Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 30, 2013

Failliet

Straks komt er een mevrouw van de woningbouw met mij praten over deze punten: http://vragen.blogspot.nl/2013/10/ymere-overleg-2.html Ik ben reuze benieuwd!

De dag van gisteren begon met overleg met het bestuur van http://www.hiob.nl. 's Middags trakteerden mijn zoon en ik onze kat op een nieuwe kattenbak en snoepjes en daarna ging ik even de plantjes water geven bij mijn afwezige vriendin thuis. En tussendoor haalde ik een nieuwe entertainment-opdracht binnen en hielp ik een familielid. 
Wanneer ik niet aan het werk ben in nachtclubs,  hotels, boten of tenten ben ik bezig met de administratie daar omheen, met onderhandelen en acquisitie. Dat kost mij bij elkaar ongeveer vier uren per dag en mag dus worden gekwalificeerd als 'werk'. Daarnaast mag ik een tienerzoon helpen op zijn weg naar volwassendom, ben ik twee maal per maand weekendvader van één a twee dochters, doe ik het huishouden en ongeveer 12 uren per week vrijwilligerswerk. Bovendien zie ik zo vaak mogelijk mijn toekomstige echtgenote. Toch zijn er mensen die denken dat zij mij een enorm plezier doen als zij mij een opdracht geven die zij makkelijk zelf kunnen uitvoeren. 'Natuurlijk kan ik dat zelf maar jij bent er zo goed in!' -'Weet je wat? Doe het voortaan zelf. Door de ervaring van een vraag intikken in het zoekvenster van Google word je daar vanzelf steeds handiger in. Probeer maar!' Ik help anderen graag maar niet als ze het prima zelf kunnen. De weinige vrije tijd die ik aan mijzelf te besteden heb geef ik graag uit aan lezen, het volgen van college's, het spelen van het verslavende spelletje 'Bejeweled' via Facebook, het praten met vrienden en het eten van bitterballen...;-)

Graag ook zou ik willen verdienen met schrijven (en ook daar ben ik een tiental uren per week mee bezig) en tot nog toe bedragen mijn verdiensten met schrijven gemiddeld vijf euro per maand. Dat is niet veel. Meer 'kunstenaars' kennen het probleem van niet voldoende omzet. Daarom moet je wel eens dingen doen die je eigenlijk niet leuk vindt om te doen. Het zij zo. Een website opzetten en vervolgens achterover leunend op het binnenstromende geld wachten is dan echt niet voldoende want waarom zouden mensen een product of dienst van je afnemen als men niet eens weet dat je bestaat? En dan nog vragen mensen zich af hoe het toch in hemelsnaam kan dat een derde van alle via internet gestarte bedrijven binnen twee jaar bij de Kamer van Koophandel bekend staat als failliet.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Bonfire