Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, februari 19, 2019

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws vind ik dat tienduizenden jongelui zich zoveel zorgen maken om de gezondheid van onze planeet dat zij spijbelen van school om de regeringen te wijzen op hun verantwoordelijkheid. Natuurlijk kunnen burgers zelf ook maatregelen nemen maar als regeringen dat doen zet dat écht zoden aan de dijk.

In de jaren'80 maakte men zich druk om zure regen en het gat in de ozonlaag, weet u nog? Weet u ook waarom wij daar niets meer over horen? Simpel: miljoenen burgers wereldwijd drongen er bij hun regeringen op aan om het probleem aan te pakken en onder grote druk namen die regeringen daadwerkelijk goede maatregelen. Zo werd wereldwijd het gebruik van CFK-gassen verboden (klik) en kregen bedrijven subsidie voor de aanschaf van diverse soorten filters om giftige uitstoot drastisch te verminderen.

Kortom: protesteren werkt! Daarom vind ik het ook goed dat toen minister-president Mark Rutte een groepje 'klimaatspijbelaars' vertelde dat Nederland heel goed bezig is om de klimaatdoelstellingen te halen zij hem - terecht (klik) - niet geloofden en beloofden door te gaan met actievoeren tot de regering écht maatregelen neemt om het milieu te helpen. 'Dat punt zetten wij volgende maand op de agenda' is niet genoeg.

Billy de Kat is gefascineerd
door de goudvissen:

De lolcat van deze week
geldt ook voor 'klimaatspijbelaars':
'Kinderen moeten altijd doen wat hen gezegd wordt
en zelfstandig leren nadenken.'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/