Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 20, 2013

Waar bent u bang voor?

Vanmorgen de noodzakelijke huishoudelijke karweitjes verricht en daarna een paar uurtjes op kantoor gewerkt. Vanavond mag ik aanwezig zijn bij de oprichtingsvergadering van de lokale bewonerscommissie. Hopelijk een betere manier van communiceren tussen huurders en woningbouwcorporatie. Wie weet misschien wel een nieuw begin!?

De laatste tijd zijn er diverse TV-series die het thema 'einde der tijden' behandelen. Een beetje zoals in de filmserie Mad Max die er feitelijk om draaide dat de olie op was. Binnen enkele maanden verviel de wereld in complete anarchie: regeringen vielen en mensen vielen terug op hun dierlijke basisbehoeftes: eten, onderdak en seks. Zo ook in de TV-serie Revolution dat gaat over hoe men zal reageren als er van het ene op het andere moment geen elektriciteit meer is; niet uit het stopcontact maar ook niet meer uit batterijen. Dan is er nog onze favoriete serie van het moment: The Walking Dead. Dat gaat over de uitbraak van een virus dat de helft van de mensheid acuut in zombies verandert. Hoe reageren de overlevers? Zal men dan nog steeds bang zijn voor homo's, pedo's, terroristen, moslims of communisten? Nee, men zal bang zijn voor mensen met wapens want die zijn écht gevaarlijk.

Voelen wij ons veiliger wanneer criminelen zitten opgesloten? Uit onderzoek blijkt van niet. Dertig jaar geleden namelijk zaten onze gevangenissen veel voller dan nu maar toch voelden wij ons toen veiliger. Op straat zowel als in onze woningen.

Met andere woorden: angst bestaat vooral omdat die ons wordt aangepraat.

En u? Waar bent u bang voor?

Als extra'tje vandaag het goede nieuws dat het team van Monty Python weer bij elkaar is. Om het te vieren een klassieke scène: