Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 24, 2016

Dwangarbeid of gewoon goedkope arbeidskrachten?

'De cliënt mag niets doen wat deelname aan het arbeidsproces in de weg staat.', staat er in het regelboekje van de participatiewet. Elke individuele uitvoerende ambtenaar mag die woorden naar eigen inzicht interpreteren. Daarom is het dus zo'n zooitje. De ene ambtenaar zegt namelijk: 'Iemand moet vrijwilligerswerk doen want blijft daardoor - onbetaald weliswaar - deelnemen in het arbeidsproces.' Een andere ambtenaar zegt: 'Men mag geen vrijwilligerswerk verrichten want de uren dat men vrijwilligerswerk doet is men niet beschikbaar voor de arbeidsmarkt en staat men dus de eigen arbeidsparticipatie in de weg.' Bij 'uitkeringstrekkers' die pech hebben zijn deze twee ambtenaren in één persoon verenigd. Waarmee het voor velen letterlijk onmogelijk is zich aan de regels te houden: 'Moet vrijwilligerswerk of mag het niet?'

Door het hele land worden werklozen verplicht aan het werk gezet. Verplicht werken zonder salaris wordt ook wel dwangarbeid genoemd. Bovendien worden mensen ontslagen en vervangen door gratis werklozen. Pure broodroof dus. De overheid ontkent deze praktijk niet eens maar praat die goed: 'Lekker goedkoop, toch?

http://www.doorbraak.eu/het-grote-dwangarbeid-overzicht/

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.