Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 09, 2011

Museum

Helaas vrij snotterig vandaag en daarom niet alles kunnen doen wat ik had willen doen. Geeft niet. Heb alsnog leuke opdrachten binnengehaald en mag misschien zelfs eerdaags (betaald!) een weekendje naar Barcelona. Krijg ik nu van die leuke opdrachten vanwege mijn vrolijke aard of word ik zo vrolijk vanwege die leuke opdrachten?

Nog zo'n leuk oorzaak/gevolg-dingetje: keurig en langdurig onderzoek wees uit dat kinderen die regelmatig naar een museum of theater gaan, gemiddeld hogere cijfers halen op school.

Vervolgens werden ouders en leerkrachten gestimuleerd om vaker met de kinderen 'aan cultuur te doen want dat is goed voor ze.'

Pas jaren later bleek er geen direct verband te bestaan tussen frequent museumbezoek en hogere toets-cijfers.

Maar de resultaten van dat eerste onderzoek dan? Waren die vals en dus nutteloos? Nee hoor, de uitslag klopte. Men was alleen vergeten verder te kijken. Dan hadden de onderzoekers gezien dat het museumbezoek van de slimme kinderen vooral was te danken aan het inkomen van de ouders. Doorgaans hadden die een goedverdienende baan die ze hadden te danken aan een goede opleiding die ze hadden te danken aan een hoog IQ. En iemand's IQ is goeddeels erfelijk bepaald.

Die kinderen waren dus slim omdat ze slimme ouders hadden en niet vanwege frequent bezoek aan een of ander museum.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Heavy D.

Als extra'tje vandaag een paar foto's. U ziet mijn oudste dochter, een collega en wat bomen. Allemaal "gevangen" met mijn Nokia N8 mobiele camera annex telefoon. Daarover gesproken: onlangs deed ik mee aan een online-onderzoek waarmee ik 35 eurocent verdiende. De vraag was: "Waar gebruikt u uw smartphone allemaal voor? Klik alle opties aan die van toepassing zijn." Het grappige is nu dat "bellen" blijkbaar niet iets is dat mensen tegenwoordig nog doen met hun mobiele telefoon (...) want "bellen" stond niet vermeld tussen de beschikbare opties...;-) *Klikken = vergroten*