Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, augustus 12, 2010

Tonijn

Gisteren hadden m'n zoon en ik een ontmoeting met een zekere weblogger (ene Redstar. Klinkt bekend?) en diens zoon. Behalve dat het een zeer gezellige middag werd in het wonderschone Middelburg en de weergoden ons gunstig gezind waren bespraken wij ondermeer de volgende theorie:

Stel dat de PVV subliminale boodschappen verstuurt via de televisie -er van uit gaande dat er vooral door mensen die wat minder vaak voor zichzelf nadenken wordt gekeken...Zou dat wellicht de grote aanhang van Geert Wilders verklaren?

Natuurlijk spraken de zeer gewaardeerde collega-weblogger en ondergetekende over meer zaken maar dat gaat U lekker verder niets aan...;-)

Vanuit Amsterdam is het zo'n drie uren treinen naar Middelburg. Alltijd gezellig, zo'n lange treinreis. Zo kwam ik gisteren in contact met een stel jonge Amerikanen die net terug waren van een verblijf van zes weken in Oeganda. Eén der dames bleek nagenoeg bij mijn oom om de hoek te wonen. In een voorstad van Chicago, USA!

In dat verre land dat in 1492 werd ontdekt door Columbus (en 500 jaar daarvoor door de een of andere Viking en nog eens een paar eeuwen daarvoor door een vooralsnog onbekende Chinees) verdienen topmanagers vele miljoenen per jaar. Althans, dat krijgen ze.

Hetzelfde geld(t) voor de top van het bedrijfsleven in Nederland. De bedrijven zelf claimen dat ze de directie-leden zoveel moeten betalen "omdat die anders naar het buitenland vertrekken".

Nou, laat ze lekker proberen om zich een plekje te verwerven in de top van een Amerikaans bedrijf. Wedden dat ze dat niet lukt? Met hangende pootjes zullen ze terugkeren naar Nederland en genoegen nemen met iets minder dan een half miljoen per jaar.

Dat is het gemiddelde jaarsalaris van de Japanse topmanager.

Overigens is het helemaal niet bewezen dat wie meer geld krijgt ook beter presteert.

Evenmin is bewezen dat Omega-3 een gunstig effect heeft op de gezondheid. Toch moeten wij het goedje masaal tot ons nemen door meer vis (en volgens een enkele reclame-boodschap ook boter) te consumeren.

Wat men gemakshalve de burger "vergeet" te vertellen is dat er nu al een tekort aan vissen dreigt door overbevissing en dat veel vissoorten inmiddels zó vol zitten met dioxines en andere vergiften dat het eten daarvan onze gezondheid schaadt.

Zelfs de overheid is zeer passief wanneer het gaat om ons te waarschuwen voor het eten van tonijn.

Deel dit bericht