Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, oktober 07, 2013

Friends

Zaterdag haalden wij twee zusjes op voor een bezoekje aan oma, het kennismaken met kat Billy en het bakken van taart.
Bij het boodschappen doen genoten wij van een heerlijke najaarszon door in T-shirt door het park te lopen. 


Zondag stond mijn vriendin met haar spullen op de Sunday Market in datzelfde Westerpark

en was ik tussendoor met mijn kinderen naar de film Turbo. Een heuse aanrader, deze animatiefilm! Een beetje ook om de 13e verjaardag van mijn oudste dochter te vieren. Vrijdag was voor het eerst sinds zij weer wat mobieler is mijn moeder bij mij thuis voor het nuttigen van het avondeten: rijst, boontjes, spek en kip. Met mini-loempia's en als toetje pisang goreng én klepon. Erg lekker en gezellig! Dat was het ook donderdagavond toen er een oudtante op de borrel kwam (En zondag iets kwam kopen op onze stand)

Vrijdagmorgen zat ik op het politiebureau. Om aangifte te doen van zolderinbraak. Het slot was nog heel maar de 60 jaar oude latjes-met-spijkers die woningcorporatie Ymere heel optimistisch 'deur' noemt waren versplinterd.
Niet zo gek want een goed geplaatste flinke niesbui is voldoende om je toegang te verschaffen tot mijn berging. U kent mij inmiddels: natúúrlijk liet ik de huiseigenaar weten al eerder gewaarschuwd te hebben voor het verhoogde risico op insluiping als de algemene toegang niet kan worden afgesloten: http://vragen.blogspot.nl/2013/10/vervolg-2-zolderinbraak.html Zelf kunnen burgers het risico ook verlagen door inbraak-preventie maatregelen te nemen. Zelf heb ik een goede truc bedacht: met opzet heb ik een laag inkomen zodat ik geen dure spullen kan aanschaffen. Voor een inbreker wordt mijn huis zo vanzelf minder interessant!

Dan zijn er ook nog mensen die op hun weblog, Twitter of Facebook melden dat ze lekker een maandje op vakantie gaan. Inbrekers zijn altijd erg blij met die informatie! Daarom is er de site http://pleaserobme.com/.  Het feit dat er wat spullen verdwenen zijn (het zijn maar spullen) vind ik eigenlijk minder erg dan het feit dat de een of andere onverlaat aan mijn spullen gezeten heeft. Als de goedbedoelende collega die in jouw aanwezigheid in je bureaula gaat zitten rommelen of veranderingen aanbrengt in je zorgvuldig opgebouwde administratie-systeem. Irritant.

Wat u natuurlijk ook kunt doen is foto's en video's maken van uw huis en spullen. Dat maakt eventuele opsporing voor de politie een stuk makkelijker!

Voor wie het aandurft is hier de link naar een video die 'bewijst' dat de Vrijmetselarij er uitsluitend op uit is om mensen te misleiden en 'weg te leiden van het ware licht'. https://www.youtube.com/watch?v=2SV0HJImfWU  Het 'bewijs' bestaat uit citaten uit Dan Brown's 'Het Verloren Symbool' (Voor wie dat wil lezen: in bibliotheek en boekhandel staat het in de afdeling 'fictie'.) En het is ongelooflijk maar als je de vrijmetselaars-symbolen hamer en beitel over elkaar heen legt zie je een kruis. En heel toevallig lijkt dat op het kruis van ons x-chromosoom! Jawel: toevallig zijn beide kruisen in een x-vorm! Bovendien stierf Jezus aan een kruis! Dat kan geen toeval zijn en 'bewijst' dat de vrijmetselarij eng is en verboden zou moeten worden 'want de X staat voor het mannelijke en dus zijn Vrijmetselaars vrouwenhaters'... Het lukte mij helaas niet om de video van de Protestantse dominee met zijn kruistocht tegen de Vrijmetselarij helemaal uit te kijken. Ruim twee uren van pure nonsens is zelfs mij te veel. Dan kijk ik nog liever drie afleveringen achter elkaar van Friends.