Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, april 21, 2024

De week voorbij

Iemand bedacht dat je altijd over alles niet alleen een mening moet hebben maar die ook - vaak ongevraagd - moet delen. Blijkbaar is dingen zeggen als 'Sorry, dat wist ik niet' of 'Daar heb ik geen mening over' heul erg superslecht. 

Onder het mom van 'Vrijheid van Meningsuiting', wordt veel te veel onzin verspreid. Terwijl Baudet en consorten denken dat VVMU betekent dat je recht hebt op je eigen feiten. Daar vergissen fascisten en andere 'wappies' zich in: 'eigen feiten' verkopen als 'eigen mening' is gewoon ordinair liegen.

Moeten ondemocratische leugenaars en verspreiders van nepnieuws gewoon hun gang kunnen gaan? Genegeerd worden? Tegengesproken blijven worden?

========================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

===========
Maandag begon weer lekker. Dankzij feestvierende buren mocht ik om vijf uur al slapen. "Ha, rust!" dacht ik na het laatste dronken uitroepen van moderne termen als "Love you!", "Was gezellie!" En "Nou, doei doei!". En die rust kreeg ik. 

Tot maar liefst kwart voor acht. Toen wegwerkers het nodig vonden de pas opgeleverde mooie stoep open te breken. 

Waren zij een kabel vergeten te leggen? Was de voorman zijn mobieltje kwijt? Natuurlijk vroeg ik het, maar mijn kennis van het Amhaars (gokte ik) en Pools (gokte ik) valt wat tegen dus ik verstond het antwoord niet. 

Vraagje: wat betekent het in de Ethiopische cultuur als iemand een grote grijns opzet en zijn middelvinger opsteekt?

Heerlijk om daar tegenover een koffiedrinkende buurvrouw even over te klagen. Al valt mijn ellende natuurlijk in het niet bij die van die arme zionistische kolonisten in hun Palestijnse nederzettingen. Die vluchten nu massaal naar landen als Nederland. 

Maar ja, traditioneel zijn oorlogsvluchtelingen nooit welkom in Nederland: "Waarom blijven die stoere kerels niet in hun eigen land om te vechten? Waarom vluchten zij naar Nederland?"

'Het Volk' vindt dat mensen oorlog niet moeten ontvluchten maar moeten blijven om de vijand te bevechten 'want anders ben je een lafaard!' 

Duizenden vluchtelingen onderweg naar Nederland en andere EU-landen!  https://buff.ly/49Euezw
Wat vinden Baudet, Wilders en hun aanhangers daarvan?

Overigens strategisch briljante zet van 'Iran': honderden goedkope drone-raketjes afvuren, wetend dat die nagenoeg geen schade aanrichten maar wel paniek veroorzaken en miljarden Amerikaanse dollars kosten om af te weren. Met deze ene actie hebben Hezbollah en het IRG (Islamitisch Republikeinse Leger) én mondiaal sympathie gekweekt door uitsluitend militaire doelen aan te vallen en geen burgerslachtoffers te maken én Amerikaanse burgers tegen hun eigen overheid opgezet én de Israëlische economie een flinke klap toegebracht. 

Hoe Bibi en zijn vriendjes ook zullen reageren op deze wederactie van Iran, internationaal zal die uitsluitend tot gezichtsverlies leiden én tot het verlies van de miljardensteun van de VS. Israël kan binnenkort geen duur wapentuig meer kopen én zal niet meer in staat zijn goedkope zorg en goedkoop onderwijs aan haar burgers te leveren ten koste van zorg en onderwijs voor Amerikaanse burgers. 

Werken die middag deed ik met een extra moeilijkheidsgraad. Want na graven, vullen en dichtgooien komt aanstampen:

Bij het zoeken naar informatie over de werkzaamheden, ontdekte ik dit oude bericht:

Dit was de besluitvorming over de herinrichting van de straat waar ik sinds 1991 woon. Geinig!

Omdat ik die avond een logeervriend verwachtte, meldde ik mij af voor de avond met de Broederschap die 'Vrijmetselarij' heet en terwijl ik op de vriend wachtte, deed ik nog wat aan schrijven, communiceren met een stuk of veertien mensen en huishouden. 

En lachen om Geert Wilders en diens volgelingen uiteraard. Want de Grote Leider ('Führer' in het Duits) deed weer eens 'huilie huilie' en liep stampvoetend weg bij de kabinetsonderhandelingen. Ach, gossie!
Voor de mensen die zich nu nog steeds afvragen wat de PVV kan bijdragen aan de Nederlandse samenleving...niets meer dan dit:
"Grenzen dicht!" riep het mannetje weer eens. Maar ja, het Nederlands bedrijfsleven...pardon, VVD, BBB, NSC en CDA weten dat de Nederlandse economie instort zonder buitenlandse werknemers. 

Wilders kan een pruillipje opzetten en gaan stampvoeten, maar dat verandert niets aan het feit dat (ook) Nederland niet kan zonder buitenlandse werknemers. Vraag bijvoorbeeld maar aan BBB...pardon...de landbouw- en veeteeltindustrie. 

Zijn vliegtuig had vertraging waardoor de vriend die zou blijven logeren pas iets na half twaalf 's avonds bij mij aanbelde. Intussen had ik tijdens het uitruimen van een la twee afleveringen gezien van 'The Society': hoe reageert een grote groep tieners als zij opeens een maatschappij moeten zien te 'runnen' zonder volwassenen. Een boeiend gedachtenspel!

Dinsdag zag ik op sociale media weer diverse 'klimaatontkenners': 'wappies' die hun kop in het zand steken en doen alsof het enorme probleem niet bestaat.

De nieuwe ontkenning heet '(te snelle) klimaatverandering'; miljoenen mensen zijn 'as we speak' op de vlucht voor droogtes en overstromingen en de daarmee gepaard gaande mislukte oogsten. Vanuit diverse Afrikaanse landen zijn zij onderweg naar het noorden. Dankzij onze jarenlange overconsumptie deels door ons toedoen.  

Inmiddels is het echt wel duidelijk dat het opwarmen van de Aarde een groot probleem is. Zelfs bij enkele wappies begint het door te dringen dat de planeet opwarmt door toedoen van de mens!
"Wij moeten de natuur beschermen en autoverbruik moet snel worden teruggedrongen!", roept deze wappie in paniek. En is daarmee 'woke' geworden. Ik vind dat geweldig en feliciteer hem van harte met eindelijk verstandig worden.

Een buurvrouw meldde zich om een pot koffie te delen en terwijl het water pruttelde kwam mijn tijdelijke huisgenoot zich vanuit de slaapkamer bij ons melden.

Die middag vermaakten wij ons in de grote stad A en intussen had ik én live, én per telefoon én online interessante gesprekken over fascisme, zionisme en meer van dat fraais.Kreeg bericht dat een afspraak voor die avond niet doorging en dus was er tijd voor nòg een pintje.
Fijne gesprekken - "Nederland is echt een geweldig land! Alleen al qua infrastructuur." - met een inmiddels bekende bardame en met nieuwe vrienden...fijn! Minder was dat ik bij thuiskomst om een uurtje of tien 's avonds nog een uurtje of twee aan werk had. Soit. Het kan altijd erger, toch?

Je zult Trump-fan zijn, beweren dat hij heel veel goede dingen deed als president en op de vraag: 'Noem één voorbeeld' geen antwoord kunnen geven.

Vind ik leuk, Trump fans plagen. Maar hij maakt het dan ook wel erg makkelijk:Trump is zó ver in achting gedaald dat uitsluitend nog superdomme racisten
achter hem staan. Dit soort mensen dus:
Voor mij is het heel moeilijk om deze verdwaalde schaapjes niet te plagen:Woensdag ondanks laat slapen tijdig opgestaan. Voor overleg 'op de zaak'. Fysiek afspreken is soms echt handiger dan appen. App maar eens: 'Eh...heb jij eh...de...eh...gisteren, vandaag, morgen...eh...dinges gezien?' Maar als een ander jou ziet boekhouden en een stempelgebaar ziet maken luidt de conclusie al snel: 'O, je bedoelt het datumstempel?'

Mensen even uitgelegd dat het prima is dat zij aantekeningen maken op de achterkant van bonnetjes maar dat weinig zin heeft om die dan ingescand naar mij op te sturen. Die aantekeningen op de achterkant ontgaan mij dus. Wat later kan zorgen voor een half uur extra boekhoudwerk. Zonde van de tijd én van het geld. En nog zo wat.

Fijn weer voor een wandeling!
Op de terugweg iets minder:
Thuis met mijn tijdelijke huisgenoot gezellig samen geluncht en twee uurtjes aan het werk; een stapeltje oudere bonnen wilde graag worden opgevoerd in het gebruikte boekhoudsysteem. Dus dan doen wij dat. Met enige stedelijke tegenwerking:
Op gegeven moment mobieltje maar uitgezet want als ik geconcentreerd bezig ben, word ik niet graag onderbroken. Ook niet 'heel even' of 'maar een beetje' of 'alleen maar met een korte vraag'. Gewoon, 'niet'. Maar sommigen in mijn omgeving zijn hardleers en weten nog steeds niet wat ik bedoel met 'ik wil niet gestoord worden'. Wordt u graag onderbroken in uw werk? En op welke creatieve wijze rekent u af met mensen die u - ondangs herhaald verzoek dat niet te doen - tòch blijven storen?

Om óók gestoord van te raken: wappies. Hun nieuwste hondenfluitje heet 'cloud seeding'. Alsof je jonge kinderen hoort praten over seks; ze hebben er een vaag idee van maar wat het nu eigenlijk is? Kort geleden was het nog HAARP waardoor de mens het klimaat te snel verandert, nu is dat cloud seeding. Terwijl nog steeds klimaatverandering een hoax is 'want de mens kán het klimaat geeneens veranderen! Niet door het verbranden van fossiele brandstoffen of hoe dan ook!'

Diezelfde domme mensen nemen het graag op voor 'de elite' zoals Shell, de voorheen rijkste mens ter wereld, Elon Musk en de multimiljonairs in de vee(voer)-industrie. Terwijl de leiders van hun kudde hen opzwepen om 'weg met de elite!' te roepen. 

Lachwekkend. Maar eigenlijk is het om te janken, natuurlijk, zoveel domheid. 

Of het nu komt door HAARP, cloud seeding of door het en masse verbranden van fossiele brandstoffen (het is dat laatste), de inwoners van Dubai ondervonden aan den lijfe hoe dom het is om Moeder Natuur uit te dagen:

Waar ik ook om moest lachen - al is de kwestie verre van grappig - waren de krokodillentranen van Richard K. uit Weiteveen: "Ik had nooit in een opwelling die dubbele moord met voorbedachte rade moeten plannen en uitvoeren. Want nu ben ik zielig. Boehoehoe!"

Na het nuttigen van het avondmaal nog een uurtje werken voor ik bijtijds mijn bed opzocht. Moe.

Donderdag werd ik moe wakker. Terwijl ik toch voldoende geslapen dacht te hebben. Maar volgens de slaapapp was het absoluut geen goede nachtrust maar eentje met pieken en dalen en daardoor weinig echte 'rust'.

Niet geheel toevallig (die zakcomputers waarmee je ook kunt bellen weten álles van je) stelde mijn telefoon voor dat ik dit artikel zou lezen. Door slecht slapen - en langdurige, al is het niet erg hoge, stress - maakt mijn lichaam te weinig cortisol aan. Vandaar mijn slechte geheugen de laatste tijd. En terwijl anderen doorgaans chagrijnig worden van slecht slapen, gaat mijn brein dan juist in standje 'extra vrolijk, kletst en flirt nog meer dan anders'. Kortom: 'in overdrive': de neuronen schieten alle kanten op. Bij voorkeur tegelijkertijd. Onpraktisch.

Dus raadzaam om een stapje terug te doen om 'opbranden' (burn out) te voorkomen. Bijvoorbeeld niet meer om de paar lessen van taal wisselen in DuoLingo maar slechts één taal per paar maanden; nog maar één boek tegelijk lezen in plaats van zes of zeven. Boek uit? Naar de weggeefruilkast ermee! Maar liever naar een bekende die er wellicht wat aan heeft.

Het schijnt dat mensen met gemiddeld zo'n vijf 'projecten' bezig zijn in het hoofd: een naderende vakantie, het uitruimen van de zolderruimte, een nieuw televisietoestel kopen, gitaarles en een presentatie moeten geven bijvoorbeeld.  

In opdracht maakte ik een lijstje waar mijn huidige lopende 'projecten' beknopt op staan. Het zijn er 68. Vreemd hoor, die drukte in mijn hoofd. Ik begrijp er helemaal niets van!

Hoeveel 'projecten' spoken er bij u gelijktijdig door het hoofd?

Als mensen zich in een bepaalde gemoedstoestand bevinden, geven zij zich graag over aan geneugten als chocola en koffie. Helaas stijgt de prijs van de basisingrediënten van koffie en chocola momenteel enorm. Vooral door klimaatverandering mislukken oogsten en is er een steeds kleiner gebied waarop cacao en koffie verbouwd kan worden. Ontkennen is de door wappies geprefereerde methode om ermee om te gaan maar misschien is iemand als Marco een beter voorbeeld: hij is alvast chocola gaan hamsteren.

Al is het jammer dat de prijs vier keer zo duur is geworden. In goed Nederlands wordt het product en niet de prijs duurder.

Voor koffie geldt hetzelfde verhaal en onbeperkt water uit de kraan laten stromen is voor hen die na ons komen een raar sprookje. In Mexico nu al niet meer voor te stellen. 
Op naailes die avond dronk ik thee en ook de les op zich droeg bij aan mijn rust. Bovendien leerde ik weer wat. Een goede avond dus. Tegen half tien stapte ik uit de tram voor een wandeling van een minuutje of tien naar mijn huis. Onderweg genietend van de geluiden van de stad:

Vrijdag kon ik natuurlijk weer oreren over wat ik zoal vindt van de kabinetsformatie en het idee van een mogelijk Kabinet Wilders I maar - omdat wij vaak hetzelfde denken - liet ik dat dit keer aan Pieter Derks over. Met minder tijd besteden aan het laatste nieuws (er komt nooit een einde aan die stortvloed), kon ik een extra les Frans doen. Waardoor ik inmiddels 1200 dagen nonstop buitenlandse woorden leer:

Na een rondje huishouden deed ik een rondje sociale media en dacht weer eens: waarom zijn fascisten en zionisten bijna zonder uitzondering laffe agressievelingen? Hier is een voorbeeld. En hier. En hier.

Nu ja, dit redelijk bekende filmpje is niet het enige bewijs van hoe laf en agressief zionisten zijn. 

Ik heb echt gezocht maar kon niet één zionist vinden die én dapper én vredelievend is. Raar: in het openbaar zeggen zij voor vrede te zijn, maar in de praktijk kunnen zionisten het gewoon niet laten om ook mij met geweld en zelfs de dood te bedreigen. 

Heeft u enig idee waarom fascisten en zionisten doorgaans laf, dom en agressief zijn?

Persoonlijk denk ik dat zionisten als Ezra Weinblatt en deze man gillen, schreeuwen en (letterlijk!) wild om zich heen slaan uit frustratie. Omdat zij door de mand zijn gevallen als weinig anders dan fascisten. Een deel kan er niets aan doen omdat zij vanaf hun vroege jeugd zijn gehersenspoeld maar een groot deel is bewust racist en andere nare mensensoorten.

Vrijdag werd ik redelijk uitgerust wakker. Met oordopjes nog in en blinddoek nog om. En nee, niet omdat het 'zo'n soort feestje' was. Maar puur om beter te kunnen slapen. Misschien wat radicaal maar wat werkt dat werkt. 

Met nieuwe (studenten)buren en veel wegwerkzaamheden in de wijk is dit een lastige tijd voor mij. Met name omdat ik om een of andere reden minder goed tegen stadsgeluiden kan dan anders.

Het is ook een lastige tijd om wap te zijn: moet je nu vóór of tégen von der Leyen, Rutte en Biden zijn omdat zij vinden dat alle Palestijnen dood moeten of tégen omdat eh...omdat je favoriete rechtspopulist vindt dat je tegen moet zijn?

De VS en de EU (en hun sponsor Israël) noemen deze acties 'zelfverdediging' en bijvoorbeeld deze actie 'gerechtvaardigd':

Intussen kiest zelfs de Amerikaanse spreekbuis van zionisten in de VS, CNN (pas op: zeer schokkende beelden. Behalve voor wie geniet van de aanblik van opzettelijk vermoordde kinderen), steeds vaker de kant van de slachtoffers van het regime van Benjamin Netanyahu, zijn maatje Ben Gvir en hun voorganger Menahem Begin.

Nu er steeds meer naar de buitenwereld lekt (Ex-IDF-soldaat: "Wij zijn terroristen.") over hoe zionisten ècht zijn, heeft 'Bibi' een wet door het parlement gejaagd die het media verbiedt om iets anders te schrijven dan - kort gezegd - 'Lang leve Bibi, onze Heiland!'.

In navolging van zijn grote voorbeelden Hitler/Goebbels en recentelijk Orbán 
en Poetin 

controleert nu ook dictator Netanyahu wat de media doorspelen aan de burgers. Geert Wilders kijkt erg op tegen rechtse dictators dus wil óók de Publieke Omroep aan banden leggen. 'En als daardoor dan Ongehoord Nederland verdwijnt, dan is dat maar zo.' BBB steunt de PVV in het afschaffen van onafhankelijke nieuwskanalen 'want de Publieke Omroep zegt te vaak de waarheid over stikstof en zo en onze sponsors van Big Agro vinden dat niet leuk.' Helder. 

Vindt u dat de Publieke Omroep uitsluitend iets mag uitzenden na goedkeuring van een regeringsleider of bent u vóór persvrijheid?

Gelukkig vinden BBB, de PVV en FvD dat de mening van de meerderheid doorslaggevend moet zijn. De NPO zal dus niet verdwijnen want slechts 19% van de Nederlandse bevolking wil wat BBB, de PVV en FvD willen.

Terwijl sommige van onze leiders er niet geheimzinnig over doen dat zij worden gesponsord door een buitenlandse mogendheid - zoals bijvoorbeeld Chris Stoffer van de SGP -


willen andere politici absoluut niet dat bekend wordt dat zij worden betaald door [Israël en/of Rusland] het buitenland.

Zou u het erg vinden om te ontdekken dat uw favoriete politicus niet alleen voor Nederland maar ook voor een ander land werkt?

Zelf vermoed ik dat diverse wappies teleurgesteld zijn in collega-wappies als Poempie en zelfs een wappie die kan spellen zoals Joost Niemoller. Die zijn opeens fel tegen steun aan Israël:
"Geen steun aan andere landen 'want het is niet onze oorlog!'" roepen wappies. Dus blijkbaar vinden zij dat het - demissionair - kabinet Rutte Israël niet mag steunen. 

Terwijl de wereld - hier en daar letterlijk, zoals in New York - in brand staat, haalde ik boodschappen. Waarbij ik een lokale ruilkast van extra inhoud voorzag:
Een afspraak die avond ging niet door. Daardoor had ik rustig de tijd voor het verzorgen van mijn aquariumvissen. Het doet mij deugd te rapporteren dat het hen goed gaat:
Voordat ik de avond afsloot met 'Netflix & strijken', 

plaatste ik een vers Engelstalig stuk proza. 'Huh, dat doe je toch altijd op zaterdag? Vrijdag is toch voor Nederlandstalig?' Ja, dat was zo. Maar ik besloot dat ik mijn 'Skywatch'-familie miste. Die komt altijd bijeen op Skywatch Friday. Aardige gelegenheid om foto's en proza te delen in hetzelfde blogstuk, leek mij. 

En anders gaan mensen maar denken dat ik saai ben en zelfs wat aan OCD lijdt omdat ik altijd maar hetzelfde doe. Dat kunnen we niet hebben, natuurlijk. 

Doet u graag elke week op dezelfde dag hetzelfde of houdt u van iets meer afwisseling?

Natuurlijk had ik voor het slapengaan nog even wat ellendig wereldnieuws tot mij kunnen nemen, maar ik blijk beter te slapen als ik een paar korte, positieve berichten mijn hersenen laat strelen. Zoals dit filmpje van één van mijn helden, Keanu Reeves:

Zaterdag werd ik weinig hoopvol wakker. Het is lastig om optimistisch te blijven met zoveel haat, verdeeldheid en hebzucht in de wereld. Om nog maar te zwijgen over domheid, desinteresse en egoïsme. Het is triest te constateren dat Nederland op al die gebieden vooruitloopt op de rest van de wereld. Wij zijn een naar volk. Roepen bijvoorbeeld dat mensen die geven om vluchtelingen er maar eentje in huis moeten nemen 'want Nederlandse ouderen zijn veel zieliger!' maar weigeren hun eigen bejaarde (groot)moeder zelfs maar af en toe op te zoeken 'want daar heb ik geen tijd voor', laat staan dat 'het volk' bereid is een andere of zelfs maar de eigen hulpbehoevende (groot)moeder in huis te nemen.

Als u zoveel geeft om ouderen, waarom neemt u er niet eentje in huis?

En dan het neppatriotisme van het volk: anoniem op sociale media stuk voor stuk keiharde (verzets)helden maar in de praktijk wereldwijd het minst bereidwillig om daadwerkelijk te vechten als dat nodig blijkt. Op alleen Japanners na.

Massaal kopen wij online goedkope rotzooi 'want dat is lekker makkelijk'. En voor kleding geldt vaak: 'Ach, als ik de kleur toch niet zo leuk vindt, stuur ik het gewoon gratis terug!'
"Oké, een restaurant heeft last van mijn gedrag. Maar hoezo is dat míjn probleem?"

In mijn persoonlijke leven kom ik besluiteloosheid en laksheid óók veel tegen; van de ongeveer 18 (niet-werkgerelateerde) berichten die ik dagelijks ontvang, zijn er zeker twee hulpvragen die mensen makelijk zelf zouden kunnen oplossen. Van 'Hoe moet ik een bestand opslaan op de computer?' tot 'Mijn buren hadden harde muziek vannacht. Wat moet ik nu doen!?' 

Nog niet zo lang geleden gaf ik dan advies of ik ging er zelfs heen om het 'probleem' voor hen op te lossen. Nu doe ik het meestal af met cynisme: 'Als je wilt praten met je buren, doe je mond open en laat je stembanden trillen waarbij je je mond voortdurend in een andere stand plaatst. Blijf ademhalen want voor 'praten' heb je lucht nodig. Het is een soort chatten, maar dan met je mond in plaats van met je duimen.'

Soit. De Israëlische Minister van Veiligheid, Ben-Gvir, wil Palestijnse gevangen vermoorden 'want dat ruimt lekker op' en zal wellicht bij Bayer een bestelling plaatsen voor een aantal bussen Zyklon-B 'want dat werkte indertijd óók zo goed!' maar laat ik maar eens mooie berichten zoals deze en dit delen om een depressie te voorkomen. 

Mijn negatieve energie zette ik om in positieve door weer eens flink - en letterlijk - de bezem door mijn woning te halen. En een stukje te gaan wandelen met een lieve buurvrouw. Haar thuiszorghulp was mee. Zo kon ik kennis maken met de vrouw die mijn taak van 'buddy' van de bejaarde buurvrouw zal overnemen als ik eerdaags drie maanden in het buitenland woon en werk.
Mij druk maken over stomdronken buren die midden in de nacht met een hoop herrie thuiskomen zonder sleutel en daarom maar de algemene voordeur slopen kan later ook nog.
Na de vorige keer dat dat gebeurde had de woningbouw de reparatie bijzonder slecht laten uitvoeren. Nadat de - waarschijnlijk dezelfde - buurman eerder ook al zich ergerde aan het geluid van de deurbel en daarom maar de draad bij de voordeur doorknipte zodat ook bij zijn buren niet kon worden aangebeld, was ook de halofoon provisorisch 'gerepareerd'. 

Wie niet beter wist zou kunnen denken dat Ymere meer geeft om geld dan om mensen en zó een goede Amerikaanse senator zou kunnen zijn. Tegen een bepaalde wet stemmen en opeens vóór zijn nadat je zomaar opeens een paar ton op je rekening kreeg bijgeschreven is in de VS inmiddels de norm. 

Stel je eens voor dat bijvoorbeeld een keurige minister als de CDA'er Camiel Eurlings als Minister en later als EU-parlementslid mooie dealtjes regelt voor KLM en dan stomtoevallig directeur van KLM wordt. Dan zou het land in rep en roer zijn en deze vrouwenmishandelaar* en lid van een groep  aanbidders van een groep die grote groepen moslims en joden afslachtte als 'christelijke ridders' publiekelijk aan de schandpaal nagelen, toch?

*Later zei Eurlings spijt te hebben. Dat de media ontdekte dat zijn vriendin gescheurde oorlellen en een gebroken elleboog opliep. En hij ook een andere - inmiddels ex- - vriendin had gemolesteerd. Maar geen straf kreeg na een geheime afspraak met het Ministerie.  

Krijgt de VS ooit spijt van het arresteren van Julian Assange? Deze Australische schurk maakte bekend dat Amerika zich schuldig maakt aan onterechte arrestaties, het martelen van gevangenen, het bewust doden van burgers (waaronder kinderen) en meer van dat fraais. Dat mag natuurlijk niet. Dat bekend maken dan. 

Een beperkt aantal regimes hoeft zich niet te houden aan internationale verdragen. En vindt zich daarom blijkbaar zó moreel superieur dat men bewust bijvoorbeeld het oorlogsrecht schendt.

Wat vindt u: gelden internationale verdragen voor àlle landen of gelden er uitzonderingen? Zo ja, voor welke landen en waarom?

En mag alleen dat geweldige Amerika dat bepalen of mogen landen misschien zelf eens meebeslissen over waar hun grenzen liggen en wie hun landen moeten leiden?

Omdat het zaterdag was kon ik mij weer eens niet beheersen en moest gewoon weer mijn gedachten over het wereldgebeuren delen en mensen opvoeden. Bijvoorbeeld door hen te blijven uitleggen dat 'een meme' absoluut niet hetzelfde is als 'een feit', ondanks wat 'ik doe altijd zelf onderzoek!'-dommeriken denken.
"De Bijbel is erg beperkt en gaat alleen maar over dit kleine stukje!" is - eenvoudig gezegd - een leugen.


Zondag ging een lunchafspraak met een vriendin niet door en dus had ik een dagje voor mijzelf. Dat betekende schrijven, telefoon opschonen, ondermeer door ongebruikte apps als het spelletje 2048 te verwijderen omdat het geen uitdaging meer was, 

het pas doorgestuurde script voor 'Sneeuwwitje' doornemen, spullen in huis sorteren op 'mag blijven' en 'mag weg', twee uurtjes werken, lakens wisselen, pisang goreng bakken (waarbij een zonnestraal bij liet uitroepen: 'Hé, wie deed het licht aan!'

en uitgebreid in bad.

Dat laatste dankzij warm en koud stromend en vers water. Voor 'ons' heel normaal om te hebben maar voor miljoenen mensen een ongekende luxe waarvan zij niet eens durven dromen. Stelt u zich eens voor dat u letterlijk moet bedelen om water terwijl mensen een paar kilometer verderop een onbeperkte - en gratis - hoeveelheid vers drinkwater hebben. Uitsluitend omdat zij een ander paspoort hebben dan jij. 

Mensen die dat oké vinden zijn opvallend vaak racist èn erg dom. Dit soort mensen bijvoorbeeld:
Dyslexie is een serieuze aandoening en dat als excuus gebruiken omdat je gewoon te dom was om op te letten met Nederlandse taalles is laf en laag. Maar ja, dat ís 'domrechts' nu eenmaal.

Hoe dom en goedgelovig mensen zijn, zie je vaak af aan hun nieuwsbronnen. Radio Genoa is een grote verspreider van nepnieuws, waarmee multimiljardairs in de fossiele industrie hun schaapjes hersenspoelen. 
'Het Volk' wordt zwaar gemanipuleerd door 'de elite'. En vindt het prachtig!

Al millennia laten mensen zich lachend verlakken door kermisgasten om wonderdrankjes te kopen en doen zij met liefde wat bedonderaars* van hen willen.

Kijk maar naar de populariteit van volksmenners als Wilders, Engel, et cetera. Gewoon ouderwetse charlatans.

*'Bedonderaars' is een hapax legomenon en bedacht ik spontaan als benaming van de Grote Leiders van domrechtse wappies die grote bewondering hebben voor de mensen die hen bedonderen.

Over Wilders gesproken: van hem en van Joost Eerdmans zijn al die duizenden vluchtelingen uit Israël niet welkom in Europa. Eerdmans van JA21 heeft al geroepen dat de Israëlische vluchtelingen maar in de regio moeten worden opgevangen. Veel vluchtelingen uit Israël hebben twee paspoorten. Net als Wilders' eigen echtgenote, trouwens. 

Wilders is niet tegen het hebben van een dubbele nationaliteit, behalve als het om mensen met een bepaalde kleur huid gaat. Dus mensen uit Hongarije, Israël, Engeland en Rusland mogen van Wilders wèl een dubbele nationaliteit hebben maar bijvoorbeeld mensen uit Somalië en Marokko níet.

Als je niet de daad, maar de groep die die daad uitvoert veroordeelt en het niet erg vindt dat een andere groep exact hetzelfde doet, ben je gewoon een ordinaire racist. 

Niets nieuws, trouwens, dat Joden niet welkom zijn in 'het vrije westen'. Terwijl zij vluchtten voor de nazi's, werd Joden de toegang ontzegd tot Amerika maar ook ons geweldige, 'tolerante' Nederland zag Joden liever gaan dan komen. Inmiddels zijn er in Nederland zo'n 11.000 Israëlische immigranten. Als het aan Wilders en Eerdmans ligt, dan worden dat er niet meer.

"Ja, maar dat is allemaal lang geleden! Nu zijn Joden overal in Europa van harte welkom." Neuh. Onlangs werd nog een man in Engeland aangehouden 'vanwege er in het openbaar Joods uitzien'.

Het enige dat wij hebben geleerd van de geschiedenis is dat wij niets hebben geleerd van de geschiedenis. Daarom deel ik bij deze de World Press Photo van het jaar 2024 van fotograaf Mohammed Salem. Het toont een tante die een laatst keer haar nichtje knuffelt. 

Het meisje werd rücksichtloos vermoord door Joodse nazaten van overlevenden van de Holocaust 'want zij zag er Arabisch uit. Bovendien had zij maar niet in 2005 H-mas moeten stemmen.' Walgelijk. Iedereen die dit goedkeurt moet zich te pletter schamen.

And also the trees van Virus Meadow is de muziek van deze week:


In de serie Onbekende Helden dit keer Gad Beck