Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 06, 2024

Rusland

Wat Baudet en zijn sponsors ook mogen zeggen...volgens veel mensen is het momenteel niet fijn toeven in Rusland. Dat geldt ook voor de mensen die er niet eens wonen maar doodleuk door het regime bedreigd worden.

Hier is Dmitri Medvedev die dreigt met een atoomaanval op 'ons':

Niet alleen Nêerlands bekendse populist kiest de zijde van het dictatoriaal regime van Vladimir Poetin; ook Mona Keijzer (BBB, voorheen CDA). Bijvoorbeeld door te verkondigen dat de situatie in Oekraïne helemaal niet zo erg is en Oekraïense oorlogsvluchtelingen best terug kunnen. Beetje vreemd dat zij weigert persoonlijk te kijken of haar bewering wel klopt:


Mona Keijzer en Thierry Baudet trekken hiermee één lijn met de EU: 'Natúúrlijk moeten onschuldige burgers worden geholpen? Daarom wensen wij hen veel sterkte.'
Slechts een enkel EU-land laat zich niet intimideren door de oorlogsretoriek van Poetin en diens getrouwen:


Russische kennissen van mij in Nederland zijn doodsbang dat het regime hun Russische familieleden wat aandoet en reageren vreemd op mijn vragen, wetende dat zij (online) gemonitord worden:

Rechstreekse vragen als: 'Zou jij nu graag in Rusland wonen?' worden gewoon niet beantwoord.


'Ik vind dat Assange levenslang de bak in moet! Free Assange!' 'Huh?', denk ik dan. 

Verontrustend - maar ook volgens Nederlandse militaire experts noodzakelijk - is het dat diverse landen zich langzaam voorbereiden op de val van Oekraïne en hun legers mobiliseren:

Met name 'reliwappies' zijn zeer makkelijk te manipuleren door volksmenners als Baudet en zijn dus zeer pro-Poetin.
Volgens 'Theodorus' is onderstaande foto 'bewijs' dat zijn held Poetin vecht tegen de nazi's in Oekraïne. 
Maar wie het door hem gedeelde filmpje vertaalt, ontekt al snel dat het hier gaat om Russische fans van Hitler.
Deze psychiatrisch patiënt (dat kán gewoon niet anders) is fan van de theorieën dat de Zon om de Aarde draait, de Aarde plat is en nog meer onzin die wordt verspreid door mensen als Alex Jones. Dat die al lang als oplichter en leugenaar door de mand is gevallen en slachtoffers van zijn leugens miljoenen dollars schadeloosstelling moet betalen, interesseert mensen als Theo niet.

Niet alleen landen maar ook individuën worden door Rusland zwaar gestraft als zij steun bieden aan Oekraïne. 

Dit is hoe momenteel het leven in Rusland is. Al geeft het filmpje natuurlijk een zeer beperkt beeld. Kort samengevat: als je de Grote Leider zijn laarzen likt, kun je er een redelijk goed leven hebben. Heb je kritiek op zijn economie, het totale gebrek aan persvrijheid en vrijheid van meningsuiting, dan ga je voor twintig jaar de bak in.

Zou een beschaafde democratie mensen zo zwaar straffen voor kritiek op het overheidsbeleid? Nee, natuurlijk niet. Dit soort acties ondersteunen uitsluitend de gedachte dat Rusland momenteel een dictatuur is. 

Dan kunnen rechtspopulisten en wappies weliswaar filmpjes delen met 'zelfs Oekraïeners houden van Rusland!' maar dan liegen zij glashard.
Wappies die vinden dat wij Poetin maar gewoon zijn gang moeten laten gaan, heetten indertijd ook de nazi's welkom.:

Welk land is volgens u een grotere dictatuur: Nederland of Rusland? En is dat uw eigen gedachte of kunt u uw antwoord niet onderbouwen?

===========================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels