Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 26, 2019

Asbest

De Nederlandse overheid heeft besloten dat asbest slecht is voor de gezondheid en dus moet worden verboden. Totale kosten om al het asbest uit woningen en bedrijfspanden te verwijderen binnen enkele jaren: ongeveer 2 miljard euro. De overheid betaalt hiervan 100 miljoen. Particulieren en bedrijven die de pech hebben in een met asbest bedekt pand te zitten de rest. Dan zijn er mensen die vinden dat 32 miljoen euro voor het bevestigen van het bestaan van Zwarte Gaten veel geld is. Terwijl dat net iets meer is dan de 30 miljoen die Ronaldo per jaar krijgt om te voetballen. Met sponsorcontracten, reclamefilmpjes en praatjes houden op bedrijfsfeesten wordt dat bedrag ruim verdubbeld.

Overigens vindt de Nederlandse overheid blijkbaar een heleboel zaken níet gevaarlijk. Of althans, heeft besloten niets tot weinig te doen tegen keukentrapjes (36 doden per jaar in Nederland), griep (4000 doden per jaar), alcohol (2000 direct en mogelijk 3000 indirect) of roken (20.000). Wel moet Nederland 'van het gas af want koolmonoxidevergiftiging is een serieuze bedreiging voor de gezondheid' (6 doden per jaar. Vooral door slechte ventilatie. Ongeacht of men een gaskachel of CV heeft.)

Bij vermijdbare fouten in ziekenhuizen sterven jaarlijks zo'n 2000 Nederlanders en 2500 mensen sterven gewoon thuis door een val van de trap of uitglijden in bad en dat soort zaken.

Maar inderdaad: (het werken met of verwerken van) asbest kan leiden tot ernstige aandoeningen, de dood tot gevolg hebbende. Het gaat jaarlijks in Nederland om zo'n 1000 doden (klik).

(Doodsoorzaken in 2016.
Klikken=vergroten)

Hier een artikel (klik) over een aantal van de voornaamste redenen van sterven in Nederland. Interessant!Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/