Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 15, 2011

Denken

'Wat ziet het er hier opgeruimd uit!' zei m'n koffievisite van vrijdag.

'Je lijkt wel op een filmster, zo met dat jasje, die sik en die zonnebril!' zei een bekende op straat.

Leuke dingen om te horen zijn dat...:-)

Verder dezer dagen ook weer meerdere buren even gezien, waaronder buurvrouw Angélique. Had haar al een paar maanden niet gesproken en zo kon het gebeuren dat ik de tram miste die ik eigenlijk wilde nemen...;-)

Wat dat eerste bezoek betreft: dat was vanwege een beetje vrijwilligerswerk voor een stichting waar ik af en toe een beetje tijd in steek.

Die tweede opmerking was ook wel geinig want toevallig had ik net gehoord dat ik in de running ben voor een rol in een heuse speelfilm, op te nemen in Engeland. Moest wel even aangeven dat ik bereid ben goed te leren paardrijden...

Het is ook nog even spannend of ik aankomende week al dan niet voor een opdracht naar Praag mag. "Het is 95 procent zeker", zei men en vertelde erbij dat ik gisteren uitsluitsel zou krijgen maar het enige dat ik hoorde was dat áls we gaan, dat dat maandag of woensdag zal zijn. Heerlijk, al die duidelijkheid. Erg goed voor m'n hart ook...

Intussen is het ISBN-nummer binnen voor m'n tweede verhalenbundel en heb ik de betreffende bestanden naar een vertaalster gestuurd opdat mijn schrijfsels de Engelstalige markt kunnen veroveren...;-)

Heb ook maar meteen twee pagina's verder geschreven aan m'n roman-in-wording, ben even naar de Hema geweest en de kapper en meteen maar even de eerste twee hoofdstukken geschreven voor alwéér een nieuw boek. En omdat ik toch lekker bezig was ook maar even de kledingkast uitgeruimd en een beetje lopen zwabberen. Dat was dus allemaal vrijdag.

Zaterdag was ik met m'n zoon en twee zusjes naar een verjaardag om de jongedames vandaag in de middag naar mama thuis te brengen omdat ik had afgesproken voor de deur van Theater Carré. Met een afvaardiging van de Rocky Horror Fanclub zagen wij de musical Spamalot, gebaseerd op "Live at the Hollywood Bowl" en "Monty Python and the Holy Grail" van Monty Python. Hoogst vermakelijk. Ook omdat de acteurs grapjes improviseerden op het thema Ajax vs. Twente. Bij het noemen van de Heilige Graal: "Huh, zei je nou schaal?" -"Nee joh, dat is straks pas. Vorige week ging het om de beker en dat is nou eigenlijk een soort van Graal".

Goed, af en toe loopt m'n hoofd om van het 'even dit' en 'even dat' (wanneer je gevraagd wordt om 'even' je kledingmaten door te geven of 'even' reclame te maken voor een show of 'even' een artikeltje te schrijven of als je 'even' wat gevraagd wordt door een buurvrouw of de sigarenman; ook dat overkwam mij allemaal vrijdag) maar het is allemaal de moeite waard.

En dan te bedenken dat een jonge vrouw indertijd de relatie met mij verbrak omdat zij mij saai vond. Goed, ik had indertijd een 'gewone' 9 tot 5 baan maar ik vraag mij wel eens af hoe zij nu over mij zou denken...