Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, augustus 29, 2013

Vooruitgang

Boek nummer 17 van dit jaar is Een van Ons van Henk Vlaming. Een goed vertelde ouderwetse detective waarbij een moord wordt opgelost maar waarin ook kindermisbruik ter sprake komt. Een aanrader voor de liefhebbers van het spannende boek! En dat zeg ik niet alleen omdat ik Henk toevallig ken... Helaas blijven veel misdrijven onopgelost maar de overheid heeft andere prioriteiten dan het op peil houden van de opleiding van agenten. Smoesjes verzinnen waarom het JSF-project zal worden doorgevoerd, ondanks negatieve rapporten. Bijvoorbeeld. Schaliegas, iemand? Betuwelijn? Fyra? Integratietrajecten? Stuk voor stuk geldverspillende project die 'misschien ooit' geld zouden kunnen opbrengen.

Het Koningshuis kost ons als belastingbetalers ongeveer 30 miljoen euro per jaar. Voetbal kost ons jaarlijks 300 miljoen euro per jaar en subsidie aan huizenbezitters (de zogeheten HRA, ofwel Hypotheekrenteaftrek) kost ons ongeveer 14 miljard euro per jaar. De cijfers zijn natuurlijk niet 100% accuraat (verschillende onderzoekers gebruiken verschillende rekenmethodes) maar de verhoudingen zijn nietemin duidelijk. Toch? Ofwel: mensen die vinden dat het Koningshuis moet worden afgeschaft 'omdat dat geld kost' maar tegelijkertijd vasthouden aan hun veel te dure koopwoning en daarom vinden recht te hebben op HRA zouden dus eigenlijk moeten worden nagekeken op psychische klachten. Of in elk geval rekenles moeten krijgen.

Vanaf 2015 gaan niet deskundigen maar ambtenaren bepalen of jongeren in aanmerking komen voor psychiatrische behandeling. Zij komen niet geheel onbeslagen ten ijs maar ontvangen een cursus die hen in wel zes hele dagen de nodige expertise zal geven! http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/08/ambtenaar-wordt-jeugdpsychiater.html En nee, het is helaas geen grap en ik vrees dat de gevolgen van deze bezuinigingsmaatregel snel duidelijk zullen worden.

Zolang niet bekend is wat de gevolgen zijn van boren naar schaliegas gaat men er uiteraard mee door. Als de gevolgen duidelijk zijn, zijn degenen die er nu rijk van worden toch al lang dood dus wat zou het hen kunnen schelen?
Misschien dat op een dag het leger moet worden ingezet om een groot bewoond gebied snel te ontruimen omdat er per ongeluk iets mis is gegaan met boringen maar wie dan leeft, die dan zorgt. Toch? En bovendien kunnen mensen weer mooie foto's maken van soldaten in aktie!

Soldaten zijn stoere mensen die nergens bang voor zijn. Niet voor bommen, niet voor geweren en dus zeker niet voor andere mensen. Met name Amerikaanse mariniers schijnen onverschrokken te zijn en absoluut nergens bang voor. Behalve voor homoseksualiteit dan. Mij lijkt het aardig om een rechtszaak te zien tegen een militair die terechtstaat wegens geweld tegen een homoseksuele man.

'Dus u heeft een gruwelijke hekel aan homoseksualiteit?' - 'Jazeker! Ik kan homoseksualiteit niet uitstaan en bovendien mag het niet van de Bijbel!' 'Is deze DVD met het plakkerige hoesje van u?' -'Ja, dat is mijn eigen exemplaar van 'Return of the Lesbian Vampire Killers from Outer Space'. Vind ik leuk om naar te kijken. U mag'em wel lenen als u wilt hoor, ha, ha!' -'Dus u heeft een gruwelijke hekel aan homoseksualiteit maar geniet van het kijken naar twee mensen van hetzelfde geslacht die naakt met elkaar zoenen? Antwoord uitsluitend met 'ja' of 'nee'.' -'Eh...'

De vroegere leider van de KGB, Vladimir Putin, ís zo'n mannetjesputter die nergens bang voor schijnt te zijn, behalve voor zoenende mannen. Toch vreemd voor iemand die graag zo op de foto gaat:
Het is bijna grappig om te zien hoe fel Amerikanen reageren op 'die achterlijke Russen' die zelfs een wet hebben aangenomen die het propageren van 'alternatieve relaties' verbiedt. Het is namelijk nog maar sinds een paar maanden niet verboden om in het Amerikaanse leger homo te zijn! En natúúrlijk komt homofobie niet voor in een 'beschaafd' land als Amerika (of Nederland en België, nu wij toch bezig zijn.)

Dan die Amerikaanse TV-dominee die graag een 'vomit (kots) - knop' zou zien waar je op kunt drukken als je op internet een foto tegenkomt van zoenende mannen. Zoals een cabaretier terecht opmerkte: 'Maar het zou toch gewoon handiger zijn als hij zou stoppen met het zoeken naar foto's van zoenende mannen?'

En homoseksualiteit zou 'tegennatuurlijk' zijn. Ja hoor, en op Facebook zeggen dat homoseksualiteit tegennatuurlijk is zit ingebakken in onze genen sinds het begin der mensheid?  Volgens Creationisten al zo'n 7000 jaar lang dus...

Wat zou het toch mooi zijn indien de wereld werd geregeerd volgens morele richtlijnen, nietwaar? Maar wiens moraal moet worden gevolgd? Die van u of die van mij? Die van Adolf Hitler of die van Moeder Teresa? Feit is dat niet één enkele richtlijn de juiste is en dat is ook goed zo.  Huh? Ja, het is goed dat wij allemaal verschillend zijn en anders tegen de zaken aankijken. Dat is de reden dat wij dingen willen veranderen en dus de reden van het bestaan van vooruitgang.