Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, februari 26, 2017

De week voorbij

Een praktische website voor mensen die liever afgaan op daadwerkelijke cijfers dan op geschreeuw van populisten en krantenkoppenhttp://stemmingmakerij.net/ Uiteraard staat het u vrij om de cijfers die er worden gepubliceerd te weerleggen maar ik kan u nu al vertellen dat u dat niet zal lukken. Toch wens ik u veel succes. Al zult u bijzonder inventief moeten zijn om te kunnen blijven beweren dat er sprake is van een 'tsunami van moslimvluchtelingen', dat het 'erg slecht gaat met Nederland!', dat het 'erg onveilig is in Nederland' en meer van die onzin. Het is gewoon niet waar. Punt.

Mensen zijn zó inventief als het gaat om oorlogvoeren! Ik wacht op de dag dat men diezelfde 'intelligentie' gebruikt om vrede te handhaven. Misschien dat er een leider van een politieke partij op staat die het voortouw kan nemen?

Zelf heb ik altijd gestemd op de partij die op dat moment in mijn leven het dichtst bij mijn persoonlijke idealen staat. Op de lijsttrekker omdat dat (voor stembureauleden zoals ikzelf) makkelijk tellen is, omdat de partijleden uit hun eigen midden op democratische wijze de - in hun ogen - meest capabele man of vrouw hebben gekozen om leiding te geven aan hun partij en omdat ik het onzinnig vindt om te kiezen voor de eerste vrouw, de eerste allochtoon, de eerste gehandicapte of de eerste Nickelback fan op de lijst.

Voor mij is namelijk iedereen gelijkwaardig. Nu hoop ik op reacties van PVV-stemmers die komen met het argument: 'Ja, maar Wilders is níet democratisch gekozen door zijn leden want die heeft de PVV niet en... Oeps!' ;-)

O, en voor mensen die hun medeleven willen betuigen met de ruim 30 slachtoffers van een terroristische aanslag in Somalië door hun Facebook profiel te tooien met de vlag van dat geteisterde land: zó ziet de vlag van Somalië er uit.
Natuurlijk is het zo dat terroristische aanvallen alleen maar erg zijn wanneer er mensen met een lichte huidskleur bij omkomen maar ik wil het toch maar even onder de aandacht brengen. :-(

Maandag een hectische werkdag met grote drukte: een groep Argentijnen kwam bij ons op de brouwerij bier proeven. Wel heel gezellig maar er diende ook gewerkt te worden: oordopjes in met een concert van David Bowie op vol vermogen en zelfs een bordje 'Niet Storen' op het door mij gebruikte bureau.

'Ja maar ik wil je maar heel eventjes storen.' Na het zien van de blik in mijn ogen: 'Sorry, ik wist niet dat jij met 'Niet storen', 'Niet Storen' bedoelde. Helder.

Ik moest mij een paar uren goed concentreren want voor het eerst in mijn leven hield ik mij bezig met het opstellen van loonjournaalposten. Dat betekent goed inlezen, voorbeelden bekijken en zwaar geconcentreerd aan de gang. Op zulke momenten kan ik afleiding niet heel erg goed verdragen. De baas was zo lief mij helemaal naar huis te brengen met het bedrijfsbusje en daardoor had ik nog ruim de tijd voor de kat en omkleden:

die avond werd er een nieuwe Broeder ingewijd in onze vrijmetselaarsloge. Altijd weer bijzonder!

Dinsdag begonnen met wat kleine huishoudelijke klusjes: schoonmaken toiletpot, keukenvloer zwabberen, stofzuigen, knoop aannaaien, was draaien, zaklamp van verse batterijen voorzien...Om elf uur op de koffie bij een vriend en hem geholpen met wat digitale probleempjes. Altijd fijn om een ander te kunnen helpen!

Ook fijn om te zien hoe mensen als Wilders, Baudet en Jan Roos lopen te konkelen, liegen en draaien om hun absurde beweringen maar te kunnen laten kloppen. Laatste nieuws in deze is dat zij al tijden fan zijn van Milo Yiannopoulos.

Dat is een zogeheten 'white supremacist' die columns schrijft voor dat ultrarechtse online blaadje 'Breitbart' waarvan de voormalig hoofdredacteur tegenwoordig de belangrijkste adviseur is van een bekende Amerikaanse president waarvan ik de naam even niet zal noemen.

Het dilemma van Geert en zijn vriendjes is dat zij het met 'Milo' eens zijn dat 'alles' de schuld is van negers, buitenlanders en moslims maar dat Milo er onlangs voor uit kwam dat het helemaal niet erg is wanneer een 14-jarig kind een volwassene oraal bevredigd 'want dat is eigenlijk geen seks en dus geen pedofilie'. (Voor wie het niet weet: neo-nazi's en andere 'alternatief rechtse mensen' zeggen graag en luidruchtig dat zij tegen pedofilie zijn. Nu dus één van hen pedofilie heel normaal vindt weten zij niet hoe zij moeten reageren.)

Oké, dus toen Democraat president Bill Clinton zich oraal liet bevredigen door stagiaire Monica Lewinsky had hij gelijk toen hij zei dat hij nooit seks met haar had gehad? -'Nou eh...' De reactie op de uitspraken van hun held en grote voorbeeld is tot nu toe dezelfde voor alle rechts-extremisten wereldwijd en standaard praktijk wanneer er iets gebeurt dat niet bij hun ideeën aansluit: zij negeren het voorval (klik) volledig.

Wat niet te negeren valt zijn al die aanslagen wereldwijd (maar vooral in Afrika) die gepleegd worden door en uit naam van bewegingen als al-Qaida, Boko Haram, al-Nusra en ISIS. Stuk voor stuk bewegingen die zeggen te handelen uit naam van 'de echte Islam'. Maar wie de Koran wel eens gelezen heeft weet dat Allah moord en mishandeling sterk afkeurt. Het is een beetje als met de Ku Klux Klan en rednecks: zij beweren 'ware christenen' te zijn maar hebben duidelijk niet de Bijbel gelezen. 'Gij zult niet doden' en zo. Zie de zaak van de 'echte Amerikaan' die een paar mensen uit India neerschoot (waarvan er één overleed) en tegenover de politie zijn daad verklaarde met de woorden: 'Ja maar ik dacht dat het moslims waren.'

Overigens zijn met name moslims slachtoffer van voornoemde bewegingen. Puur omdat zij weigeren een absurde versie van hun geloof aan te hangen en liever vredelievend blijven samenleven met andere groepen. Volgens Wilders is deze groep nog erger 'want met hun vredelievende levensstijl houden zij voor ons verborgen dat zij stiekem extremistische gewelddadige radicale moslims zijn!' Knap staaltje retoriek maar volkomen kul.

Een redelijk recente brute aanval op 'onze manier van leven' maar vooral op Nederlandse burgers was het doelbewust neerhalen van vlucht MH17. Zie hier hoe politicus Geert Wilders reageert op een journalist die hem hier een vraag over stelt: 'Ja maar het is niet duidelijk wie er achter die aanslag zit. Dat moet eerst grondig worden uitgezocht voordat wij met een vingertje kunnen wijzen!' Journalist: 'Het is duidelijk dat óf Poetin óf Oekraïne achter de moord op 193 van uw landgenoten zit. Beide partijen zijn geen moslims.' -'Maar ik vermoed dat moslims in de toekomst meer aanslagen gaan plegen in Nederland.' 'Vond u zojuist niet dat er harde bewijzen moeten zijn voor een groep mensen veroordeeld kan worden voor een aanslag?' -'Eh...'Hier de officiële reactie (klik) van de PVV op het 'dossier MH17'. Wilders eist niet dat de onderste steen boven moet komen, hij eist geen inreisverbod op Russen en Oekraïners, hij eist geen levenslange opsluiting voor de daders, hij eist geen sluiting van Russisch Orthodoxe kerken en eist zelfs geen dringend gesprek met de betreffende ambassadeurs. Wat zou zijn reactie zijn geweest als er maar een vermoeden was dat de daders moslims hadden kunnen zijn? Ik weet het wel. U ook?

Overigens bleek het nieuws (klik) dat zijn persoonlijke beveiliger geheime informatie had gelekt naar een Moslim-Nederlandse terroristische organisatie vrijwel compleet verzonnen: een man (van Marokkaanse komaf) uit het team dat ook wel eens voor de heer Wilders security checks uitvoert had iets over een komende locatie vertelt aan een familielid thuis.

Niet erg netjes maar niet bepaald hetzelfde als wat de heer Wilders als reden aangreep om meteen nóg minder vaak in het openbaar argumenten te moeten zoeken bij zijn beweringen. Maar in de hoofden van zijn aanhang is het leed al geschied: mensen die PVV stemmen lezen geen rectificaties maar uitsluitend schreeuwende krantenkoppen. Dat is geen vooroordeel maar een gegeven. En een verwijt.

Later in de middag dinsdag bracht ik een bezoek aan mijn fysiotherapeut.
 In deze buurt, vlakbij de woning van mijn vriendin

Dit hangt in de behandelkamer:
Jij hebt zelf de regie over jouw leven,
maak er wat van!
Deels voor de lol maar vooral om even mijn linkerknie te laten betasten: heb helaas te vaak last van de naweeën van een gescheurde knieband, een paar maanden terug. Het probleem bleek niet mijn knie te zijn maar mijn pes anserinus superficialis: een plek onder de knie waar een paar spieren samen komen. Wellicht is de blessure gerelateerd aan het recente 'klikken' dat kan worden waargenomen in de heup die een paar maanden ouder is dan de relatie met mijn vriendin: ruim vijf jaar.

Daarna meteen door om deel te nemen aan een marktonderzoek: een groepsgesprek over televisie kijken. Voor iemand die veel en vaak babbelt is het natuurlijk heerlijk om er voor betaald te krijgen!

Bij thuiskomst las ik in bed boek nummer drie van dit jaar uit: 'Star Trek. The Adventures of Dixon Hill. A Hard Rain or 'The Case of The Heart of the Adjuster' van Tracy Tormé.' Of wel: captain Jean Luc Picard uit Star Trek, the Next Generation maakt een avontuur mee als zijn karakter detective Dixon Hill op het 'holodeck' van het ruimteschip 'Enterprise'. Vermakelijk.

Woensdag extra vroeg de deur uit en op het werk het een en ander administratief in orde gemaakt zodat de accountant het boekjaar 2016 kan afsluiten. Geconcentreerd werken is niet altijd makkelijk bij het bedrijf waar ik werk: een rode pet op mijn hoofd, oordopjes in en muziek op hoog volume (New Wave klassiekers) en zelfs (echt waar!) het eerder genoemde bordje 'Niet storen' op het bureau. Maar dat weerhoudt collega's er niet van mij te storen: 'Nu jij toch in het systeem zit kun jij wel even iets opzoeken voor mij.' -'Kun je dat zelf niet dan?' 'Dan moet ik zelf helemaal inloggen in het systeem en dat betekent dat ik het briefje moet zoeken met het wachtwoord en zo en daar heb ik helemaal geen zin in.'

Een andere collega belde om te vragen waar zij iets gelaten had: 'Heb je al in je tas gekeken?' -'Nee, want daar kan het niet inzi...o, kijk, het zit tóch in mijn tas!' Een collega: 'Er belt een klant van mij aan maar ik zit even privé dingen te doen. Doe jij maar even de deur open.' -'Je weet dat ik veel last heb van mijn knie en dat dus 'even' een steile metalen trap op en af rennen omdat mijn collega liever lui dan moe is terwijl ik zelf niet gestoord kan worden niet op mijn lijstje staat van 'dingen die ik graag doe'?' 'Ja, en dus? Wat wil jij daarmee zeggen?'

En dat ík dan beschuldigd wordt van oncollegiaal gedrag. Dat.

Het is mij in mijn leven vaak gelukt kalm te blijven maar zowel mijn vriendin alsook vrienden en zelfs mijn baas en mijn psycholoog hebben mij verteld dat ik best boos mag worden wanneer de situatie daar om vraagt. Dat is alleen maar menselijk. Dus deze dag was ik héél erg menselijk...;-)

Gesprek van de dag in Nederland was het bericht dat een politie-agent in dienst van de groep mensen die ons als belastingbetalers €3 miljoen per jaar kost informatie over de beveiliging van Geert Wilders (klik) lekte naar een criminele organisatie. Helaas zijn de ouders van de betreffende agent in Marokko geboren. Waren zijn ouders in Noorwegen geboren dan was zijn afkomst niet eens genoemd. In feite is dat natuurlijk je reinste racisme. Nee, Marokkanen zijn geen ras maar racisten sluiten mensen uit op basis van één enkel kenmerk aan die groep personen. Dat maakt dit onderscheid dus simpelweg racisme. Helaas is het normaal geworden om je in Nederland racistisch te gedragen. 'Maar dat ik racistische uitlatingen doe en mij gedraag als een racist betekent niet dat ik een racist ben, hoor!' Ja, wel dus.

Ook donderdag lekker vroeg (half acht) de deur uit om te werken. Er waren weinig collega's aanwezig dus heerlijk kunnen doorwerken. Fijn!
De kantine tijdens de lunchpauze

Minder fijn was de recente ontheiliging van een Joodse begraafplaats in Amerika waar het antisemitisme een opleving doormaakt. De Amerikaanse president besteedde geen aandacht aan het incident. Dat is consistent met zijn weigering om 'joden' te noemen tijdens de recente holocaust-herdenking. Zijn vice-president Mike Pence was echter te zien op de begraafplaats (klik) om de mensen die de graven herstelden vooral moreel te steunen.

Gek genoeg vergaten zowel Pence alsook de beheerders van het kerkhof te melden dat het geld voor de herstelwerkzaamheden bijeen was gebracht door de lokale moslimgemeenschap. Terwijl dat toch een mooi voorbeeld is van vreedzaam samenleven. Een cynicus zou kunnen denken dat zowel de Amerikaanse overheid alsook de Joodse gemeenschap niet wil dat bekend wordt dat er met moslims prima is samen te leven.

Ik was blij dat een collega toevallig langs mijn huis reed en mij dus naar huis kon brengen. Hier word ik welkom geheten door Billy de Kat:


's Avonds was er een gezellig etentje met vrienden bij mijn vriendin thuis:
kaasfondue met een heerlijk zelfgemaakt toetje: chocolade vanille luchtig taartje ding!

Vrijdag was weer een dag dat ik mij keurig hield aan het voornemen van 'geen drie afspraken per dag meer!'. Door het maken van vier afspraken. Dat is dan eigenlijk dus niet de bedoeling...:
Eerst naar de psycholoog, daarna pianoles, daarna een uur trainen bij de fysiotherapeut en vervolgens een stand up comedy night bijgewoond. Gezellig!

Gelukkig ging ik na pianoles even een dutje doen en miste daardoor het trainen omdat het dutje een dut werd. Misschien was het trappenlopen bij de buurvrouw annex pianolerares wat te zwaar voor mijn lijf en mijn pijnlijke pes anserinus superficialis (klik).

Vier van deze trappen leiden naar haar woning

Maar waarschijnlijker was het de terugslag van het bezoek aan de psycholoog om acht uur die ochtend: er zijn pijlers onder het fundament van mijn bestaan weggeslagen en het duurt even voordat er nieuwe zijn aangebracht. Zonder pijlers is de balans zoek. Best logisch eigenlijk.
In de buurt van zijn praktijk schoot ik deze vogel:
's Avonds keek ik de kunst af van mogelijk toekomstige collega stand-up comedians:
 Er waren er maar liefst 12 die avond!
Hier de 'MC' ofwel Master of Ceremony, kortweg presentator
Het plafond
(Met een fotofilter. 'Echt waar?' Echt waar!)

Nog even de lakens gewisseld voor het slapen gaan, tot groot vermaak van kat Zwarte Vlek:
En hier iets wat op mijn nachtkastje staat bij mijn vriendin:


Zaterdag stond ik op het punt een jarenlange vriendschap te verbreken met een vriend die vindt dat ik goedkeur dat terroristische aanslagen mensenlevens beëindigen 'want volgens jou zijn niet alle moslims slecht. De leden van Boko Haram, ISIS en al-Qaida zijn moslims en dús keur jij hun daden goed.' Behalve dat de redenatie van geen kanten klopt ('Jij hebt wel eens kip gegeten, kippen zijn dieren, zeehonden ook. Dus jij vindt het goed dat baby zeehondjes worden doodgeknuppeld.') neem ik het deze vriend bijzonder kwalijk dat hij mij ervan beschuldigt het bewust nemen van een mensenleven goed te vinden. Zo lang hij zijn excuses niet aanbiedt zal ik berichten van hem negeren. 'Ja maar vrije meningsuiting dan?' Hij mag zeggen wat hij wil: ik mag luisteren naar wat ik wil. Ook ík heb rechten.

Één van die rechten is het recht op wasgoed wegstrijken. Wat ik dan ook deed. Tijdens het kijken van de film Taken. Over mensen die een meneer boos maken door zijn dochter wat aan te doen. Niet slim want boze vaders zijn niet aardig. En bijna net zo gevaarlijk als boze moeders.

En ik kocht een plant. Een kamerplant. Een vetplant. Een Crassula. Mooie naam!

Zondag bleek de plant nog in leven. Wonderbaarlijk! Ik voerde de kat, sloeg mij virtueel iemand op Twitter van het lijf die vond dat ik ál zijn berichten moest delen, die alleen die ene waaruit duidelijk blijkt dat hij een domme racist (meteen het pleonasme van de week) is.

Mijn zoon had een grote stapel kleding achtergelaten bij zijn verhuizing en gaf aan dat ik mag uitzoeken wat er van mijn gading is en de rest mag weggeven of verkopen. Een klus van ruim een uur want broeken dienden gepast en zo.

Terwijl mijn vriendin zich vermaakte met haar kraam op een markt in Rotterdam deed ik mijn taak als haar 'Social Media Manager'. Klinkt interessant maar betekent feitelijk dat ik een door haar gemaakte foto deelde op Instagram (klik) en voorzag van de nodige 'hashtags'. Ik schreef veel, rustte wat, keek (de herhaling van) Buitenhof (Buma van het CDA: 'Ik ben tegen mensen over één kamer scheren en alle moslim gezinnen...' Niet erg geloofwaardig.)

's Avonds zocht ik een vriend op in Alkmaar. In het ziekenhuis. Hij is goed aan het herstellen van een nare val. Blij dat het hem beter gaat! Tegen zonsondergang liep ik het treinstation uit:
Via Twitter kon ik al een beetje genieten van het grote lijsttrekkersdebat. De heer Wilders 'die wel even IS zal aanpakken als hij eenmaal premier is want hij is niet bang' weigerde mee te doen. Zogenaamd 'omdat ik bang ben dat de beveiliger die gegevens gelekt heeft naar zijn familie misschien wel een of andere enge organisatie heeft verteld dat ik die avond in De Rode Hoed in Amsterdam zou zijn die avond.' In werkelijkheid gaat Wilders nooit openbaar in debat. Simpelweg omdat hij geen argumenten heeft bij de stellingen die hij roept. De huidige premier (Mark Rutte van de VVD) was er niet 'omdat hij niet mee wil doen als Wilders niet komt.' Of zo. Dat gaat de VVD stemmen kosten. Ook zijn promofilmpjes waarin hij zegt dat 'als u VVD stemt zal de VVD de problemen oplossen!' Eh...de VVD regeert nu vier jaren. Wat heeft men de afgelopen jaren dan gedaan? De heer Pechtold van D66 vindt dat

In Nederland gaat het ook heel goed: in tegenstelling tot wat diverse politieke partijen u willen doen geloven is het doodleuk niet zo dat Nederland 'islamiseert'. Sterker nog: al jarenlang zijn moslims aan het vernederlandsen (klik)! Mijn Turkse buurvrouw klaagt graag over het weer en mijn Marokkaanse buurman klaagt graag over de politiek. Nederlandser kán niet! Sterker nog: ik had een Marokkaanse elektricien die klaagde over 'al die buitenlanders die onze baantjes komen inpikken!' Echt waar.

De Engelstalige stukjes van deze week:

http://terrebelius.blogspot.nl/2017/02/amazing-solutions.html

http://terrebelius.blogspot.nl/2017/02/even-more-on-number-45.html

http://terrebelius.blogspot.nl/2017/02/a-monster-you-never-heard-of.html

Overigens publiceerde ik afgelopen week hier stukje nummer...4000!
(Dat is best veel. Denk ik.)

In de serie Onbekende Helden deze week Sophie Scholl, de in 1943 vermoordde studente die een groep studenten aanvoerde in het verzet tegen Adolf Hitler.

Het liedje van deze week is van Orchestral Manoeuvres in the Dark, kortweg OMD. Hier is 'The New Stone Age:


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Henk Elsink

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/