Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, januari 02, 2014

Een goed nieuw jaar vol compassie!

De Kracht van echte Mannen van David Deida is het eerste boek van dit jaar en werkt vast heel goed voor mannen die op zoek zijn naar een New Age dame als partner. Leg dit boek over het 'deblokkeren van je zonnevlecht' en tips als 'leef met je lippen op je angsten' op je nachtkastje en dames die graag Indiase kruidenthee drinken terwijl zij op blote voeten dansen in het gras onder het volle maanlicht en met tromgeroffel als begeleiding en succes is gegarandeerd! Tenzij de dame in kwestie ervan overtuigd is dat haar manlijke partner geen hoogtepunt mag bereiken omdat zij dan anders haar 'contact met het Al' verliest. Of zo. Het is duidelijk: ik behoor niet tot de doelgroep van de schrijver. Denk ik.

En opeens is het middernacht en komt het in je op om sommige dierbaren te bellen om vervolgens te bedenken dat er nog geen telefoonverbinding met het hiernamaals bestaat. Maar ons Oud & Nieuw was erg gezellig! Helaas niet voor hen die ruim voor twaalf uur onder de dekens kropen. Niet omdat zij ziek zijn of omdat Oud & Nieuw als feestje hen niets doet maar puur uit eenzaamheid...

Wij vierden het met goede vrienden, de nodige alcohol, oliebollen, appelflappen en (het kijken naar en afsteken van) vuurwerk. De volgende dag gingen wij bij mijn moeder en bij haar moeder langs, nodigden wij een vriend uit voor ons komend nieuwjaarsfeest en gingen op tijd naar bed. De volgende dag (vandaag dus) ging het lieve leventje namelijk gewoon weer verder: er moest kattenvoer worden gehaald en de administratie moet worden bijgewerkt.

Er was een kat verminkt op het randje van het oude jaar. Kinderen gebruikten vuurwerk om te laten zien dat zij slecht zijn opgevoed en zich te pletter vervelen. Het vreemde is nu dat velen het vuurwerk de schuld geven van het feit dat de arme kat zo moest lijden en uiteindelijk moest worden afgemaakt. Gek, want wanneer tieners een geit mishandelen met een boomtak roept men dan massaal dat bomen moeten worden afgeschaft? Nee, natuurlijk niet. De mishandeling wordt namelijk helemaal niet veroorzaakt door het vuurwerk of de boomtak maar door de daders. Kortom: ouders moeten weer leren om kinderen op te voeden en overheden moeten strijden tegen verveling. Bezuinigen op jeugdzorg en het sluiten van buurthuizen, voetbalvelden en jeugdhonken is niet de juiste oplossing.

Goed nieuws voor hen die - mede naar aanleiding van deze vreselijke dierenmishandeling - illegaal vuurwerk willen verbieden...dat ís al verboden! Het bijwoord 'illegaal' geeft dat eigenlijk ook al een beetje aan. Maar illegale dingen verbieden (doh!) is natuurlijk nooit de oplossing.

Als iemand je oma doodschiet, is dat dan de schuld van het pistool of van degene die de trekker overhaalde? Wanneer een dronken automobilist een fietsend kind doodrijdt, is dat dan de schuld van de auto, de alcohol of het onverantwoordelijke gedrag van die automobilist?

En waarom twitterde onze nationale Geblondeerde Gedoger wel: 'Hoera, van Gerwen wereldkampioen. Die man moet worden geridderd!' (Alsof een kwart miljoen Pond voor één potje darten niet voldoende is en wij als burgers graag een tonnetje of twee zouden willen ophoesten voor een ego-opkikker voor iemand die graag pijltjes in een bord werpt. Hoewel ik genoot van de wedstrijd. Maar dat terzijde.) En waarom twitterde hij niet 'Vreselijk wat er met die kat in Amersfoort gebeurde. Als het aan mij ligt worden de daders zwaar gestraft!' En zou hij dat bericht wél hebben verstuurd als de ouders van de daders in Marokko waren geboren en geen keurige Hollandse blanke christenen waren? Wat denkt u?

Terwijl wij ons druk maken over één enkele verminkte kat vraagt de bevolking van Syrië zich af waarom wij ons daar druk om maken. Als zij tenminste zouden beschikken over de luxe van een krant, radio of televisietoestel. Zij doen weinig anders dan hopen dat de revolutie die zij in 2011 begonnen snel succesvol zal zijn. Intussen zijn duizenden mensen gedood, gewond en ontheemd. Ja, het is vreselijk als een kat uit pure baldadigheid wordt gemolesteerd maar stelt u zich eens voor dat u door een bom uw huis, uw linkerarm en twee kinderen bent kwijtgeraakt en u hoort dat mensen geen zin en tijd hebben u te steunen want ze zijn zo druk bezig met het online ondertekenen van een petitie tegen vuurwerk.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van James Avery en dat van Herman Pieter de Boer