Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, april 08, 2010

Regeltjes

Zo. Ubuntu doet het weer en dankzij de toevallig één dag voor de crash gemaakte back-up ben ik nauwelijks informatie kwijt. Ook alle instellingen zijn netjes teruggezet. Was gelukkig niet de enige; meerdere mensen hadden opstart-problemen met Ubuntu 9.10 - Karmic Koala. Het was even wennen om tijdelijk terug te gaan naar Windows Vista dat als dual-boot op het apparaat staat. We hebben het weer overleefd!

In diverse fora over Linux kon ik geen echte oplossing van het probleem vinden en dus werd het uiteindelijk gewoon een her-installatie.

Op mijn forum wordt regelmatig een bericht gepost. Helaas maar door twee mensen. U hoeft zich natuurlijk niet geroepen te voelen mee te doen maar wie een kijkje wil nemen of een ideetje heeft voor een nieuwe "thread"...graag! Ik beloof U niet in elkaar te slaan als U niet meedoet...;-)

In Kirgizië worden demonstranten niet meer in elkaar geslagen door de oproerpolitie. Die staat even verderop zélf te protesteren omdat men geen salaris meer krijgt.

TNT-postbezorgers krijgen eerdaags ook geen loon meer van hun baas want die wil de postdivisie afstoten. Ik vind het toch wel raar hoor dat de posterijen stoppen met post bezorgen. Wat doen ze nog meer dan? Voor mij klinkt dat een beetje alsof de KLM stopt met luchtvervoer van passagiers. Wat doen ze nog meer dan? Of dat Shell stopt met olie raffineren. Wat doen ze nog meer dan? Of dat Daf stopt met trucks produceren. Wat doen ze nog meer dan? Of dat politici stoppen met liegen. Wat doen ze nog meer dan?

Natuurlijk weet ik best dat er politici zijn die niet (bewust) liegen, dat Daf ook andere dingen produceert en KLM zich ook met logistiek bezighoudt, bijvoorbeeld. Maar U weet wel wat ik bedoel.

Toen Obama in Praag (filmpje) zei dat hij een wereld zonder kernwapens zal nastreven, bedoelde hij dat ook. Het waren geen loze woorden want vandaag tekent hij een nieuwe akkoord met de Russen over kernwapenvermindering.

In zijn toespraak heeft hij het er ondermeer over dat het nog niet zo lang geleden ondenkbaar was dat een kleurling (is dat een politiek correct woord?) president van Amerika kon worden.

Het gaat steeds beter maar nog steeds wordt er gediscrimineerd. Nu kun je mensen gewoon verbieden om chocoladeschuimpjes nog negerzoenen te noemen of fabrikanten dwingen andere etiketten te plakken op bussen Jodenkoeken. Maar hoe ver ga je daarin? Ga je ook blanke vla verbieden of mandarijnen omdat je met dat laatste mogelijk een grote groep Chinezen beledigt? Hoe zit dat met al die anti-kapitalisten die zich kwaad maken omdat de overheid weigert Venco op te dragen een nieuwe naam te bedenken voor muntdrop?

Als mensen zich beledigt willen voelen dan vinden ze wel een manier. En als mensen willen beledigen dan lukt ze dat ook wel.

Een verandering in mentaliteit kun je niet bereiken met wetten en regeltjes.

De link van vandaag is over verkeerd verstane songteksten.

Deel dit stukje