Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 05, 2017

De week voorbij

Voor plaatjes, het filmpje en een fijner leesbare lay-out klikt u op deze link:
http://terrebel.blogspot.com/2017/03/de-week-voorbij.html

=============================================
Verveling en eenzaamheid zijn de meest onderbelichte problemen in de maatschappij van vandaag. Hoeveel politici houden zich bezig met deze problematiek? Niet heel veel. Terwijl deze problemen zelfs levensbedreigend zijn. Eenzaamheid leidt te vaak tot zelfmoord en dode mensen betalen geen belasting. Over verveling: Bijvoorbeeld toen een man zonder enige reden of aanleiding een ambulance hinderde met zijn auto: http://www.nu.nl/binnenland/4513446/automobilist-opgepakt-hinderen-ambulance.html Of de drie meisjes van rond de 15 die 'voor de lol' naaktfoto's van andere tieners via het internet verspreidden. Uiteraard zonder na te denken over de consequenties: http://www.nu.nl/binnenland/4510128/tieners-aangehouden-verspreiding-naaktfotos-scholieren.html

Nóg een levensgroot probleem in de maatschappij is hypocrisie. Neem alleen al een rechtspopulist als Jan Roos: 'Homo's in Nederland voelen zich bedreigd omdat moslims hen uitschelden! En moslims tonen geen respect naar vrouwen toe. Die moslims moeten zich aan onze waarden en normen houden!' Leest u dit artikel (klik) maar even om te lezen hoeveel respect Jan Roos van GeenPeil zélf aan de dag legt voor vrouwen en homoseksuelen. (LET OP! Niet geschikt voor kinderen!).

Of christenen die roepen dat elk leven heilig is maar dat er dan weer honderden babylijkjes (klik) worden gevonden bij een oud katholiek opvanghuis. 'Abortus is slecht! Kinderen vermoorden is normaal!' Nou, ik vind dat dus niet normaal. Wat vindt u er eigenlijk van? Moeten de daders worden vervolgd voor moord of valt dit onder 'vrijheid van godsdienst' of zo? En als de daders geen keurige blanke katholieke nonnen waren geweest maar moslims? Was het dan erger of minder erg geweest? En waarom dat onderscheid?

Sympathiek hoor, dat het CDA van de heer Buma wil dat op scholen de dag weer begint met het staand zingen van het Wilhelmus (klik) maar ik denk niet dat deze beoogde manier van 'opvoeden' veel zoden aan de dijk zet. Laat staan de problemen in het land oplost. Wat denkt u?

Maandag was ik nog wat moe van het volgen van het lijsttrekkersdebat van zondag. Onze premier bleek te hebben afgezegd omdat er meer dan vier personen zouden meedoen en hij wil alleen maar discussiëren met mensen van wie hij het gedrag kan voorspellen. Omdat Rutte weigerde, weigerde Wilders ook. Maar Wilders weigert altijd elke kans om zijn ideeën te verdedigen met argumenten. Gewoon, omdat hij die niet heeft maar uitsluitend dingen roept. Wie kan aantonen dat Wilders na 20 jaar deel uitmaken van diezelfde politieke elite waar hij zegt zo'n hekel aan te hebben met ook maar één uitvoerbaar plan kwam verdient van mij eeuwige roem tot volgende week zondag.

Op kantoor ontdekte ik dat ik een paar uren werk opnieuw moest doen omdat er - dan wel door een menselijke dan wel door een 'systeemfout' (mensen bouwen systemen, dus...) - werk wat ik eerder had verricht teniet was gedaan. 'Sorry dat ik vanmorgen zo chagrijnig was', vertelde ik mijn baas die mij die middag een lift gaf. 'Niets van gemerkt dus dat heb je goed weten te verbergen!', zei hij.

Met mijn collega's wil ik afspreken dat een ieder zijn of haar eigen taken verricht en niet ongevraagd die van een ander. Helpen is prima maar onaangekondigd of ongevraagd is dat doorgaans van de regen in de drup.

's Avonds hoorde ik Thierry Baudet van de partij 'Forum voor de Democratie' zeggen dat het makkelijker moet worden dat mensen worden ontslagen 'want dan nemen werknemers meer mensen aan en ontstaat er meer werk.' Huh? Dus als iemand ontslagen wordt en wordt vervangen door iemand die eerder ontslagen werd ontstaan er vanzelf meer banen? Interessante gedachtegang maar er klopt helemaal niets van. Of kunt u mij even uitleggen hoe het ontslaan van mensen leidt tot meer banen? Alvast bedankt!

De heer Baudet is ook én voor een bindend referendum én tegen inspraak van zijn eigen aanhang. Het kan natuurlijk aan mij liggen maar dit komt wat tegenstrijdig over. Waarom wil hij niet dat de aanhang van FvD - bijvoorbeeld eenvoudig via de website - direct invloed uitoefent op hoe hij hen in de Tweede Kamer vertegenwoordigt? Wie het weet mag het zeggen.

Net als hoe het CDA denkt kiezers te winnen met de leus: 'Voor een land om door te geven.' Kiezers die zich de CDA-kabinetten van Balkenende herinneren zal men er niet mee over de streep trekken. Tenzij het de bedoeling is dat mensen niet CDA stemmen.

Dinsdagmorgen bracht ik voor een groot deel op het toilet door. Niet omdat daar zo'n geweldig boek ligt maar omdat mijn darmhuishouding mij daartoe aanzette. Terwijl ik daar zo zat bedacht ik om misschien wel PVV te gaan stemmen. WAAAAATTTT???? Ja, want ga maar na: de PVV wil iedereen het land uit hebben die slecht Nederlands beheerst. Dat betekent dat er ontzettend veel ruimte vrij komt op de woning- én op de arbeidsmarkt én sterke drukverlaging op de sociale bijstand. Huh? Hoe dan?

Welnu: met ruim de helft van de volgers van een geblondeerde politicus die na 20 jaar op het elitaire pluche nog steeds niet bereikt heeft, het land uit, komt Nederland weer in handen van 'Het Volk'. U weet wel: van de 80% (in een democratie heeft de meerderheid het voor het zeggen) die niet op de PVV stemt. Dat is voor mij de uiteindelijke reden om geen PVV te stemmen.

Al zou het fijn zijn de Nederlandse taal een 'comeback' te zien maken. Geen 'Bel nu voor unlimited data!' meer. Bijvoorbeeld. Maar 'Bel nu voor een onbeperkte hoeveelheid data!' Want 'onbeperkte data' is net zo nietszeggend als 'Stem op mij want dan krijgt u vanaf volgende maand meer weer! Of democratie.' Je kunt niet meer of minder democratie krijgen. Net zo min als je kunt kiezen voor meer of minder communisme. Iets is bijvoorbeeld 'kunst' of 'geen kunst'. 'Meer kunst' kan niet. Meer kunstuitingen kan daarentegen prima. Dus wat mensen als Jan Roos en Thierry Baudet vermoedelijk bedoelen is dat zij zeggen te streven naar meer uitingen van democratie. Want 'meer democratie' is onzin.

Over verkiezingen gesproken: zijn mensen die met opzet niet op een persoon stemmen vanwege diens geslacht of afkomst niet gewoon keihard aan het discrimineren? Dan geldt dat natuurlijk ook voor mensen die weigeren op de lijsttrekker van een partij te stemmen alleen maar omdat die toevallig een penis heeft en in Nederland is geboren en getogen.

Dinsdag lekker aan de gang gegaan met huishouden, nagels knippen, bewonerscommissiezaken en een training gevolgd in verband met mijn stembureau lidmaatschap op 15 maart aanstaande. Jazeker: stembureauleden krijgen instructie! Nog even voor mensen die vinden dat het tellen beter en sneller kan: u kunt zich bij uw eigen gemeente opgeven als teller op het stembureau en dus uw kans grijpen om mensen met 30 jaar ervaring te laten zien hoe het beter kan. Als u - bijvoorbeeld door last van uw rug - niet in staat bent om een paar uren lang op handen en knieën over de grond te kruipen in een gymzaal - kunt u ook gewoon aanwezig zijn bij het tellen: kijken mag, storen mag niet.

In al die jaren dat ik het doe heb ik werkelijk nog nooit meegemaakt dat mensen die ik wees op hun recht als burger daar gebruik van maakten. Achteraf bleken zij 'moe', waren het briefje kwijt met daarop het adres van het stembureau of dachten zij dat het 'volgende week' was. Jammer.

Leuk was dat een bekende uit mijn jaren '80 periode ook les zat te hebben.

Woensdag dacht ik even: 'Waar doe ik dit eigenlijk voor? Al dat schrijven!?' Maar toen las ik even dit berichtje terug:
Mooi compliment, niet? Ja, ik waardeer het zeer dat mensen de tijd en moeite nemen om mijn stukken te lezen. Te meer daar ik zélf soms de tijd niet neem mijn eigen geschreven stukken te lezen. ;-)

Om tijd te besparen pikt mijn baas mij regelmatig halverwege de reis naar het werk op met de bedrijfsauto. Handig! In het begin wist ik dan nog wel eens voluit te kletsen maar niet iedereen vindt dat prettig, 's ochtends vroeg. Daarom luisteren wij nu samen naar de radio en blijven zo op de hoogte van de meest recente politieke ontwikkelingen. Gezellig! En leuk om te horen hoe politici zich in allerlei bochten wringen om hun leugens om te vormen in 'onvolledige waarheden', 'beweringen die in schril contrast staan met hoe anderen de werkelijkheid ervaren' of ''uitspraken die ik anders had moeten formuleren.' Ben ooit zelf politicus geweest en mijn baas ook dus wij kunnen daar hartelijk om lachen. Neem een (sorry, maar hij is zo'n makkelijk slachtoffer van satire) Geert Wilders die doodleuk ontkent dat hij dit zei in 2001:Een lekker drukke werkdag die even onderbroken werd toen een kunstenares (klik) langskwam die mooie dingen maakt van oude bierfusten die anders weggegooid worden. Had ik geregeld via Instagram (klik). Omdat ik ook de Social Media beheer van de brouwerij. Leuk om te doen!

Ook leuk was dat mijn vriendin toevallig in de buurt was en mij met de auto een eind richting huis kon brengen. Even snel langs het logegebouw om baromzetlijsten te halen die ik als vrijwilligersklus verwerk tot facturen, thuis even snel de kat eten geven en per ongeluk op zijn start trappen (sorry, Billy!) en in de winkel ontdekken dat de plant die ik onlangs tot huisgenoot benoemde een Camellia Japonica is. Ook wel 'Japanse Roos.' Kijk, zo blijft een mens leren!

's Avonds eten bij mijn moeder (stukje biefstuk met sperzieboontjes en rijst. Lekker!) en daarna mijn piano huiswerk gedaan en een Nederlandse les voorbereid. Met het helpen met het verbeteren van haar Nederlands betaal ik voor de pianolessen die een buurvrouw mij geeft. Iedereen blij! Behalve misschien de belastingdienst.

Later thuis vernam ik goed nieuws: de afgelopen jaren zijn de criminaliteitscijfers nóg verder gedaald (klik). De kans om bestolen te worden of slachtoffer te worden van een geweldsmisdrijf is nog nooit in de geschiedenis van ons land zo laag geweest! Mooi, niet? Dus de mensen die roepen dat u op hun moet stemmen 'omdat de criminaliteit de laatste jaren is toegenomen en alleen zij die kunnen laten dalen!' kunnen ophouden met schreeuwen en nuttige dingen gaan doen. Fijn!

Donderdag samen met mijn baas naar de accountant van het bedrijf om de laatste handelingen te verrichten voordat volgende week het jaaroverzicht van 2016 wordt ingeleverd bij de Belastingdienst. Veel hectiek omdat het druk was op de zaak en er best nog veel gedaan moest worden. Zo was de baas naar een klant en zou hij einde van de middag terug zijn. Het was donderdag dus moest er bier gedronken worden op de brouwerij. Een nieuwe collega was zo aardig een heerlijk biertje te delen uit een land waar hij onlangs was geweest. Intussen speelde ik een potje schaak met een collega. Dat hij won. Omdat de baas nog niet terug was dronken wij een tweede biertje

en speelden een tweede potje schaak. Dat ik won. Om half zeven was de baas terug en kon ik met hem even doornemen wat er nog moest gebeuren en mijn schaakcollega bracht mij naar huis met de auto. Thuis nog even mijn eigen administratie van de afgelopen maand gedaan en vroeg naar bed want vrijdag vroeg op.

Intussen is uitgekomen dat het Syrische leger met opzet een hulpkonvooi heeft gebombardeerd (klik) én IS heeft verjaagd uit Palmyra (klik). Moeten wij nu juichen voor Assad of hem voor het Internationaal Strafhof slepen? Ik vind het maar verwarrend allemaal.

Net als het gegeven waar mijn psycholoog mij vrijdag nog eens op wees:
'Je wil graag aandacht maar ontloopt bewust mensen die jou de aandacht kunnen geven die jij zegt te willen.' Van hem leer ik opnieuw voelen en denken. In plaats van een verklaring te zoeken voor een gevoel dat ik denk te hebben ben ik nu aan het leren om daadwerkelijk te voelen en mijn gedachten te laten gaan en niet te sturen met vragen of te blokkeren.

'Waarom voel ik mij verdrietig? O, ik zag op straat een meisje lopen dat op mijn dochter lijkt en mijn dochter heb ik lang niet gezien dus dat zal dan wel de reden zijn.' wordt dan (bijvoorbeeld) 'Ik voel frustratie omdat ik op dit moment geen aandacht ontvang van mensen die begrijpen dat het niet zien van mijn dochter mij enorm veel pijn doet.'

De frustratie wordt zodoende sterker dan het verdriet en met frustratie is makkelijker om te gaan dan met verdriet. Of ik bel dan iemand waarvan ik weet dat hij of zij begrijpt wat er door mij heen gaat. Eigenlijk heel simpel. Maar was het maar zo eenvoudig. Opnieuw leren denken en voelen is een proces. Een proces dat veel pijn doet en veel moeite kost.

In de buurt van zijn praktijk staat dit ziekenhuis:

Gelukkig mocht ik direct na mijn bezoek aan de psycholoog Nederlandse les geven. 'Omdat zij voor de Russen vrezen, schurken de Zweden tegen de NAVO aan.' Wat 'vrezen' betekent is nog wel uit te leggen. Maar wie het woord 'schurken' opzoekt vindt niet de uitdrukking 'tegenaan schurken'. Ik moest hard nadenken over wat de woorden betekenen, waarom 'schurken' hier niets te maken heeft met 'boeven' maar dat hier toch de Russen de schurken zijn.

Omdat ik mijn denkproces hardop uitvoerde begreep de buurvrouw uiteindelijk wat er hier bedoeld wordt. Taal is leuk! Bij de direct erop volgende pianoles die ik van de buurvrouw mocht ontvangen werd ons duidelijk dat ook muziek natuurlijk een taal is: met verschillende 'woorden', nuances, ritmes en emoties. Mooi!

Of dit gebouw mooi is, daar zijn de meningen over verdeeld. Voor wie het zich afvraagt: ja, ik heb een filter gebruikt en ja, zo ziet het appartementencomplex er écht uit.


Daarna een uurtje met bus en tram naar de plek waar ik deze foto's maakte:
de nieuwe Amsterdamse wijk IJburgom een paar uurtjes te werken voor een eetcafé en daarna een uurtje met twee verschillende trams om een paar biertjes te doen met een vriendin en haar vriend.

's Avonds was ik moe.

'Zaterdag lekker uitgeslapen, daarna tijdens een uitgebreid ontbijt de krant gelezen. Daarna een was gedraaid en terwijl die draaide een boek uitgelezen. De was opgehangen en naar de kroeg gegaan voor een drankje met mijn vriendin.' Dat zou ik zó graag echt willen beleven maar in plaats daarvan was dit mijn takenlijstje voor het weekend:
Helaas niet alles kunnen doen wat ik wilde maar wél ook een paar dingen gedaan die niet op het lijstje staan. Als ik echt alles wat ik wil doen op een lijstje zou zetten zou ik bijna geen tijd meer hebben voor de uitvoer van mijn plannen...;-)

Zondag vroeg op voor een fotoshoot in Hilversum.
 Boven het station en onder één van de andere
ruimtes in de broedplaats waar ook de fotostudio zit.
Ik hou daar van, die plekken waar mensen hun creativiteit kunnen uiten.

Die liep uit waardoor ik helaas niet aanwezig kon zijn bij de opening van een expositie in Haarlem met foto's van een vriend van mij. 's Avonds hartstikke moe en vervolgens chagrijnig omdat ik voor de derde keer het boekhoudprogramma wilde installeren waarin de administratie staat van het eetcafé waar ik voor bijverdien maar voor de derde keer mijn laptop crashte. Voor elk probleem is er natuurlijk een oplossing (in dit geval: eerdaags in het café afspreken en de administratie bijwerken op de laptop van de eigenaar) maar ik erger mij wel eens. En dat mag. Vind ik.

Zo erger ik mij ook aan de heer Wilders die ook zondag (door te weigeren mee te doen aan het grote lijsttrekkersdebat in Carré) zéér duidelijk maakte dat hij geen argumenten kan bedenken bij de lekker populistische dingen die hij graag roept. Cartoonist Hein verwoordde mooi hoe het grootste deel van zijn achterban denkt:
Deze tekst is voor hen die groot voorstander zijn 
van vrijheid van meningsuiting:
Zondagavond vroeg buurvrouw Ratih mij of zij mijn kat even mocht lenen om voor haar een muis te vangen. Helaas wilde Billy niet meewerken: hoewel hij zich even de gang in liet lokken, weigerde hij bij de buurvrouw over de drempel haar huis in te stappen. Hem oppakken dan? Geen optie, behalve voor wie graag pijn lijdt.

De Engelstalige stukjes van deze week:

http://terrebelius.blogspot.nl/2017/03/speak-out.html

http://terrebelius.blogspot.nl/2017/02/some-good-news.html

https://www.linkedin.com/pulse/jobs-come-go-terrence-weijnschenk-entertrainer?published=t

Het liedje van deze week bewijst dat er prima muziek te maken is met slechts klaslokaal instrumenten. Jimmy Kimmel, Ed Sheeran & The Roots met 'Shape of You':Deze week staan wij stil bij het overlijden van Loetje Klinkhamer en Guus Verstraete

==========================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/