Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 12, 2012

Kamps en Kamps


'Die nieuwe hobby van mijn zoon is zó vervelend! Hij begint eraan als hij thuiskomt van school en zelfs vlak voor het slapengaan is hij er nog mee bezig! Ik heb hem verboden om het tijdens het eten te doen en hoorde van zijn docent dat hij en zijn mede-scholieren het vaak zelfs op school doen tegenwoordig!' -'Ja, erg niet? Mijn dochter heeft er ook last van en vaak gaat zij pas heel laat slapen omdat zij er maar niet mee kan ophouden! Het wordt tijd dat de overheid ingrijpt!'

'Ja, waarom kunnen kinderen tegenwoordig niet meer samen op de bank zitten en lekker sociaal samen spelen met kinderen van over de hele wereld!?' -'Precies! Het wordt tijd dat de overheid lezen verbiedt en gamen meer stimuleert!'

Dit gesprek had zo maar plaats kunnen vinden als de boekdrukkunst was uitgevonden na de spelcomputer, in plaats van omgekeerd. En zulke gesprekken zijn van alle tijden. Zo verzuchte men eens dat het geschreven woord in opkomst kwam en vond men het verschrikkelijk dat mensen verhalen en gedichten niet meer uit het hoofd leerden. Hoeveel van mijn lezers kunnen uit het hoofd passages uit de Ilias citeren? En is dat echt heel erg?

Dat leerden wij als toehoorders tijdens een lezing van Willem-Jan Renger over 'gaming in het onderwijs'. Voor meer informatie over wat hij zoal betoogt kunt u ondermeer hier terecht.

En over kinderen gesproken: zaterdag kochten wij nieuwe tandenborstels en lunchten wij voor een bedrag waar ik normaliter bijna een week boodschappen voor doe. Donderdagavond presenteerde ik een thema-avond over Multiloog, een 'nieuwe' vorm van praten waarbij het de bedoeling is om niet te discussiëren en de ander niet van (onbedoeld) advies te voorzien.

Vrijdagmorgen gaf ik les en 's avonds aten wij bij mijn moeder om zaterdag m'n dochters te zien in de klimhal waar zij klimles krijgen. Gisteren was de logerende dochter iets eerder opgehaald dan anders en gingen m'n vriendin, m'n zoon en ik naar De Kleine Komedie voor een zeer lollig optreden van cabaretduo (en tweelingbroers) Kamps & Kamps.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Miggy, Clive Dunn en Will van Kralingen