Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 15, 2012

Chagrijnig

'Science Fiction verhalen', een bundel verhalen van Brian Aldiss is boek nummer 2 van dit jaar en bevat aardige verhaaltjes voor het slapengaan.

Gistermorgen sliep ik door de wekker heen. Gelukkig heeft mijn zoon voldoende dicipline om op tijd naar school te gaan. Ik was gelukkig niet te laat voor mijn volgende afspraak en voor de lunch sprak ik met een paar gezellige mensen af bij eh...sneleetrestaurant 'De Gouden Bogen'.

Bij het verorberen van een hamburger (Stukje vlees, sla, tomaat, kaas, broodje) vroeg ik mij af waarom dat eigenlijk als ongezond wordt gekenmerkt terwijl mensen 'gezond' eten als er een broodje kaas met daarnaast een gehaktbal en een salade ligt. Is dat niet wezenlijk exact hetzelfde?

's Middag zette ik een muziekje op tijdens het onder handen nemen van een deel van ons huis. Heerlijk dat 'muziek terwijl u werkt!'

Wat een heerlijke gelukzaligheid! En het mooie is: dit kan elke dag. Echt waar! Wij hoeven het helemaal niet "druk" te hebben of "nuttig" te zijn of ons "serieus" op te stellen. Echt niet.

Natuurlijk kan het handig zijn om (zoals gisteren) af en toe debiteuren te laten weten dat je nog geld van ze krijgt, Facebook-foto's te 'taggen' (je naam er aan te hangen), een cd'tje te branden voor een vriendin, een verhaaltje te schrijven, kleren te sorteren, een te geven workshop voorbereiden of de toiletpot schoon te maken.

Natuurlijk ook nog een beetje Valentijsdag gevierd gisteren en vandaag een nieuw bureau voor m'n zoon gehaald, een klant geholpen met het oplossen van een computerprobleem en straks lekker aan de kaasfondue.

Maar eerst nog het nieuwe meubel in elkaar zetten en opruimen en schoonmaken. Misschien niet de leukste klussen maar waarom zou je dat allemaal niet met een vrolijk gemoed doen in plaats van chagrijnig?