Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 28, 2011

Meedoen


Een bomaanslag in een toeristen-oord in Turkije (niet in het oord waar m'n meiden net vandaan komen!), een aardbeving en een orkaan aan de Amerikaanse oostkust; een omwenteling in Libië, de Uitmarkt in Amsterdam...het gaat allemaal een beetje aan ons voorbij omdat m'n kinderen en ik het gewoon gezellig hebben met elkaar.

Filmpje kijken, spelletje dammen, spelen met oma's smurfen-verzameling en bij oma thuis even bloggen. Thuis hebben zoon en in (hopelijk zeer tijdelijk) geen internetverbinding en bloggen via de smartphone is nu niet echt het toppunt van handigheid, vind ik.

Misschien dat een of ander knooppunt is getroffen door de bliksem of zo. Maakt niet uit. Misschien was er wel een of andere crimineel aan het werk waardoor wij nu verstoken zijn van internet thuis...

Afgezet tegen het aantal inwoners: in welke Nederlandse gemeente komt dan de meeste criminaliteit voor? Is dat Amsterdam, Rotterdam of Den Haag? Neen, die grote steden komen nog niet eens voor in de top tien van gemeentes met de hoogste criminaliteit. Maastricht dan, met al dat drugstoerisme? Ook niet.

Nee, de gemeente met relatief het hoogste criminaliteitscijfer van Nederland is...tromgeroffel...Lelystad! Het is vast geen toeval dat Trots op Nederland, de politieke "beweging" van Rita Verdonk hier bijzonder populair is. Speerpunt van deze "partij" is namelijk een keiharde aanpak van criminaliteit. Sterker nog: IJzeren Rita wil dat elke burger het recht in eigen hand mag nemen. Feitelijk wil deze voormalig VVD-politica dus een einde aan de rechtsstaat.

Bonusvraag: aan welke andere oud VVD-politicus doet dit u denken?

Mensen die de hint "Geblondeerd om zijn Indische roots te verloochenen" nodig hebben mogen ook meedoen...