Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 07, 2016

Aan elke waanzin komt een einde

Fijn aan bloggen vind ik de commentaren. Die houden mij scherp, zetten mij aan het denken. Blogmaatjes wijzen mij op fouten zonder te veroordelen. Foutjes in grammatica, spelling maar ook in ziens- en denkwijze. Ook laten zij mij inzien dat het soms heel fijn kan zijn om je eens een dag niet druk te maken over onrecht maar gewoon te genieten van een dagje aan het strand met een geliefde. Super!

Geheel terecht ook, toen ik meldde dat er ook Joodse terreurorganisaties bestonden, dat een blogcollega opmerkte 'inderdaad, die bestonden. Maar bestaan niet meer.' Ik ben ervan overtuigd dat het ook IS en al-Qaida zo zal vergaan. Want wie hoort er nog iets van de IRA, de Kruisridders, de Baader Meinhof Gruppe?

Stuk voor stuk organisaties die vanuit hun verknipte versie van een geloof ('Mijn God is beter dan die van hullie!' 'Socialisme is beter dan kapitalisme!') vonden dat mensen die het niet met hen eens waren niets minder dan de dood verdienden. En stuk voor stuk hebben zij al heel lang geen mensen doodgemaakt. De geschiedenis leert ons dus dat er een einde komt aan waanzin. Maar helaas ook dat er de waanzin van anderen voor in de plaats komt. Zo zullen mensen (en zelf heb ik die neiging ook wel eens) andere (groepen) mensen over één kam blijven scheren maar:==============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/