Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 17, 2014

Verkiezingen!

Vandaag was ik naar het ziekenhuis voor de nacontrôle van mijn kaakoperatie en vanmiddag was buurvrouw Angélique even op visite terwijl ik eerder op de dag met buurvrouw Hetty sprak. Vanavond hoop ik weer een gezellige avond met een paar heren te beleven. Vooral tijdens de naborrel is het vaak genieten!

Ik genoot mee van de gouden medaille van Bibian Mentel op het onderdeel snowboarden. Nooit van gehoord, zegt u? Tsja, de media hebben niet overmatig veel belangstelling voor de Paralympics dus dat kan kloppen. Het haalt het natuurlijk ook niet bij een verdwenen vliegtuig met ruim 200 mensen aan boord terwijl niemand meer aandacht lijkt te hebben voor de situatie in Syrië of de 35.000 mensen die elke dag (...) sterven van iets dat zo simpel te verhelpen is als honger...:-(

Maar slede-ijshockey is zeer spectaculair en het is fascinerend om te zien hoe iemand die blind is zich op ski's van een berg afstort! Voorgegaan door een ziende skiër lijkt men helemaal niet bang en dat begrijp ik op zich: je ziet het ravijn niet dat vlak langs de baan loopt, noch de lichamen van voorgangers die voor jou probeerden af te dalen...;-)

Donderdag was ik naar het Wijksteunpunt Wonen om te onderzoeken of op een dag mijn zoon ons huurhuis kan overnemen. Volgens de wet kan hij een verzoek indienen na 35 jaar woonduur...Daarna was ik naar Hong Kong (de Chinese toko, niet de geografische locatie) om daarna thuis even met mijn zoon te babbelen. Daarna een uurtje trainen om vervolgens een thema-avond te presenteren waarbij een heuse wethouder aanwezig was. Thema was de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam. Eerdaags zal er een psychulance gaan rondrijden in de stad. Met getraind personeel om mensen die ziek én gevaarlijk zijn te kunnen afvoeren zonder dat er schiettuig en handboeien aan te pas komen. Eerder op de dag schreef ik een nieuw stukje voor opiniesite Amsterdam Centraal.

Vrijdag leverde ik een overhemd in ter vermaak bij de kleermaker, regelde partijfolders om rond te brengen en zocht mijn vriendin op in een allerleukst winkeltje op de Amsterdamse Rozengracht waar de spullen van Rataplan Design nu ook liggen: Roppongi. Mocht u toevallig eens in de buurt zijn...Na sluitingstijd togen wij naar een sjiek restaurant voor een lekker etentje. Gewoon, gezellig met z'n tweetjes.

Zaterdag ging ik met mijn zoon naar de film 300: rise of an empire waarbij het vooral de vraag was waar meer van was: bloed of testosteron? Daarna zochten wij mijn vriendin op in de leuke winkel met Aziatische spulletjes waar zij mocht invallen en een etentje was verplaatst dus aten wij zelf thuis maar sushi met de pas aangeschafte pinguïn sushi vorm:

Zondag was een heerlijke dag om klussen in huis op te knappen en met mijn zoon de film Ender's Game te kijken; een rolprent die een paar vragen centraal stelt: 'Als wij kinderen het kind-zijn ontnemen door hen de oorlog in te sturen, waarvoor vechten wij dan nog eigenlijk?' en 'Wie is eigenlijk de echte vijand en wie bepaalt dat?' En vreemd genoeg had ik gisteren maar één afspraak!

Vreemd genoeg is er geen enkele politieke partij in Nederland die zich speciaal inzet voor kinderen. Wel zijn er belangenbehartigers van dieren, socialisten, rijken, christenen, dommen en bejaarden. Bijvoorbeeld. Maar waarom is er niet één partij die zich inzet voor ons gemeenschappelijk doel: een prettige samenleving voor iedereen?

Ik luister graag naar de beloftes die politici doen want ik hou van lachen. Zo herinner ik mij Rita Verdonk - net als Geert Wilders een afvallige van de VVD - die glashard beweerde: 'Ik wil minder regels én in de wet opgenomen hebben een stelsel van regels over hoe mensen zich moeten gedragen in de rechtszaal!' Mark Rutte van de VVD beloofde ons een belastingvoordeel voor alle werkenden in Nederland van 1000 euro per jaar en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ook vóór de EU bestond ontving Nederland Europees subsidiegeld. Dat vonden wij prima. Waarom zijn wij nu opeens tegen Europese subsidiefondsen? Omdat andere landen er ook gebruik van maken en wij zo asociaal zijn om te vinden dat alleen wij gebruik mogen maken van algemene gelden?
PVV stemmers Sommigen noemen een artikel dat het economisch rapport dat de heer Wilders voor €270.000 aan Nederlands belastinggeld heeft gekocht onderuit haalt met feiten 'bla, bla, grote onzin. ' Even doorvragen leert dat zij het artikel niet gelezen hebben 'want zij hebben geen tijd voor die onzin!' Hoe weet je of een artikel onzin verkondigt zonder het te lezen? Wordt PVV-stemmer!
De onjuiste aanname van vandaag is:

Fruit met veel antioxidanten zoals gojibessen is gezonder dan 'normaal' fruit.
Geen enkel goed uitgevoerd onderzoek heeft dat aangetoond.

Ook pillen met antioxidanten hebben geen gunstige uitwerking op de gezondheid.
Sterker nog: vaak werd zelfs een verslechterde gezondheid geconstateerd.

https://www.voedingscentrum.nl/nl/thema-s/dewaarheidoptafel/groente-en-fruit/superfruitenantioxidanten.aspx

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Reggy Tielman en Cees Veerman