Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, april 03, 2022

De week voorbij

Het gevecht aangaan met een boze moeder is uitsluitend slim wanneer je van ziekenhuiseten houdt. Dat kunnen bijvoorbeeld de vijf volwassen kerels met wie mijn moeder ooit vocht (en won!) beamen: een van hen was zo dom om mijn broer kwaad te doen. Grote, grote fout.

Voor Moeder Natuur geldt dat natuurlijk ook:
als zij écht boos wordt op ons, kan zij ons binnen een enkele generatie volledig uitroeien. Dus waarom mensen haar bewust boos maken is mij echt een raadsel. Zijn er echt mensen die zo'n hekel hebben aan alle andere mensen dat zij die allemaal dood wilen hebben? En dan? Dan gaan zij in hun door de Amerikaanse belastingbetalers betaalde ruimtestation naar een verwoeste planeet zitten kijken? En dat is leuk omdat...?

Begrijpt u mensen die bewust geen rekening houden met de natuur?

===================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels
===================================
Maandag werd ik na 9 uren slapen wakker. Maar mijn ogen bleven nog een tijdje dicht. Gewoon, omdat die niet open wilden. Hooikoorts is een vrouwtjeshond. Met mijn excuses aan vrouwtjeshonden voor de vergelijking.

Van schrijven en administreren kwam dus niet veel en ook mijn taak als Secretaris die avond bij de Geheime Jongensclub moest ik aan een ander laten helaas. Maar het zij zo.

Dus ik rustte veel, maakte kalmpjes het aquarium van Karper, Snoek en Meerval schoon, 


gaf de planten tweedehands aquariumwater (vinden ze lekker!), dronk koffie met een buurvrouw (vinden wij lekker!) en belde een paar mensen. Vind het fijn dat bellen prima gaat met de ogen dicht.

Tijdens mijn dagelijkse blokje om hield ik ze open. Wel zo praktisch. Daardoor zag ik deze narcissen bijvoorbeeld:
Onderweg sprak ik met een dame die er interessante ideeën op na bleek te houden: 'De Oekraïense vluchtelingencrisis is in scène gezet zodat nog meer oostblokkers en moslims onze baantjes en huizen kunnen inpikken want die oorlog daar bestaat niet echt en ze worden allemaal betaald door Soros, Mabel * en de Vrijmetselaars en zo!' Eh...oké? Sommigen mensen hebben ergens een foto van de klepel geroken maar weten niet precies hoe ze de klok moeten borduren.

*'Je weet wel, de vrouw van de broer van Willem-Alexander, Friso. Die dus helemaal niet dood is, hè! Allemaal in scène gezet door Klaas Bruinsma en de Argentijnse mafia!' Juist ja.

Licht mijn hoofd schuddend omdat er teveel radertjes tegelijk in draaiden, wierp ik mij thuis op een kalmerend klusje: het bijwerken van een oude foto.
Zo verwijderde ik een ouderdomsvlek, verscherpte ik het gezicht van de pak 'em beet 12 jaar jonge ik
en vervaagde de achtergrond een beetje.
De foto werd op vakantie in Frankrijk gemaakt door de dominee die mij doopte - of wellicht door zijn vrouw, die ook schik én handigheid had met hun analoge camera - en ik voer er mijn favoriete vakantie tijdverdrijf op uit: lezen. Leuke nieuwe hobby: het inscannen en opknappen van oude foto's om later diverse albums vol ingeplakte foto's te kunnen doneren aan een museum of afdeling Sociologie van een universiteit of zo. 

Daarna bekeek ik even het wereldtoneel via diverse nieuwsbronnen en merkte dat een enkel bericht alle anderen berichten overschaduwde. Het is een teken aan de wand dat hét meest besproken nieuws ging over twee volwassen mannen die ruzie (klik) maakten omdat de ene de echtgenote van de andere beledigde met een slechte grap. De man die de klap uitdeelde bood een aantal uren later keurig en publiekelijk zijn excuses aan en dat was dan dat. Behalve dan dat 'het volk' het incident noch jarenlang zal uitmelken.

Mijn ogen hadden voldoende te verduren gehad deze dag en tevreden sloot ik die voor een nader te bepalen hoeveelheid uren, iets na elf uur des avonds.

Dinsdag voelde ik mij gelukkig wat beter maar ik deed het nog steeds rustig aan: vrienden artikelen sturen die hen hun respectievelijke 'lastigheden' verder zouden kunnen helpen bijvoorbeeld. Ik trek mij het lot van vrienden aan dus wanneer ik een artikel tegenkom dat hen wellicht kan helpen, dan stuur ik dat door. Wanneer ik niet kan helpen vanuit eigen juridische/administratieve/mentale expertise dan. 

Ook maakte ik mijn oude jongleerspullen schoon. Dacht dat ik die jaren geleden was kwijtgeraakt bij een brand in huis maar ze bleken zich onderin een tas in mijn tuinopbergkast te hebben verstopt. Die kast was omgewaaid bij een storm en dus presenteerde zich een mooie gelegenheid de boel eens even lekker door te spitten.

En kijk eens wat ik vond!
Ja, u ziet het goed: daar staat ook een heuse pogostick. Wellicht dat ik ooit het idee had opgevat om bij wijze van act te gaan jongleren tijdens het pogosticken. Maar ik weet niet of dat laatste een bestaand woord is.

Mijn ogen deden mij in combinatie met mijn hoofd besluiten wat minder tijd te besteden aan Franse les en wat minder te gaan twitteren. Die avond was het toch rustig op het Nederlandse deel van dat platform want er was voetbal op televisie:
Nederland-Duitsland.


Dus - nadat mijn vrijwilligerswerk als Secretaris gedaan was - keek ik een beetje voetbal. Was lang geleden dus even wennen: 20 volwassen kerels die achter een bal aanrennen en zodra zij die hebben bemachtigd schieten zij die weer weg. Interessant.
 
Woensdag ging ik lekker aan de slag voor de maandagavondclub en haalde ik 's middags met een buurvrouw een fijn voedselpakket van Guerilla Kitchen:
Daarna ging ik voor de laatste keer als werknemer naar de brouwerij waar ik zes jarenlang gewerkt heb. 


Toespraakje van de directeur en al 


en een hartelijk afscheid van diverse (nu dus ex-) collega's. Zal ook het speciaal voor mij verlaagde urinoir missen. Dus in de paar uurtjes dat ik er was haalde ik er het maximale uit door dat twee maal (want twee biertjes gedronken) 

te gebruiken.
Vervolgens trakteerde ik de vriend met wie ik doorgaans het avondeten nuttig op de woensdag op een patatje bij de patatzaak om de hoek:
Toevallig was daar ook een vriendin van mij want ook zij had blijkbaar trek in iets lekkers van een van de betere snackbars van Amsterdam.

De vriend bracht mij in zijn fiets-met-zijspan naar huis en wij eindigden de dag met het ledigen van een pot versgezette koffie.

Donderdag viel het mij op dat de steeds verder uitdunnende fractie (in de Senaat hebben zij nog maar één zetel van de 13 die zij oorspronkelijk bezetten. Er is sprake van een flinke uittocht) van Forum voor Democratie om aparte redenen niet bij de toespraak van president Zelensky was in de Tweede Kamer. 'Kamerleden mogen niet worden beïnvloed door buitenlanders!' sprak Baudet. Erg vreemd. Zijn partij-ideoloog John Laughland (tevens aanhanger van president Poetin en voorstander van de gewelddadige poging tot inlijving van Oekraïne), de Rus Vladimir Kornilov (die in opdracht van Poetin de Russische bevolking van Oekraïne probeert te verleiden zich door Rusland te laten inlijven) en Aleksandr Dugin (een bekende Russische neofascist) zijn dus mensen die Baudet niet alleen als persoonlijke vrienden en adviseurs beschouwt maar bljkbaar ook als landgenoten.


En als Baudet dan toch zo graag de Nederlandse waarden wil verdedigen, waarom brengt hij dan een 'statement' naar buiten en geen 'verklaring'?

In een appje aan een partijgenoot liet Baudet weten Kornilov om meer geld te vragen. Hij zei later dat dat een grapje was. Dat zou betekenen dat hij altijd goed verborgen wist te houden over enige humor te bezitten.
Dat Baudet meerdere malen contact heeft gehad met Kornilov staat in elk geval vast. Of die hem ook Roebels heeft doorgespeeld moet onderzoek nog uitwijzen. Vreemd genoeg wil Baudet niet aan dat onderzoek meewerken. Gek. Iemand die onschuldig is wil toch graag zijn naam gezuiverd zien?
 
Afijn. Heb weer lekker lopen opruimen en schoonmaken in huis en een oppaskat van eten voorzien. 
Bolle Bob durfde niet de keuken in omdat ik daar stond en hij mij nog niet volledig vertrouwt en dus zette ik zijn eetbakje op de drempel neer.

Verder een ontzettend leuke middag gehad met een vriendin van mijn moeder zaliger. Tevens was zij de vorige mens van de in november 2021 overleden Billy de Kat en samen stonden wij even letterlijk stil bij diens graf:


Dacht even dat ik ziek was, want ik rilde. Maar dat bleek gelukkig gewoon van de kou te zijn. 
Nagenietend van het fijne weerzien (en het roddelen over mijn moeder) en de spekkoek die zij meebracht voor bij de thee, 


ging ik nog een paar uurtjes aan het werk. Als pauzenummer keek ik een deel van de toespraak van president Zelensky voor de Tweede Kamer. Waarin hij geschiedenisles gaf. Zelfs Tweede Kamerleden wisten niet dat Bevrijdingsdag ooit op 1 april werd gevierd. Toen honderden jaren geleden de Spaanse overheersers een beslissende nederlaag werd toegebracht aan de poorten van Den Briel. Met name dankzij de Geuzen (klik) konden wij - dankzij dat startschot voor een opstand - 'Holland' voor onszelf houden. De subgroep 'Watergeuzen' nam weliswaar Den Briel in uit naam van Willem van Oranje maar ook deden zij graag aan roven, moorden en plunderen. Klinkt bekend? Misschien omdat de groep een beetje doet denken aan de verhalen die rondgaan over het roemruchte AZOV-bataljon in Oekraïne. Weliswaar vechten zij tegen de Russische invasie maar naar verluidt zit de groep vol vrouwonvriendelijke, homohatende, criminele neo-nazi's. Ik weet veel te weinig van (de geschiedenis van) beide groepen dus heb geen idee of de vergelijking op gaat maar vindt de gedachte best interessant.

Zelensky is een goede orator en ongetwijfeld komt zijn acteerervaring van pas tijdens zijn toespraken. Zo speelde hij ook in op het sentiment door te verwijzen naar het bombardement op Rotterdam, waarbij vele burgers het leven lieten omdat een gestoorde dictator (hé, is dat een pleonasme? Zijn er mentaal gezonde dictators?) zijn zin niet kreeg.

Als cadeautje aan mijzelf keek ik een aflevering van Snowpiercer, op aanraden van een vriend. Dankjewel, vriend! Gebasseerd op een Frans science fiction stripboek dat later werd verfilmd en waar nog wat later een serie van werd gemaakt is Snowpiercer een intrigerende vertelling over een groep overlevenden van de grote klimaatcrisis, niet ver in onze toekomst. Spanning, sensatie, moord en doodslag, interessante sociale verwikkelingen en politieke intriges...heerlijk!

Vrijdag vond ik een bericht in mijn e-mailbox: 'U heeft een bericht in uw Mijn Overheid Box.' waarna ik inlogde in mijn Mijn Overheid Box. Waar ik een bericht in vond: 'U heeft een bericht in uw Mijn UWV Box'. Waarna ik inlogde in mijn Mijn UWV Box. Waar ik werd getrakteerd op het volgende bericht:

Nadat ik ook hier was ingelogd met mijn DigiD mocht ik (heel vriendelijk want iedereen weet dat werklozen van wachten houden) een paar minuten wachten totdat dit bericht verscheen:
Fijn! Twintig minuten van mijn leven die ik nooit meer terug krijg.

Die dingen gebeuren en er zijn ergere dingen. Maar toch vond ik het een tikkeltje ergerlijk, ook al weet ik dat het in veel andere landen niet eens mogelijk is om een werkloosheidsuitkering aan te vragen omdat die daar simpelweg niet bestaat.

Na het voederen van de kat van de buurvrouw, waarbij ik heuse sneeuw tegenkwam in de binnentuin,


toog ik weer aan het werk. Ondermeer met het invullen van het formulier dat de gemeentelijke uitkeringsdienst mij gestuurd bleek te hebben 'Lekker makkelijk digitiaal want over de post is zo'n gedoe'.

Opvallend nieuws (klik) deze dag vond ik dat blijkbaar twee helicopters van het Oekraïnse leger - onopgemerkt door Russische radarsystemen - het Russische luchtruim in zijn gevlogen, raketten afvuurden waar het Russisch luchtafweersysteem niet op reageerde en de Russen een gevoelige slag toebrachten door een Russisch oliedepot te vernietigen. 

Dus ik vroeg mij af: was dit een 1 april grap? Maar van wie? Door de Russen die zelf met het bericht van hun vernedering naar buiten traden? Of van de Oekraïners die vooralsnog ontkennen dat zij het geweest zijn?

Had even geen zin om te solliciteren die dag maar heb momenteel zo'n half dozijn sollicitaties lopen. Gek genoeg ontvang ik vaak geen reactie op mijn solliciatiebrieven. En dat terwijl men beweert dat er krapte is op de arbeidsmarkt: in allerlei beroepsgroepen zoekt men mensen. Misschien kan de overheid helpen door met subsidies en dergelijke een deel van de ruim 100.000 coaches (klik) in Nederland zich te laten omscholen? 

Omdat het vrijdag was, publiceerde ik een vers verhaaltje (klik).

Zaterdag gaf ik nog eenmaal Bolle Bob te eten, 

de kat van de buurvrouw die later die dag terug zou komen van een weekje weg. Vervolgens hielp ik een vriendin af te komen van een voorraadje vintage kleding en accessoires. 


Op haar uitverkoop kwam ik diverse bekenden tegen terwijl ik onderweg erheen al een minuutje of tien met mijn lokale postbode had staan kletsen en even mijn clubgebouw aandeed om wat af te leveren. Want zo gaan die dingen.

Mijn lieve nicht was er ook en zij had een vriendin meegenomen. Die op haar beurt een vriendin had meegenomen voor een dagje Amsterdam. Mij viel het genoegen te beurt de rest van de middag met hen samen door te brengen. Een paar uurtjes werken moest dan maar naar die avond worden doorgeschoven. 

Hieronder treft u een klein fotoverslag van die middag:
Niet alleen op de vintagemarkt tikten wij koopjes op de kop, ook op het Waterlooplein sloegen wij onze slag:Om na het gezellig shoppen te genieten van een welverdiend stukje taart in het prachtige Café Schiller, waar ik mij ook tegoed deed aan een heerlijk verwarmend (het was best frisjes op straat) glaasje corenwijn:
Misschien had ik als meisje* geboren moeten worden
want ik genoot intens van 'een middagje uit met de meiden'

*Terwijl mijn moeder zwanger was van mij, vertelde een goena goena priesteres haar
dat zij een meisje zou krijgen. Dus ik had roze babykleertjes met de letter T van 'Tatjana'
daarin genaaid. Het eerste wat mijn moeder uitriep toen zij mij zag was - naar verluidt -
'Ze heeft een piemel!'

Hier ziet u mijn buit van de dag:
een mooie wollen pantalon (voor maar drie eurootjes!),
een paar jaren '70 boekjes van Tom Poes, een 'Perry Rhodan'
en wat eh...interessante dameskleding.
Als dat u gerust stelt wil ik best met u delen
dat die kleding ten behoeve komt aan een toekomstig burlesque optreden
van ondergetekende. Of dat écht zo is of dat ik om een andere reden de kledingstukken
aanschafte, laat ik aan uw fantasie.

Die avond kon ik van mijn avonturen van die dag verhalen aan een vriend die op de koffie kwam,
net nadat ik dit Engelstalig gedicht (klik) had geschreven en gepubliceerd. Mijn wakend deel van de dag eindigde ik met het kijken van een aflevering van de serie Star Trek: Picard.

Zondag maakte ik des ochtends het aquarium schoon (met drie vissen daarin in plaats van een moet dat wat vaker gebeuren)

en werkte ik nog een uurtje voor de Geheime Jongensclub voordat ik mijn biezen pakte en de trein naar Groningen. Een beetje jammer was wel dat die niet ging. Geen enkele trein reed trouwens die middag. Vanwege een storing in de software voor de planning. Het kan behoorlijk wat rotzooi geven als het kriskras rondrijden van treinen niet kan worden gepland. Omdat ik liever niet voor niets de deur uit ga, besloot ik in de buurt van het treinstation een hapje te gaan eten. En kwam toen deze trein tegen:
Bleek er behalve een aantal wagons ook een leeftijdsgrens te zitten aan deze kleurrijke locomotief. Nou ja, zeg! Maar natuurlijk valt mijn kleine ergernis in het niet bij bijvoorbeeld de brute moord op een paar honderd burgers in Bucha, Oekraïne (Klik. Maar alleen als u een stevige maag heeft). Waarbij er nog steeds mensen zijn die Putin verdedigen: 'De Oekraïense soldaten hebben hun eigen burgers de handen op de rug gebonden en hen bruut afgeslacht om dat de Russen in de schoenen te kunnen schuiven!' Eh...nou, dat denk ik dus niet.

Dus dan maar thuis gaan zitten wachten op verheugend nieuws van de NS en intussen koffie drinken met een buurvrouw.

Daarna keek ik even naar het laatste nieuws en las dat Willem Engel de voorwaarden van zijn tijdelijke vrijlating (tot aan de dag van het proces tegen hem) had overtreden. En dus terecht weer was opgepakt. Voor wie graag roept: 'Wat heeft Willem eigenlijk verkeerd gedaan?' is hier (klik) het antwoord. Willem en zijn volgelingen vinden dat regeringsleden en politie-agenten en 'links' zich aan de wet moeten houden maar wetenschapsontkenners, volksmenners, racisten en andere domme mensen hoeven dat niet. Wat onzinnig is natuurlijk, want de wet geldt voor iedereen. Dus ook voor mensen die vinden dat de wet niet voor hen geldt. 

Er kwam inderdaad bericht van de NS maar dat was alleen maar leuk voor automobilisten die graag mensen uitlachen die geen auto hebben:

Ontving ook een bericht van een burlesque-collega: 'Als we dit een paar uur eerder hadden geweten, had je met mij kunnen meerijden van Amsterdam naar Groningen.' 'Just one of those days', zoals die Engelsman ma sei. Om een inwoner van Zuid-Afrika te parafraseren.

Of ik uiteindelijk toch nog in Groningen ben beland en of ik daar avonturen heb beleefd? Dat leest u in mijn verslag van volgende week.

Het pleonasme van de week is: 'normale usance' (met dank aan https://twitter.com/poeetweet voor de melding ervan)

Walk van Foo Fighters is de muziek van deze week:Deze week staan wij stil bij het overlijden van Donald 'Tabby' Shaw, Marvin J. Chomsky