Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, april 05, 2012

Steken

Vandaag werden mijn maten opgenomen voor en te maken kostuum en bereidde ik mij voor op een aantal entertainment-opdrachten. Het valt als ZZP'er niet altijd mee om alles wat je doet netjes bij te houden en soms kom ik gewoon tijd tekort om alles te doen wat ik wilde doen op een dag.

Als geheugensteuntje gebruik ik daarom sinds kort het 'To do'- lijstje Remember the Milk. Best nuttig. En kan ik 'ns een keer niet alles afstrepen, ook dan maak ik mij geen zorgen.

Er zijn mensen die zich zorgen maken over de opkomst van 'de Islam'. Zij waarschuwen ons er zelfs voor dat moslims binnen tien jaar Nederland middels een oorlog zullen overnemen. Helaas krijgen zij het niet voor elkaar bronnen te noemen. Ook ontbreekt het aan feiten om die angst de schijn van realiteit mee te geven.

Waar komt die ongefundeerde angst vandaan en waarom waarschuwen die mensen ons dan eigenlijk niet voor de gevaren van nano-robots, aliens of huisstofmijt? Ook dat zijn zaken die de potentie in zich dragen om onze manier van leven radicaal te veranderen!

Om de planeet te redden moeten wij massaal onze levenswijze veranderen. En dan vooral onze houding. Natuurlijk vinden wij dat boeren niet zoveel groente en fruit zomaar weg moeten gooien. Maar waarom weigeren wij dan appels te kopen waar een plekje op zit of een komkommer die in onze ogen te krom is?

Dus voordat wij roepen dat anderen de wereldproblematiek moeten aanpakken, laten wij eerst'ns even de hand in eigen boezem steken.