Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 22, 2010

Verhoudingen

Gloei nog een beetje na van het weekend. Weliswaar had ik een Burlesque-festival en een verjaardag gemist maar zo'n weekendje met je kinderen is onbetaalbaar: Daar moet alles voor wijken. Zo heb ik ook besloten om doordeweeks 's avonds wat vaker thuis te zijn zodat ik mijn zoon kan steunen en overhoren. En het werkt! Voor de schriftelijke overhoring Oud-Grieks waar ik hem laatst bij mocht helpen haalde hij een 7,5. Toch een heel behoorlijk resultaat, dacht ik zo.

Vandaag ondermeer naar het nieuwe Stadsdeelkantoor geweest om mijn paspoort te laten verlengen. Tot mijn verbazing hoefde ik niet te wachten. Even m'n oude paspoort afgeven, één pasfoto inleveren en -onder protest uiteraard- mijn vingerafdrukken laten afnemen. Vervolgens E 50,90 gedoneerd aan het Gemeentelijk Steunfonds voor Overspannen Ambtenaren en over een week kan ik het nieuwe Reisbewijs komen ophalen.

Het ging allemaal zo snel dat je haast zou denken met gemotiveerde vrijwilligers te maken te hebben in plaats van met gemeente-ambtenaren...

Het Oranjefonds (gesteund door Lotto en de Nationale Postcodeloterij) zoekt vrijwilligers die een maatje willen zijn voor ex-gevangenen, chronisch zieken, bejaarden en andere eenzamen. Eigenlijk best wel raar dat daar een campagne voor nodig is. Vroeger -toen dit nog een soicaal land was- had je daar familie, vrienden en buren voor.

Helaas hebben veel mensen het tegenwoordig "te druk" met zichzelf om naar hun medemens om te kijken. Logisch ook wel. Want zeg nou zelf: Wat is leuker: Naar "Expeditie Robinson" kijken of in de pauze daarvan je buurvrouw helpen de boodschappen de trap op te dragen?

Met z'n allen dragen wij verantwoordelijkheid voor elkaar. En natuurlijk: als een land in de problemen zit dan helpen wij dat land. Maar dan die verschillen: Ierland zit diep in de problemen omdat bankmanagers hebben gegokt met het geld van burgers en zwaar hebben verloren. Als steun ontvangen diezelfde banken (en dus niet die burgers!) een bedrag van ruim 80 miljard.

In Indonesië verloren onlangs honderden mensen hun leven en raakten honderdduizenden dakloos. Als steun ontvangen de burgers daar van de EU een totale som van 1,5 miljoen (...) euro. Ik schreef dat al eerder maar blijf mij afvragen: hoe zit dat met de verhoudingen?

Deel dit bericht