. Of Miss Whips, Lilly Mae Lovett, Dr. Hellucinations, Cerise Noir en Daan Blanche erbij zullen zijn weet ik nog niet...

Ach, ik weet wel meer dingen niet. Waarom het Vaticaan vindt dat alleen belijdend Katholieken goede mensen kunnen zijn en anderen hooguit een enkeltje hel verdienen bijvoorbeeld. Kijk naar Moeder Teresa: iedereen was welkom in haar lepra-kolonie, behalve niet-katholieken. Is dat het soort Christendom dat zo graag rept van naastenliefde en respect voor andere geloven? Ik geloof er niets van! Maar waarom kreeg Moeder Teresa van het Vaticaan wèl een schouderklopje voor het helpen van een paar honderd lepra-lijders en een islamitische mevrouw ergens in Afrika die duizenden van de hongerdood redde niet?

Kijk, dat vind ík nou discriminatie.