Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 02, 2024

Wat is 'veel'?

"Het Koningshuis ontving maar liefst €56 miljoen aan belastinggeld!"

En dus? U en ik betalen €500 per jaar zodat 'arme boeren' ruim een miljard euro


[absurd dure horloges en dito auto's kunnen kopen] kunnen 'investeren in duurzaam zakendoen'. De 'keurige boer' Arjen Schuiling pocht niet alleen graag met zijn exorbitant dure merkspullen maar wil ook graag een hoger inkomen. Daarom reed hij met een trekker het Groninger gemeentehuis binnen. En was stomverbaasd dat hij zich voor een rechter moest verantwoorden.

In haar eentje ontvangt Shell het dubbele (twee miljard euro per jaar) aan subsidie. 

Als u nog eens klaagt dat de koninklijke familie zoveel geld krijgt, klaag dan ook eens over bedrijven als Booking . com. In 2020 ontving Booking van ons €100 miljoen aan 'coronasteun'. Om tijdelijk werkloze werknemers te helpen. Sympathiek. Jammer dat Booking de subsidie gebruikte om aandeelhouders een extra bonus te geven. En een kwart van het aantal werknemers doodleuk ontsloeg.

Betaalde voetbalclubs als Ajax, PSV en Feyenoord ontvangen samen elk jaar weer 5 keer meer van ons belastinggeld dan het koningshuis: €240 miljoen. Waar blijven de protesten van de 'geen cent naar cultuur!' mensen? Of is voetbal geen cultuur?

Wie moet volgens u bepalen waar ons belastinggeld aan wordt uitgegeven? En wat zijn de criteria?

Is 'een miljard' weinig maar '€50 miljoen' veel?

=======================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

========================