Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com Ć©n via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juli 26, 2020

De week voorbij (een soort van Corona-dagboek. Nog steeds. šŸ˜” )

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/ 
====================================================
Een vriendin sprak eens haar verbazing uit: 'Nagels knippen zet jij op jouw takenlijst maar 'Belastingaangifte doen' niet?' Klopt: het doen van mijn belastingaangifte is voor mij een 'klusje tussendoor' en aan het knippen van mijn nagels dien ik mijzelf te herinneren. Voor haar is dat omgekeerd.

Hoe is dat voor u? Welk soort klusjes zet u (eventueel) op een takenlijst en welke niet?

Maandag vroeg gaan slapen. Uurtje of vijf, denk ik. Niet in mijn eigen bed. Tegen de middag leuke dingen gedaan met een leuke dame (die stomtoevallig rond dezelfde tijd ging slapen.). Koffie drinken. En zo. En dingen die ik overlaat aan uw inlevingsvermogen en fantasie, lieve lezers en lezerinnen. 

Stukje gewandeld, boodschappen gedaan, gesproken met diverse buurtgenoten, waaronder twee die ik nog niet eerder sprak en boek nummer zeven uitgelezen terwijl ik even uitrustte aan de waterkant.

'Reprobate' is een rete-spannend 'suspense' verhaal over een huurmoordenares, haar cliƫnten, slachtoffers en de mensen die een einde wensen aan haar praktijken. Dat het geschreven is door een vriend van mij en zich grotendeels afspeelt in Amsterdam is voor mij een leuk extra'tje.

's Middags een uurtje of twee gewerkt voor de geheime Jongensclub en een vriendin op visite. Het woord 'visite' dekt eigenlijk niet de lading want zij vermaakte zichzelf terwijl ik de opdracht voor mijn (vrijwilligers)werk afrondde. Pas later deden wij samen leuke dingen.

Dinsdag was zij er nog en terwijl zij mij jaloers maakte door nog heerlijk te liggen slapen toog ik aan het werk (na dik vijf uren slapen. Progressie!). Met het kasboek van de brouwerij met name. Eenmaal de bonnen van de afgelopen maanden verwerkt zal het daarbij blijven. Vanaf heden zullen er geen contante betalingen meer verricht worden. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant administratief een stuk praktischer: niet meer collega's hoeven te vragen waar dat ene bonnetje is van dat ene product dat zij voor het bedrijf hebben aangeschaft, niet meer hoeven raden wat 'Div. artikelen' betekent op een bon als ook de collega die 'Div. artikelen' gekocht heeft niet meer weet wat die 'Div. artikelen' zijn, geen kasverschillen meer hoeven op te lossen...Ik ga het nog missen!

Intussen gebeurde er iets bijzonders in Portland, Oregon. Al zo'n vijftig dagen lopen duizenden gemaskerde mannen rond zonder enig herkennings- of onderscheidingsteken die op weerloze burgers inslaan en er al een onbekend aantal hebben afgevoerd in ongemarkeerde busjes. Doodeng! De gouverneur van de staat weet van niets dus de 'heren' zijn van hoger hand (lees: Trump) gestuurd om 'orde op zaken te stellen'. Het enige verschil met de bruinhemden van Adolf Hitler indertijd is dat deze heren groene hemden dragen en Engels en geen Duits spreken. Doodeng. Maar dat schreef ik al. Demonstranten beginnen zich te verweren tegen de knuppels, het traangas en de rubberkogels en zijn dus opeens de agressor. Maar hier hadden de dappere mannen die graag en anoniem geweld toepassen op weerloze mensen niet op gerekend: een naakte dame. 

Een collega-demonstrant was zo lief haar bijzonder kwetsbare lichaam te beschermen met een zelfgemaakt schild en de 'politie' (het is nog onduidelijk of het inderdaad om politie-agenten gaat. Zij weigeren zichzelf namelijk bekend te maken. Volgens diverse bronnen zou het gaan om grens-agenten Maar de dichtstbijzijnde landsgrens is die met Canada. Ook zouden er huursoldaten tussen zitten, getraind om alles wat beweegt te doden. Gezellig.) vuurt nog bollen met pepperspray (dat moet bijzonder pijnlijk zijn maar 'Naked Athena' geeft geen krimp) op haar af maar de naakte vrouw blijft kalm. De foto die van de gebeurtenis is gemaakt zal vermoedelijk persfoto van het jaar worden vanwege het zeer krachtige beeld dat wordt opgeroepen.
(Foto: Dave Killen)

Bijzonder mooi voorbeeld van kracht zonder agressie. De zwaar bepantserde en dito gewapende anonieme stoere mannen trokken zich terug, verslagen door een ongewapende naakte vrouw.

Paar uurtjes heerlijk ontspannen gewerkt. Tot mijn vriendin wakker werd en wij samen leuke dingen gingen doen. Koffie drinken bijvoorbeeld. En Netflix kijken met afwisselend elkaar als hoofdkussen. 'Dark' is een intrigerende (Duitse) serie die een aantal paradoxen over tijdreizen behandeld. Denk bij de sfeer aan Donnie Darko. Heerlijk. Tussendoor pizza etend en van andere knabbels genietend.

's Avonds nog een uurtje gewerkt en daarna even een stukje gewandeld en nagenoten van een fijne dag. Voelde mij zo vrij als een vogeltje:
Woensdag opgestaan en slechts gehuld in een grote grijns aan het werk. Even in de tuin staan praten met een paar buren en zelfgemaakte pisang goreng uitgedeeld.

 's Middags met een buurvrouw een voedselpakket opgehaald 

en rond die tijd met diverse buurtgenoten (op gepaste afstand) staan babbelen. Wij kwamen deze tegengestelde opdracht tegen:

'Niemand mag hier langs. Behalve fietsers. En fietsers die hier langs rijden kunnen rekenen op een fikse boete.' Helder.

's Middags nog even doorgewerkt om een klusje af te maken, daarna inkt gehaald voor mijn printer. Want die was op. De inkt, niet de printer. In een parkje om de hoek even zitten lezen 

voor ik mij thuis aan het opruimen zette en mij voorbereidde op de komst van een vriend die kwam eten.
Hartstikke gezellig en ik glimlachte nog toen ik een uurtje nadat hij vertrok de deur opendeed voor de leuke dame die mij in haar vriendenkring 'mijn vriendje' noemt.

Donderdag gezellig samen aan de koffie met een croissantje. Een paar uurtjes na het wakker worden. Daarna deed zij haar dingen en ik de mijne. Waarbij ik mij verbaasde over mensen die blijkbaar zĆ³ dom zijn dat zij dingen schrijven als 'bacteriĆ«n en andere gevaarlijke stoffen'. Zijn er dan Ć©cht mensen die zo dom zijn dat zij niet weten dat bacteriĆ«n juist goed voor ons zijn? Sterker nog: dat wij zonder bacteriĆ«n 'binnen no-time' hartstikke dood zijn? Ja, die mensen bestaan. Tegenwoordig vaak schuilend onder de groepsnaam 'Viruswaanzin'.
Deze dag niet heel veel gedaan aan het afvinken van de taken op mijn takenlijstje. Maar meer dan genoeg om te kunnen zeggen: 'Het was een fijne dag'.

Vrijdag na een heerlijke nachtrust aan het werk. Een lunchafspraak ging niet door (wel lekker eerlijk afgebeld: 'Ik kan weer smoesjes verzinnen maar heb gewoon geen zin.') dus ik had wat tijd over om te doen wat de dag ervoor door leuke omstandigheden niet lukte. Daarnaast was het een vrij gewone werkdag: facturen inboeken, een declaratie indienen en wat dies meer zij.

Ook een en ander gedaan voor de Maandagavondclub en de vacht van mijn kat een anti-vlooienbehandeling gegeven met een in elkaar geflanst huismiddeltje. Over ouderwetse middeltjes: dictator Al Bashir liet bij zijn machtsovername diverse hooggeplaatste militairen vermoorden. Hun graf werd onlangs ontdekt. In Amerika is het nog niet zo ver maar de huidige dictator president schrikt er absoluut niet voor terug om met grof geweld tegenstanders van zijn regime de mond te snoeren. Het Ministerie van Justitie stelt een onderzoek in. 

Half uurtje beeldbellen met een vriendin, een pakje in ontvangst nemen, een buurvrouw die even vers gemaakte mondkapjes
kwam brengen die een vriend van mij bij haar bestelde, beetje opruimen en schoonmaken, weer een uurtje werken. Dat werden er drie. Na het reguliere werk nog een uurtje aan de gang voor de Loge en voor de Bewonerscommissie en daarna mocht ik van mijzelf genieten van wat rust en het heerlijke zonnetje. 

De inspiratie voor een nieuw stukje (want 'vrijdag') kwam vrijwel vanzelf.

Was voor die avond uitgenodigd voor een picknick in het park maar voelde mij nogal moe en bovendien wist mijn been mij duidelijk te maken dat het rust nodig had. Zelfs een lekker stukje wandelen zat er dus niet in deze dag. Ik mocht dus van anderen horen hoe leuk ende gezellig het was. Fijn.

Zaterdag werd ik vroeg gewekt door een vriend per telefoon en hielp hem (een tikkie chagrijnig want kwart voor acht uit mijn remslaap worden gewekt op een vrije dag vind ik best irritant) met een digi-klusje. Kon daarna niet meer slapen en deed dus maar wat aan het huishouden. Na het voeren en aaien van de kat uiteraard. Weinig energie deze dag maar onverwacht bezoek slingerde mijn systeem weer even aan: mijn zoon was in de buurt en kwam een bestelling brengen voor de zuster van een vriend van mij. 

Beetje schrijven, beetje lezen, beetje muziek luisteren en een dutje doen. Best wel moe namelijk. Ondanks het fijn berichtjes wisselen met mijn vriendin. Toch even een stukje gewandeld en op de weg terug naar huis zaken als kattenvoer in mijn meegenomen boodschappentas gestopt.

Een paar honderd foto's (eventueel na kleine nabewerking) geĆ¼pload naar online-foto-albums maar ook een paar honderd foto's verwijderd. Om ruimte te maken voor meer. Maar ook omdat ik stiekem wel een beetje van opruimen houd. šŸ˜œ Voor de lol ook meteen even een paar 'memes' gemaakt: plaatjes met weinig tekst die regelmatig viraal gaan. Voor velen een nieuwe manier van informatie delen. Al klopt die vaak niet. Maar dat terzijde. Onder de volgende alinea een voorbeeld van eentje die ik deze dag maakte. 

Veel getwitterd ook en de vraag beantwoord: 'Hoe weet ik of bepaalde informatie klopt en niet afkomstig is van iemand die door Soros wordt betaald?' Simpel: is de informatie gebaseerd op verifieerbare feiten of op jouw persoonlijke angsten? Is dat eerste het geval dan zit de linkse miljonair er achter. Of Bill Gates. Of 'China'. Of 'MSM'. Maar sluit de informatie aan bij jouw onderbuikgevoelens (codewoord voor 'iets dat ik ergens op Facebook of zo gelezen heb') dan zit je goed en klopt jouw 'informatie'. Helder toch?

Zondag moe wakker na slecht geslapen te hebben. Met diverse mensen gesprekken gevoerd over liefde, emoties, corona, angsten. Mooi! Een van de stellingen was: 'Zou je in een wereld willen leven waarin iedereen altijd rationeel was en gevoelens geen enkele rol zouden spelen?' Natuurlijk niet! Toch lijkt dat soms best even prettig. Maar probeer maar eens niet te voelen wat je voelt. Verder dan het maskeren of onderdrukken van een gevoel kom je niet wanneer je dat probeert. 

Stukje gewandeld, 
Boven voor, onder na beetje bewerking.
Welke vindt u mooier?

boodschappen gehaald (de koffie was op!), even bij een buurvrouw op visite geweest, andere buren op straat even gesproken, goed gesprek gehad met mijn vriendin, kookplaat en oven schoongemaakt, 

PC opgeschoond, met de kat gespeeld...kortom, een redelijk normale dag. Het avondeten werd verzorgd door een buurvrouw. Heel lief. Onder ons gezegd en gezwegen, dat is mijn vriendin ook.

Een paar recente Engelstalige blogstukjes van mijn hand dan:


Jacqueline Du PrƩ vertolkt hier First Movement Opus 85 van Edward Elgar in E Minor, met Daniƫl Barenboim als dirigent:
  Deze week staan wij stil bij het overlijden van Peter Green en Olivia de Havilland

De wereld van entertainment - waarin ik prƩ corona bijverdiende bovenop
mijn maandelijks salaris van €900 - ligt plat. Ik mis dus inkomsten.
Behalve door een boekje van mij te kopen (zie daartoe de kolom ter rechterzijde van dit blog) kunt u mij ook een beetje sponsoren
door te klikken op onderstaand betaalverzoek, vermomd als foto:
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=Afi7cgqZZ9hvDY75LC1FfK32Ui0ZqaJm

 

Meer lezen? Mijn verhalenbundels