Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 29, 2010

Henk Hofland

Ter informatie: tijdelijk worden in Blogger geen plaatjes weergegeven. geen idee waarom maar het komt vast wel goed. Veel van mijn foto's (waaronder die van gisteren) kunt U echter ook vinden op mijn Flickr-pagina.

Het CDA wil weer niet dat er wordt getornd aan de hypotheekrente-aftreklasten én het aantal minsiteries verkleinen. Iets waar het CDA in 2007 nog rigoreus tegen was, toen ene Wouter Bos dat voorstelde. Verder wil het CDA lastenverlichtingen voor de minima én bezuinigen op zorg, ondermeer met een verhoging van de eigen bijdrage. Dat is toch echt tegenswtrijdig, jongens.

Zo wil de VVD bezuinigen op onderwijs en het geld dat met die aktie vrijkomt steken in...het onderwijs. Jawel. Waarschijnlijk denken ze dan ook nog dat kiezers dit bedrog niet doorhebben. Helaas hebben ze waarschijnlijk nog gelijk ook.

Inmiddels zouden ook kiezers moeten weten dat een belofte van een politicus net zo nuttig is als een airbag in een helicopter.

Er zijn landen waar je voor dit soort opruiende taal kunt worden vervolgd. Gelukkig kennen wij vrijheid van meningsuiting. Die geldt blijkbaar ook voor de Paus en zijn kornuiten. Zo was er die katholieke meneer die vindt dat de Holocaust nooit heeft plaatsgevonden. Benedictus vindt dat goed. Het was tenslotte maar een mening. (Waar hebben wij dat eerder gehoord? O ja, de reaktie van Balkenende toen de Commissie Davids had verklaard dat onze premier had gelogen.)

Diezelfde Benedictus noemt de praatjes als dat diverse geestelijken zich vergrepen zouden hebben aan kinderen maar "banaal geroddel". Natuurlijk, mijnheer de Paus. Die kinderen overdrijven allemaal. En trouwens, wat is er nu mis mee om de Heilige Roede af en toe ergens in te steken? Mensen moeten maar gewoon begrijpen dat de druk van het celibaat sommigen af en toe te veel wordt.

Al dat geklets over vrijheid van meningsuiting vind ik zo langzamerhand te veel. Het is namelijk een illusie. Probeer maar eens de koningin, de partijleider van de PVV of de paus in het openbaar uit te maken voor oelewapper, maar dan in iets sterkere bewoordingen.

Henk Hofland zou op 4 mei een toespraak houden over vrijheid van meningsuiting en hen eren die ons die vrijheid hebben bezorgd en daarvoor betaald hebben met hun leven. Hij heeft echter bedankt voor de eer toen hij hoorde dat het Comité 4 mei eerst zijn tekst wil lezen voordat hij die mag voordragen. Vrijheid van meningsuiting geldt dus niet voor Henk Hofland.


Vandaag staan wij stil bij de slachtoffers van de metro-aanslagen in Moskou. En ook bij de ruim 38.000 mensen die wereldwijd ook vandaag weer gewoon zijn omgekomen van de honger.

Deel dit bericht