Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 28, 2011

Hulpverleners

Zelf heb ik vrijwel dagelijks last van (de baasjes van) huisdieren maar toch dring ik er bij de regering niet op aan dat huisdieren (verantwoordelijk voor honderden ongelukken en tientallen ziekenhuisbezoeken per jaar) verboden moeten worden. Ik vind het dan ook raar dat er huisdier-eigenaren zijn die vinden dat ik mijn hobby (het één dag per jaar afsteken van vuurwerk) maar moet vergeten "omdat hun arme poezelige Fikkie daar zo'n last van heeft." En vuurwerk is nog slecht voor het milieu ook!

Vreemd eigenlijk dat de Partij voor de Dieren tegen het gebruik van vuurwerk is maar niet aandrinkt...eh...aandringt op een verbod op alcohol; het gaat misschien om twee dagen per jaar dat huisdieren last hebben van vuurwerk maar het hele jaar door worden huisdieren mishandeld door dronken baasjes.

Men zou voor de gein'ns moeten uitzoeken hoeveel co2 wordt uitgestoten bij de productie van honden-en kattenvoer. Om nog maar te zwijgen van de co2-uitstoot van die arme dieren zèlf (Ooit'ns de scheet van een Bouvier geroken? ;-)). Sowieso geven wij per hoofd van de bevolking in het "Westen" meer uit aan dierenvoer dan de gemiddeld Afrikaan aan eten voor zichzelf. Maar ja, ook dat is iets waar mensen die zich katten- en natuurliefhebber noemen liever niet bij stilstaan.

Waar wij massaal last van hebben zijn mensen die zich niet weten te gedragen. Of dat nu honden-eigenaren zijn die weigeren de hondenpoep van hun eigen hond op te ruimen (Heeft u zich nooit afgevraagd waarom de meesten hun hond uitlaten 's avonds, in het donker, als niemand ziet dat zij hun hond gewoon op de stoep of een openbaar grasveld laten poepen?) of mensen die vinden dat zij met hun dronken harses best (aangestoken!) vuurwerk bij mensen in de brievenbus mogen werpen.

Ook de mensen die hulpverleners lastig vallen blijken opvallend vaak onder invloed van alcohol. Uiteraard wil de overheid het gebruik van alcohol (wellicht de grootste melkkoe van het kapitalisme) niet ontmoedigen (Zou dat een idee zijn: een café waar men wèl mag roken maar waar geen alcohol wordt geschonken?) en startte daarom een campagne die mensen moet ontmoedigen om bijvoorbeeld ambulance-personeel lastig te vallen.

Tekent u ook deze conventie tegen het lastigvallen van hulpverleners?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Sam Rivers en Cheetah