Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, november 07, 2010

Iemand zijn

Dochter Eva is net opgehaald door zusje Dayna en hun moeder en nu is het weer rustig in huis. We missen de drukte die een tien-jarige jongedame in huis brengt maar genieten straks (zoals wij vanmiddag genoten van de lunch bij m'n moeder) nog van de zelfgesneden patat die was overgebleven van gisteren. Vriend Erwin was zo goed de aardappelen te schillen en zo en bleef ook gezellig logeren.

Donderdag heel leuk samengewerkt met de mensen van Theater Quatsch op een groot bedrijfsfeest voor een bedrijf waar een vroegere kennis van mij tegenwoordig voor blijkt te werken. Heel leuk om hem weer te zien na al die jaren! Vrijdag wilde ik graag een beetje uitslapen maar helaas was daar geen tijd voor. 's Morgens in de weer geweest met m'n website en 's middags naar een vriend van een vriend om hem met zijn nieuwe computer te helpen.

In ruil voor mijn hulp kreeg ik zijn oude mee die ik meteen kan doorgeven aan een vriend wiens computer onlangs in gecrasht. Hij had mij eerder aan een betaalde opdracht geholpen en zo helpen we allemaal elkaar.

Wie zeker ook hulp kunnen gebruiken zijn de inwoners van ondermeer Pakistan en Indonesië.

In Indonesië zijn honderden mensen omgekomen bij een recente tsunami en vulkaanuitbarsting. Tienduizenden zijn ontheemd. Daarom heeft de EU besloten een bedrag beschikbaar te stellen om al die slachtoffers te helpen. Men stort maar liefst 1,5 miljoen euro! Dat is zo'n tien procent van het jaarsalaris van Neerlands best betaalde voerballer...ene Wesley...Anderhalf miljoen euro lijkt op zich een boel geld maar het gaat ook een beetje om het perspectief. Natuurlijk is deze fooi beter dan helemaal niets en zullen er toch wel een paar Indonesiërs mee geholpen worden. Het is ook maar vanaf welke kant je't bekijkt.

Eigenlijk heeft het wel iets weg van politiek.

Ik ben wel blij dat de nieuwe regering weer aan de slag is; Kenne we weer lachuh!

Neem nu Gerd Leers, de nieuwe minister van Einde Aan Ontwikkelings-samenwerking die bijna een stel Irakese vluchtelingen had laten uitzetten op basis van valse onjuiste informatie. De goede informatie stond in een brief van de UN. Hij zei er - in iets andere bewoordingen- het volgende over in de Kamer:

'Ik heb die brief niet achtergehouden alleen maar bewust niet openbaar gemaakt'

Natuurlijk...dat is héél wat anders.

Een auto met chauffeur is ook heel wat anders dan een stel militaire kistjes. Dat vindt ook het Ministerie van Defensie. Dat vindt dat het bezuinigen op de luxe auto's-met-chauffeur voor generaals en andere hoge piefen niets helpt op het gebied van bezuinigen. Aan de andere kant zijn er nieuwe rekruten die het zonder schoeisel moeten stellen omdat daar op wordt bezuinigd "want alle kleine beetjes helpen". Heerlijk, dat meten met twee maten! Zo kennen wij onze overheid weer!

En U kent mij wellicht als iemand die met voor U onbekende nieuwsfeiten komt, of die in elk geval vanaf een andere manier bekijkt. Met dit blog wil ik mensen vooral zover krijgen dat zij zelfstandig nadenken. Mark Twain zei ooit: "A newspaper is not just for reporting the news as it is, but to make people mad enough to do something about it."

Of wel: (goede) Kranten leveren niet alleen het nieuws maar zetten mensen aan om er iets aan te doen.

Voordat ik deze uitspraak van Mark Twain kende had ik al als levensmotto "Iemand moet er wat aan doen en waarom zou je niet iemand zijn?"

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Peter Vos