Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juli 19, 2012

Eigenlijk

 Gisteravond kwam m'n vriendin thuis na een zakenreis. Natuurlijk haalde ik haar (samen met m'n zoon en haar moeder) af van het vliegveld en was ik gisteravond nergens live online te vinden. Tot zover de informatie voor hen die zich de vraag stelden waar ik gisteren toch was...;-)

Wie was de eerste cowboy ooit die 'Yihaa!' riep en waarom deed-ie dat? Best een moeilijke vraag naar het schijnt want ik vraag het mij al jarenlang af en heb nog nooit een afdoende antwoord gehad.

Natuurlijk zit ik met meer vragen in het leven, niet in de laatste plaats rond m'n kinderen.

M'n zoon had het afgelopen jaar maar 9 verzuim-uren! Bijzonder weinig dus wanneer men nagaat dat daar ook de verzuimde uren vanwege zijn maandelijkse bezoek aan de orthodontist bij zitten.

Nee, spijbelen is bij hem zeker geen probleem!

Communiceren is een probleem voor mensen die zowel blind als doof zijn; zij zijn afhankelijk van het Lorm-systeem: een alfabet van handaanrakingen. Communiceren over afstand is dus afhankelijk van de lengte van de armen. Bovendien moet de gesprekspartner óók Lorm 'spreken'. Maar een slimme kop kwam met de Mobile Lorm Glove: een electronische handschoen met drukpunten die de aanrakingen omzet in een tekstbericht en - en nu komt't! - ook omgekeerd!

Fantastisch, niet? Zo ziet u maar: al lijkt een oplossing onmogelijk, soms wordt-ie wel degelijk gevonden.

Nog zo'n moeilijke vraag is: Wie zijn wij? Dan bedoel ik niet hoe u heet, wat u doet voor de kost, wat uw favoriete bezigheden zijn of zelfs over welke karaktereigenschappen u beschikt.

Nee, wat ik bedoel is: kunt u eerlijk en oprecht antwoord geven op de vraag: 'Wie bent u eigenlijk?'